Χαριτωμένα αγγελάκια φτιαγμένα από φίλτρα καφέ

Χαριτωμένα αγγελάκια φτιαγμένα από φίλτρα καφέ Χριστουγεννιάτικα στολίδια Κατασκευές χειροτεχνία Χαριτωμένα αγγελάκια φτιαγμένα από φίλτρα καφέ

Είναι εύκολα στην κατασκευή και μια υπέροχη ιδέα για να την υλοποιήσετε μαζί με τα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι και να τα μετατρέψετε σε δημιουργήματα. Αυτά τα αγγελάκια είναι πράγματι φτιαγμένα από απλά φίλτρα καφέ και δείχνουν υπέροχα κρεμασμένα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι εύκολα και γρήγορα στην κατασκευή τους και έχετε εξασφαλισμένη τη βοήθεια των παιδιών, τουλάχιστον στο τελικό στάδιο της διακόσμησης.

Για κάθε άγγελο θα χρειαστείτε:

– 3 φίλτρα καφέ
– 1 σφαίρα 2,5 εκατ. από σφουγγάρι ανθοπωλείου ή φελιζόλ
– μια μικρή τούφα από κατσαρά μαλλιά κούκλας (από είδη παιχνιδιών ή πολυκαταστήματα)

– 10 εκατοστά χαρτί περιτυλίγματος σε φυσικό χρώμα
– ένα σωληνάριο στικ κόλλα με χρυσόσκονη (θα τη βρείτε σε διάφορα χρώματα, σε βιβλιοπωλεία και πολυκαταστήματα. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με απλή χρυσόσκονη που θα τη ρίξετε, αφού στρώσετε πρώτα κόλλα, αλλά στην πρώτη περίπτωση θα κάνετε πολύ πιο καθαρή δουλειά)
– διάφορα μικρά στολίδια, όπως μικρή γιρλάντα από πεύκο, μικρή συρματωμένη γιρλάντα με αστέρια, μια σειρά από μικρά φωτάκια, κορδελάκια μήκους 30 εκατοστών
– ρευστή κόλλα και θερμοκόλλα

Για να φτιάξετε το αγγελάκι σας:

Βάλτε το σφουγγάρι μέσα σ’ ένα φίλτρο καφέ. Μαζέψτε το φίλτρο σφιχτά γύρω από την μπάλα. Περάστε γερό νήμα ή κλωστή γύρω από το φίλτρο, ακριβώς κάτω από την μπάλα και δέστε κόμπο. Αφήστε τις άκρες του νήματος αρκετά μακριές, για να μπορείτε να διαμορφώσετε το κρεμαστάρι. Δέστε μαζί τα δύο άκρα του νήματος στην άκρη τους, για να σχηματιστεί θηλιά, ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε το αγγελάκι σας. Μπορείτε επίσης, να αντικαταστήσετε το νήμα με πετονιά. Σουρώστε τη στενή άκρη του δεύτερου φίλτρου σ’ ένα σημείο. Κολλήστε αυτό το σημείο μέσα στο πρώτο φίλτρο, ακριβώς κάτω από την μπάλα και αυτό θα είναι η φούστα του αγγέλου. Χρησιμοποιήστε θερμοκόλλα για να κολλήσει γρήγορα. Για να φτιάξετε τους ώμους/χέρια του αγγέλου, τσιμπήστε τα πλαϊνά του πρώτου φίλτρου. Βάλτε μία μικρή γραμμή κόλλας επάνω στο φίλτρο, σε απόσταση δύο εκατοστών κάτω από τη σούρα και πιέστε ταυτόχρονα. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε θερμοκόλλα είτε ρευστή κόλλα. Για κάθε χέρι κόψτε 5 εκατοστά χαρτί, τυλίξτε και κολλήστε στο κενό διάστημα του μανικιού, μεταξύ της γραμμής κόλλας και της σούρας. Για να φτιάξετε τα φτερά του αγγέλου, διπλώστε το υπόλοιπο κομμάτι φίλτρου στη μέση. Μαζέψτε στο κέντρο και δέστε με ένα κομμάτι κλωστή.

Χρησιμοποιήστε την κόλλα με τη χρυσόσκονη και κάντε μια περιμετρική γραμμή στο κάτω μέρος του πουκάμισου, στις άκρες των μανικιών και στις άκρες των φτερών.

Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει.

Όταν ξεραθεί τελείως, κολλήστε τα φτερά στο πίσω μέρος του αγγέλου. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από τα σγουρά μαλλιά και κολλήστε τα στην κορυφή του κεφαλιού. Και τέλος, πάρτε ένα μικρό κομμάτι της μίνι γιρλάντας με τ’ αστέρια και κάνετε έναν φωτοστέφανο για τον άγγελό σας, αφήνοντας μια μικρή «ουρά», που θα τη χρησιμοποιήσετε, για να κολλήσετε το φωτοστέφανο στο κεφάλι του.

Και τώρα ξεκινά το διασκεδαστικό μέρος της διακόσμησης. Μερικές διακοσμητικές ιδέες που μπορείτε να προσθέσετε:

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι μίνι γιρλάντας από πεύκο, κάντε ένα μικροσκοπικό στεφάνι και στερεώστε μαζί τις δύο άκρες του με λίγο σύρμα. Κολλήστε επάνω στην ένωση ένα φιόγκο, φτιαγμένο από το 1/8 μιας από τις κορδελίτσες.

Υπάρχουν μίνι φωτάκια Χριστουγέννων, που δεν ανάβουν πραγματικά, είναι πλαστικά και σε διάφορα χρώματα ή λευκά (χρησιμοποιούνται για μικρές αναπαραστάσεις). Κόβετε μερικά μικρά κομμάτια και τα κολλάτε στα χέρια αγγέλων.

Με οδηγό την φαντασία σας, μπορείτε να διακοσμήσετε τα αγγελάκια σας με διάφορους τρόπους. Και δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε μόνο στα Χριστούγεννα. Θα δείχνουν χαριτωμένα, οπουδήποτε έχετε μια γωνιά, για να τα κρεμάσετε.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης