Κυτταρίτιδα – Καταπολεμήστε την με αρωματοθεραπεία

Κυτταρίτιδα: Καταπολεμήστε την με αρωματοθεραπεία Κυτταρίτιδα: Καταπολεμήστε την με αρωματοθεραπεία

Αυτή η άσχημη κατάσταση με το σχήμα «φλούδα πορτοκαλιού» απασχολεί πάρα πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οφείλεται σε συσσώρευση υγρών και άλλων τοξικών αποβλήτων στους ιστούς. Δεν γίνεται καλή λειτουργία της λέμφου.

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί και σε άλλα μέρη του σώματος όπως επίσης στους βραχίονες και στους ώμους.

Κυτταρίτιδα μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε ηλικία ανεξαρτήτως βάρους, δηλαδή και σε χοντρές και σε αδύνατες γυναίκες. Η κυτταρίτιδα μπορεί να δημιουργηθεί από αρκετούς παράγοντες όπως: Αδύνατο συκώτι, φτωχή θρέψη, υπερβολική εργασία, στρες, έλλειψη άσκησης, προβλήματα ενδοκρινικού συστήματος, εμμηνόπαυση, σε περιόδους ορμονικών αλλαγών «όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, ακόμη και η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Όταν παρουσιαστεί η κυτταρίτιδα, είναι σημάδι ότι σε μέρη του σώματος υπάρχει εσωτερική ρύπανση. Ότι δηλαδή κάτι μέσα στο σώμα χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να αρχίσει μια προσπάθεια αποτοξίνωσης του οργανισμού, αποφεύγοντας τα κρέατα, το αλάτι, μουστάρδες, τηγανητές τροφές, επεξεργασμένες τροφές, καπνιστές και αλατισμένες τροφές, ζάχαρη και γλυκίσματα. Επίσης αλκοόλ και γλυκά ποτά.

Κυτταρίτιδα: Καταπολεμήστε την με αρωματοθεραπείαΝα αρχίσει η πάσχουσα να παίρνει διουρητικά και καθαρτικά τσάγια που βοηθούν τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες. Εδώ αρχίζει η δύναμη και η επίδραση της αρωματοθεραπείας. Χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια κυπαρισσιού, λεβάντας, φασκομηλιάς, λεμόνι και μερσίνι. Αυτά τα αρωματικά και με τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη διεισδυτικότητα, βοηθούν στη γρήγορη αποτοξίνωση, στη λεμφική διοχέτευση και στη γρήγορη, καλή κυκλοφορία του αίματος.

Το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν τα αιθέρια έλαια και ο βαθμός πίεσης στις κινήσεις μασάζ ορίζεται από το είδος της κυτταρίτιδας, την κατάσταση και την ευαισθησία στους ιστούς.

Επίσης καταπλάσματα με σπόρους λιναριού στην επηρεαζόμενη περιοχή βοηθούν στο να αποβάλει ο οργανισμός τις τοξίνες. Τα μήλα βοηθούν πολύ επίσης στη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Έχουν μια μοναδική ουσία, την πηκτίνη, μια ειδική μορφή ίνας με εξαιρετικά αποτοξινωτική ιδιότητα. Δεν δεσμεύει νερό, είναι υδατοδιαλυτή. Η πηκτίνη μειώνει τη χοληστερίνη και αποβάλλει τα χολικά οξέα από τα έντερα. Επίσης αποβάλλει τα επικίνδυνα και βαριά μέταλλα από το σώμα, όπως μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρο κ.ά.

Βότανα επίσης που μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση νερού από τους ιστούς είναι η τσουκνίθα και το τσάι του βουνού με τις διουρητικές ιδιότητες.

Ένα άλλο ισχυρό συμπλήρωμα είναι ο κάκτος πράσινη αλόη. Ο χυμός του όμορφου αυτού κάκτου έχει ιστορία για ομορφιά και θεραπεία 5000 χρόνων. Σε πολλούς πολιτισμούς χρησιμοποιήθηκε εσωτερικά για να βοηθήσει έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, ρευματισμούς, αρθριτικά, δυσκοιλιότητα, κιρσούς.

Εξωτερικά χρησιμοποιήθηκε για θεραπείες φαγούρας, μώλωπες, φλεγμονές, έκζεμα, πιτυρίδα και εγκαύματα.

Κυτταρίτιδα: Καταπολεμήστε την με αρωματοθεραπείαΣτην περίπτωση της κυτταρίτιδας δεν θα βρούμε τίποτε καλύτερο από τον φρέσκο καθαρό χυμό της αλόης. Χρησιμοποιείται για αποτοξίνωση του σώματος, ενισχύει την πέψη για να μη δημιουργούνται άχρηστα υλικά στον οργανισμό. Επίσης, χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας και με άλλους τρόπους λόγω της συνεργείας που έχουν οι θρεπτικοί παράγοντες που περιέχει το φυτό αυτό, όπως λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα.

Επίσης είναι πλούσιο σε πρωτεϊνολυτικά ένζυμα. Επαναλαμβάνω όμως ότι μπορεί να δώσει αποτελέσματα μόνο ο φρέσκος χυμός του φυτού αυτού και το φυτό να έχει ηλικία τουλάχιστον τεσσάρων χρόνων.

Για το φυτό αυτό θα επανέλθω με συγκεκριμένο άρθρο. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια στην κυτταρίτιδα του φυτού Ιππουρίδας «equisetum», μια από τις πρώτες μορφές φυτικής ζωής. Περιέχει οργανικό πυρίτιο που ενωμένο σε υπέροχη αρμονία με άλλα ιχνοστοιχεία συν φαινολικά και οργανικά οξέα δημιουργεί ένα αξιοσημείωτο σύμπλεγμα που ενισχύει την υγεία.

Τέλος, είναι η περίφημη μαύρη λάσπη, ένα φυσικό καλλυντικό που μπορεί να δοκιμάσει ελεύθερα ο καθένας στο πρόσωπο ή στο σώμα. Έχει ανεκτίμητες θεραπευτικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για να θεραπεύσει πολλές ασθένειες. Καταπολεμά τα μικρόβια και βοηθά στο σχηματισμό υγιών κυττάρων. Όπως τα αιθέρια έλαια είναι υψηλώς αντισηπτική. Έχει τρομακτική δύναμη στην απορρόφηση, ούτως ώστε να θεραπεύει το σώμα από τις τοξίνες. Πλούσια σε θειούχα άλατα και ιχνοστοιχεία η μαύρη λάσπη εξαλείφει πόνους που προκαλούνται από αρθριτικά, ρευματισμούς, μυαλγίες, οσφυαλγίες, στραμπουλήγματα, μώλωπες.

Ιδεώδες για χαλάρωση, ανανέωση, ενδυνάμωση των μυών, αρθρώσεων και των οστών. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και φρεσκάρει το δέρμα. Ανανεώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα και το δέρμα γενικά.

Χρησιμοποιείται για την κυτταρίτιδα με πάρα πολλά καλά αποτελέσματα. Λόγω της ευεργετικής δράσης των ιχνοστοιχείων και των θειούχων αλάτων που περιέχει, καταφέρνει και δίνει τα ποθητά αποτελέσματα στις γυναίκες που πάσχουν από κυτταρίτιδα.

 

Διαβάστε επίσης