Πήλινγκ σώματος με πλιγούρι

Πήλινγκ σώματος με πλιγούρι Πήλινγκ σώματος με πλιγούρι

Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών… μπορούμε όμως με την βοήθεια βιολογικών προϊόντων, Βοτάνων, Αιθέριων Ελαίων και άλλων φυσικών υλικών, να τις αποφύγουμε. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά όπως αυτή η συνταγή με πλιγούρι, για πήλινγκ σώματος, σύσφιξη της επιδερμίδας και κατά της κυτταρίτιδας, όπως θα δείτε παρακάτω.

Υλικά:

Κρέμα γάλακτος 3,5% (για ξηρή επιδερμίδα)
Αλεύρι Βρώμης ψιλό
Πλιγούρι
Βάση Λαδιών από Ζοζόμπα, Κισσό, Σιτάρι, Φύκια
Αιθέρια Έλαια από Δενδρολίβανο, Γεράνι, Γκρέιπ Φρουτ, Κυπαρίσσι, Μάραθο
1/2 λεμόνι χυμός για συντήρηση
Γάντι για μασάζ σώματος

Συνταγή:

Πήλινγκ σώματος με πλιγούριΣε ένα μπολ που θα χρειαστούμε για να ανακατώσουμε τα υλικά μας ρίχνουμε 3 κουτ./σούπας αλεύρι βρώμης και προσθέτουμε όση κρέμα γάλακτος χρειάζεται και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει ένας κρεμώδης χυλός. Έπειτα προσθέτουμε τις βάσεις λαδιών, 4-5 σταγόνες από την κάθε μία και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης και 4-5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τουλάχιστο μία κουταλιά της σούπας πλιγούρι ή όσο χρειαστεί για να κάνουμε ένα καλό μασάζ στους γλουτούς και τους μηρούς.

Αν ο χυλός μας βγει λίγο σφιχτός μπορούμε να προσθέσουμε 1 ποτήρι αφέψημα από βότανα γκουαράνα ή πολυκόμπι ή centella (από ειδικά καταστήματα βοτάνων) και τα ανακατώνουμε κι αυτά μαζί.

Καλή επιτυχία και απολαύστε το!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης