Εξοικονομήστε χρήματα για τα λουλούδια σε μια γαμήλια διακόσμηση

Εξοικονομήστε χρήματα για τα λουλούδια σε μια γαμήλια διακόσμηση Εξοικονομήστε χρήματα για τα λουλούδια σε μια γαμήλια διακόσμηση

Όποιος έχει αναλύσει το κόστος μιας γαμήλιας τελετής ξέρει ότι ο λογαριασμός για τα λουλούδια μπορεί να περάσει τον αρχικό προϋπολογισμό.

Μια φανταχτερή νυφική ανθοδέσμη μπορεί να κοστίσει τόσο όσο και ένα γαμήλιο δαχτυλίδι αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αν προσθέσετε, τις ανθοδέσμες για τις παρανύμφους, την ανθοδέσμη που πετά η νύφη στις φίλες της, το στολισμού της εκκλησίας, του αυτοκινήτου, της αίθουσας που θα γίνει η δεξίωση, το κόστος πολύ εύκολα μπορεί να εκτιναχτεί στα ύψη.

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα; Δείτε εδώ πώς:

Προγραμματίστε:
– Ψάξτε έναν έμπειρο ανθοδιακοσμητή – ανθοπώλη. Πολλοί μπορούν να παρέχουν ποιοτικά προϊόντα για λιγότερα χρήματα αν τους εξηγήσετε τι ψάχνετε. Ζητήστε τους να σας δείξουν δείγματα της δουλειάς τους και να σας προτείνουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για κάθε ανθοκομική εργασία. Επισκεφτείτε αρκετά ανθοπωλεία για να κάνετε σύγκριση τιμών και προτάσεων. Τέλος καταλήξτε σε κάποιον που είναι αξιόπιστος και που συστήνεται από κάποιον που ήταν ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες του.
– Περιορίστε τον αριθμό των παρανύμφων και τους στολισμούς σε μπουτουνιέρες και κορσάζ.
– Μην προγραμματίστε το γάμο σας κοντά σε γιορτές, όπου τα λουλούδια είναι γενικά ακριβότερα. (Χριστούγεννα, Πάσχα, Ημέρα Βαλεντίνου, Γιορτή της Μητέρας).

Η τελετή:
Εξοικονομήστε χρήματα για τα λουλούδια σε μια γαμήλια διακόσμηση– Επιλέξτε μια απλή νυφική ανθοδέσμη με τα μακριά τριαντάφυλλα, δεμένα με ένα κομψό φιόγκο και μια κορδέλα.
– Κάνετε μια όμορφη, αλλά ανέξοδη, ανθοδέσμη για να πετάξει η νύφη στις φίλες της.
– Χρησιμοποιήστε μίνι τριαντάφυλλα για τα κορσάζ και τις μπουτονιέρες. Κοστίζουν λιγότερο και υπάρχουν σε διάφορα χρώματα.
– Με εξαίρεση τη νυφική ανθοδέσμη, κάνετε τις ανθοσυνθέσεις (ανθοστήλες, κολονάκια) με πολλές πρασινάδες και φυλλώματα και λιγότερα λουλούδια. Δώστε έμφαση με φιόγκους και κορδέλες στα γαμήλια χρώματα. Ακολουθήστε την ίδια τακτική στο αυτοκίνητο.

Η δεξίωση:
– Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας τις ίδιες ανθοσυνθέσεις που είχατε στην εκκλησία και για το στολισμό του χώρου δεξίωσης. Περιορίστε τις φθορές από τη μεταφορά των λουλουδιών επιλέγοντας ο χώρος δεξίωσης να μην απέχει πολύ από την εκκλησία. Μπορείτε με λίγη φαντασία να χρησιμοποιήσετε για το στολισμό της δεξίωσης όλα τα λουλούδια της τελετής (ανθοδέσμες, μπουτονιέρες, ανθοστήλες εκκλησίας, μπουκέτα αυτοκινήτου, κλπ.).
– Για γλιτώστε δαπάνες μεταφοράς ή έξτρα εργασίας από τον ανθοπώλη, μπορείτε να αναθέσετε αυτήν τη δουλειά σε φίλους ή συγγενείς που θα αναλάβουν να μεταφέρουν τα λουλούδια στη δεξίωση με τα αυτοκίνητά τους και να τα τοποθετήσουν στο χώρο.
– Χρησιμοποιήστε ανθισμένα φυτά σε γλάστρες αντί για ανθοσυνθέσεις στη αίθουσα δεξίωσης. Επιτρέψτε στους καλεσμένους σας να τα πάρουν στο σπίτι τους για ενθύμιο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μεταξωτά λουλούδια. Άλλη οικονομική αλλά καλαίσθητη επιλογή είναι να τοποθετήσετε από ένα μονό τριαντάφυλλο σε κάθε τραπέζι.
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια εποχής στολίζοντας τα βάζα που ήδη διαθέτει η αίθουσα δεξίωσης αντί να αγοράσετε έτοιμες ανθοσυνθέσεις.
– Άνθη γαρδένιας που επιπλέουν σε ένα μπολ με νερό δίνουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείτε να σκορπίσετε ροδοπέταλα γύρω από το μπολ για να δώσετε περισσότερο χρώμα.
– Περιορίστε τους πολλούς διαφορετικούς τύπους λουλουδιών στις συνθέσεις σας για να κρατήσετε το κόστος χαμηλά.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης