Φτιάξτε έναν άγγελο από χιόνι

Φτιάξτε έναν άγγελο στο χιονισμένο τοπίο Φτιάξτε έναν άγγελο από χιόνι

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο χιόνι. Είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια, μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ έναν άγγελο από χιόνι, είναι καιρός να το δοκιμάσετε. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για το δημιούργημα σας είναι το χιόνι, που πρέπει να είναι στρωμένο για τα καλά.

Οδηγίες:
1. Ντυθείτε όλοι όσοι θα συμμετέχετε στην κατασκευή με ζεστά ρούχα, καλά εφαρμοσμένα. Φορέστε επίσης σκουφιά και γάντια.
2. Βρείτε μια περιοχή με χιόνι που να είναι καθαρό και να μην έχει πατηθεί. Τέτοιο μέρος θα μπορούσε να είναι η χιονισμένη αυλή σας, αν διαθέτετε ή ένα χιονισμένο ξέφωτο στην εξοχή, αν σας αρέσουν οι χειμερινές εκδρομές.
Φτιάξτε έναν άγγελο από χιόνι3. Μπείτε στη γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο ή απλωθείτε στην περιοχή.
4. Σταθείτε αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλο ώστε αν τεντώνετε τα χέρια σας στο πλάι, να μην αγγίζει ο ένας τον άλλο.
5. Ξαπλώστε με την πλάτη πάνω στο χιόνι όσο μπορείτε πιο μαλακά.
6. Απλώστε όλο το σώμα σας στο ίδιο επίπεδο με το χιονισμένο έδαφος.
Φτιάξτε έναν άγγελο από χιόνι7.Τεντώστε τα χέρια σας στο πλάι στο ύψος των ώμων και σαρώστε το χιόνι πάνω κάτω σαν να το σκουπίζετε.
8.Μετακινείστε τα πόδια σας δεξιά και αριστερά όσο μπορείτε, ένα ένα στην αρχή και, μετά και τα δύο κολλημένα.
9. Επαναλάβετε αυτές τις κινήσεις. Είναι σαν να κάνετε ασκήσεις και πηδηματάκια γυμναστικής ενώ η πλάτη σας είναι ξαπλωμένη στο χιόνι. Σταματήστε όταν πια έχετε δημιουργήσει μια εσοχή πάνω στο χιόνι.
10. Έχετε κάποιον κοντά στα πόδια σας που θα σας βοηθήσει τραβώντας σας από τα χέρια για να σηκωθείτε.
11. Σηκωθείτε χωρίς να πατήσετε πάνω στον χιονάγγελό σας και χωρίς να αφήσετε ίχνη από τα χέρια σας στη μέση του.

Μυστικά:
Φτιάξτε έναν άγγελο από χιόνιΑυτή η κατασκευή πετυχαίνει καλύτερα αν το χιόνι είναι αφράτο και δεν είναι πολύ σκληρό ή πολύ λασπερό.

Μπορείτε να ψεκάσετε με  χρωματιστό νερό πάνω στους αγγέλους σας με διαφορετικά χρώματα για να έχετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Προσοχή όμως μη ρίξετε πολύ νερό γιατί μπορεί να λιώσετε το χιόνι.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να κάνουν τους δικούς τους χιονάγγελους. Σίγουρα θα χρειαστούν βοήθεια για να κάνουν τις σωστές κινήσεις και για να σηκωθούν.

Φωτογραφίστε τις δημιουργίες σας για να αποθανατίσετε την τέχνη σας.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης