Φτιάξτε την δική σας αποκριάτικη μάσκα!

Φτιάξτε την δική σας αποκριάτικη μάσκα Χειροτεχνίες κατασκευές για παιδιά Φτιάξτε την δική σας αποκριάτικη μάσκα!

Οι απόκριες δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους αλλά και μια ευκαιρία για πολύχρωμες κατασκευές επίσης, για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε εύκολα μια εξωτική αποκριάτικη μάσκα.

Θα χρειαστείτε: Χρωματιστό χαρτόνι, ένα  κομμάτι λάστιχο, χρωματιστές πούλιες, ψαλίδι, κόλλα στικ, χρυσόσκονη, φτερά, στένσιλ, χρωματιστές μπογιές ή μαρκαδόρους, χρωματιστές χαρτοπετσέτες, συρραπτικό και χρυσά χάρτινα πιάτα. (εικόνα 1)

Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα όπως της παρακάτω εικόνας. Μετά κρατήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και μαρκάρετε τα σημεία που θα γίνουν οι τρύπες για τα μάτια. Ανοίξτε τις τρύπες ώστε να μπορείτε να δείτε πώς δείχνει η μάσκα στο πρόσωπό σας. (εικόνα 2)

Προσθέστε χρωματιστά φτερά στο πάνω μέρος της μάσκας για να δημιουργήσετε εξωτικό βραζιλιάνικο στυλ. Κολλήστε τις κάτω άκρες των φτερών στη μάσκα ή πιάστε τις με συρραπτικό. (εικόνα 3)

εικόνα 1 εικόνα 2 εικόνα 3
εικόνα 1 εικόνα 2 εικόνα 3

 

Κόψτε ένα ημικυκλικό στεφάνι από την περίμετρο το χρυσού χάρτινου πιάτου. Κολλήστε το προσεκτικά στο πάνω μέρος της μάσκας έτσι ώστε να καλύπτει τις κάτω άκρες των φτερών. (εικόνα 4)

Κόψτε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι σε σχήμα καρδιάς και κολλήστε το στη μέση της μάσκας. Μπορείτε μετά να καλύψετε την καρδιά με χρυσόσκονη ή πούλιες αν θέλετε. (εικόνα 5)

Πάρτε μια χρωματιστή χαρτοπετσέτα και φτιάξτε πολλές μικρές μπαλίτσες. Μπορείτε μετά να τις κολλήσετε στο κάτω μέρος της μάσκας για να την κάνετε πιο χρωματιστή και πιο φανταχτερή. (εικόνα 6)

εικόνα 4 εικόνα 5 εικόνα 6
εικόνα 4 εικόνα 5 εικόνα 6

 

Απλώστε κόλλα σε όλες τις περιοχές της μάσκας που θέλετε να καλύψετε. Χρησιμοποιήστε στένσιλ για να δημιουργήσετε ομοιόμορφα σχήματα, πάνω στα οποία θα κολλήσετε χρυσόσκονη και πούλιες, ανάλογα με την επιλογή σας, για να κάνετε τη μάσκα σας μοναδική! (εικόνα 7)

Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο που να έχει μήκος ίσο με το πλάτος της μάσκας σας. Γυρίστε την μάσκα σας στην πίσω πλευρά και πιάστε τις άκρες του λάστιχου με συρραπτικό. (εικόνα 8)

Φορέστε τη μάσκα για να βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο έχει το κατάλληλο μήκος και είναι στερεωμένο καλά. (εικόνα 9)

εικόνα 7 εικόνα 8 εικόνα 9
εικόνα 7 εικόνα 8 εικόνα 9

 

Η μάσκα σας είναι έτοιμη να καταπλήξει τους πάντες κι εσείς να περάσετε ένα φανταστικό καρναβάλι.

Βαλεντίνη Πολίτη

Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης