Πώς να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα

Πώς να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα Πώς να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα

Σήμερα μπορεί να βρει κανείς στην αγορά μια τεράστια ποικιλία πασχαλινών λαμπάδων σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, στολισμένες με τα πιο απίθανα στολίδια. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η λαμπάδα είναι κυριολεκτικά συνοδευτικό του «στολιδιού» αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Οπωσδήποτε όμως, αν διακοσμήσετε μια λαμπάδα με τα χέρια σας θα αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και θα σας χαρίσει και μια ευχάριστη πασχαλινή απασχόληση.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε δεν είναι δύσκολο να τα βρούμε ψάχνοντας στα μικροαντικείμενα του σπιτιού μας και στα παιχνίδια των παιδιών μας.
Θα χρειαστούμε αναλυτικά:

  • ΥλικάΜία απλή λαμπάδα σε χρώμα της αρεσκείας μας
  • Χρυσό κορδόνι περιτυλίγματος
  • Διάφορα αποξηραμένα ή τεχνητά λουλουδάκια (από παλιές συνθέσεις ή μπομπονιέρες)
  • Μια μικρή κουκλίτσα (από μπομπονιέρες ή παιδικό παιχνίδι)
  • Κορδέλα με δαντέλα φαρδιά
  • Κορδέλα σατέν χρωματιστή
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα ρευστή
  • Ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία

Βήμα 1Βήμα 1:  Τυλίγουμε το χρυσό κορδόνι στο μέσο της λαμπάδας ώστε να σχηματιστεί κάποιο σχέδιο αλλά και βάση για να εφαρμόσουμε τα υπόλοιπα στολίδια. Κολλάμε τις άκρες του προσεκτικά και περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα.
Βήμα 2Βήμα 2:  Διαλέγουμε τα λουλουδάκια (αποξηραμένα, τεχνητά) και τα τυλίγουμε με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία στη βάση τους για να σχηματιστεί ένα μπουκετάκι.

Βήμα 3Βήμα 3:  Κόβουμε ένα κομμάτι φαρδιά δαντελένια κορδέλα σε μήκος περίπου 70-80 εκατοστά. Αν δεν έχουμε δαντελένια κορδέλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλα από οργάντζα ή άλλο υλικό προτιμώντας λευκό ή άλλο απαλό χρώμα. Περνάνε σταυρωτά τη μία πλευρά της κορδέλας πάνω στην άλλη και την κολλάμε με ρευστή κόλλα πάνω στη λαμπάδα στο σημείο που έχουμε τυλίξει κορδόνι.

Βήμα 4Βήμα 4:  Με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία, εφαρμόζουμε το μπουκετάκι πάνω στο σημείο που κολλήσαμε την κορδέλα και τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά γύρω από την λαμπάδα.
Βήμα 5Βήμα 5:  Κόβουμε ένα κομμάτι σατέν χρωματιστή στενή κορδέλα σε μήκος περίπου 70-80 εκατοστά. Τυλίγουμε την χρωματιστή σατέν κορδέλα γύρω από το λαιμό της κούκλας με τον φιόγκο από πίσω.
Βήμα 6Βήμα 6:  Τυλίγουμε την σατέν κορδέλα με την κούκλα γύρω από την λαμπάδα και πάνω από το σημείο που έχουμε δέσει το μπουκετάκι μας και την δένουμε από πίσω.. Σχηματίζουμε ένα όμορφο φιόγκο.

Πώς να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδαΗ λαμπάδα μας είναι έτοιμη, στολισμένη με αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι μας. Μπορούμε να την χαρίσουμε στα βαφτιστήρια μας ή να την χρησιμοποιήσουμε εμείς στην Ανάσταση. Επίσης επειδή η διαδικασία αυτή είναι εύκολη μπορούμε να την κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας σαν μια ευχάριστη πασχαλινή χειροτεχνία.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης