Πώς να κάνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα

Πως να κάνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα Πώς να κάνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα

Τα στολίδια από τσόχα φτιάχνονται πανεύκολα και είναι πολύ οικονομικά. Είναι επίσης μια κατασκευή στην οποία μπορεί να πάρει μέρος όλη η οικογένεια και να διασκεδάσει δημιουργικά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Οδηγίες – βήματα
Βήμα 1Βήμα 1: Διαλέξτε τσόχα σε ποικιλία χρωμάτων. Χρησιμοποιήστε χρώματα που ταιριάζουν με το σχήμα των στολιδιών σας. Π.χ. χρησιμοποιήστε καφέ για αρκουδάκια ή ανθρωπάκια, πράσινο για χριστουγεννιάτικα ελατάκια, κίτρινο για αστεράκια, κλπ.

Βήμα 2Βήμα 2: Μαζέψτε υλικά σε διάφορα σχήματα που θα χρησιμοποιήσετε για πατρόν. Τα φορμάκια από μπισκοτάκια και κουραμπιέδες είναι μια καλή ιδέα και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη.

Βήμα 3Βήμα 3: Βάλτε τα φορμάκια πάνω στα κομμάτια της τσόχας και με ένα μολύβι ή στυλό ξεπατικώστε το σχέδιό τους περιμετρικά. Αφού έχετε αντιγράψει έναν ικανοποιητικό αριθμό σχημάτων, με ένα ψαλίδι κόψτε τα τσόχινα σχήματα.

Βήμα 4Βήμα 4: Με ένα διακορευτή χαρτιών ανοίξτε μικρές τρύπες  στην κορυφή κάθε σχήματος.

Βήμα 5Βήμα 5: Διακοσμήστε τα σχήματά σας με χρυσόσκονη και κολλήστε επάνω τους κουμπιά και χάντρες. Μπορείτε επίσης να κόψετε μικρότερα κομμάτια από τσόχα διαφορετικού χρώματος σε διάφορα σχήματα και να τα κολλήστε στα αρχικά σας στολίδια. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά.

Βήμα 6Βήμα 6: Περάστε ένα κομμάτι στενής κορδέλας ή ένα κορδόνι 15 εκατοστών περίπου μέσα από την τρύπα που κάνατε σε κάθε σχήμα., δέστε τις άκρες του μεταξύ τους για να σχηματιστεί μια θηλιά ώστε να μπορείτε να κρεμάτε τα στολίδια σας.

Tips:
Πώς να κάνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα– Ζωγραφίστε σε πράσινη τσόχα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και κόψτε το. Κολλήστε πάνω του μικρά στρογγυλά κομμάτια τσόχας σε διάφορα χρώματα για να σχηματίσετε τα στολίδια του. Κολλήστε ένα μικρό κίτρινο άστρο από τσόχα στην κορυφή του.
– Φτιάξτε ένα τσόχινο χριστουγεννιάτικο δώρο-στολίδι κόβοντας ένα μικρό τετράγωνο σχήμα σε ζωηρό χρώμα. Χρησιμοποιήστε χρυσόσκονη ή κορδέλα, για να σχηματίσετε τους φιόγκους του δώρου.
– Χρησιμοποιείστε μαύρο ψιλό μαρκαδόρο για να προσθέσετε λεπτομέρειες ή να τονίσετε τις γραμμές στα στολίδια σας.

 

Διαβάστε επίσης