Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!

Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα Κρατήστε τις αναμνήσεις Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!

Γυρίσατε από τις διακοπές σας, φέρατε φωτογραφίες και διάφορα αναμνηστικά, κοχύλια, ξύλα κι άλλους θησαυρούς της παραλίας. Οι αναμνήσεις σας είναι μέσα στο μυαλό σας και στην καρδιά σας όμως, γιατί να μην βρίσκονται και στο σπίτι σας;

Ας φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα κορνίζες για την καλύτερη φωτογραφία των διακοπών σας.

Θα χρειαστείτε:

– Ένα κλασσικό κάδρο για αφίσες (κόντρα πλακέ με τζάμι που κουμπώνει με κλιπσάκια), θα το βρείτε σε καταστήματα δώρων ή αφίσας και σε φωτογραφεία, σε όποια διάσταση σας ταιριάζειΤο καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!
– Ξύλα της παραλίας
– Κοχύλια, αστερίες, βότσαλα, αστερίες ή ό,τι άλλο έχετε μαζέψει
– Δυνατή κόλλα για κατασκευές (σε στικ ή υγρή μορφή, που όμως να κολλάει κι άλλα υλικά εκτός από χαρτί)

Πάμε λοιπόν. Πρώτα θα βάλετε τη φωτογραφία σας μέσα στο κάδρο και θα κουμπώσετε τα κλιπσάκια. Καθαρίστε καλά το τζάμι για να πιάσει καλά η κόλλα και αφήστε το να στεγνώσει.

Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!Μην ξεχάσετε να γράψετε (ή να τυπώσετε) πάνω στη φωτογραφία την ημερομηνία και το μέρος που βγάλατε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Χωρίς να τα κολλήσετε, βάλτε πάνω στην κορνίζα τα ξύλα ώστε να καταλήξετε στο ποια θα χρησιμοποιήσετε και με ποιο τρόπο.

Στη συνέχεια κολλήστε μόνο τα πιο κεντρικά ξύλα ώστε να έχετε ελεύθερο χώρο χωρίς όμως να ξεχνάτε το τελικό σχήμα που θα έχει η κορνίζα σας. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει.

Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!Μετά απλώστε αρκετή κόλλα στις ελεύθερες επιφάνειες, στις άκρες του κάδρου, γύρω από τα κεντρικά ξύλα που έχετε ήδη κολλήσει.

Σκορπίστε επάνω στην κόλλα τα κοχύλια και πατήστε τα ελαφρά με τα δάχτυλά σας για να «πιάσουν» πάνω στην κόλλα. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει.

Στρώστε μία εφημερίδα και γυρίστε το κάδρο ανάποδα ώστε να πέσουν όσα κοχύλια δεν κόλλησαν.

Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!Αν είναι απαραίτητο, βάλτε υγρή κόλλα στα κενά που θα μείνουν και με το τσιμπιδάκι των φρυδιών ή μία μικρή λαβίδα, βάλτε τα κοχύλια πάνω στην κόλλα για να «κλείσετε» τα κενά. Αφήστε και πάλι να στεγνώσει η κόλλα. Εναλλακτικά μπορείτε να σκορπίσετε άμμο πάνω στην κόλλα που έχετε βάλει στα κενά.

Τέλος κολλήστε ένα-ένα τα υπόλοιπα ξύλα και όταν στεγνώσει η κόλλα η κορνίζα σας θα είναι έτοιμη να την κρεμάσετε.

Το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει για πάντα!Αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως για παράδειγμα αστερίες ή μεγάλα κογχύλια, μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω στα ξύλα της έτοιμης κορνίζας.

Τώρα έχετε λοιπόν ένα καλοκαιρινό κόσμημα στον τοίχο σας αλλά και τις καλύτερες αναμνήσεις των διακοπών σας σε μία πανέμορφη κορνίζα.

Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 30 λεπτά (αν χρησιμοποιείτε κόλλα που στεγνώνει γρήγορα) και θα σας είναι πολύ ευχάριστη! Επιπλέον, είναι ένας όμορφος τρόπος να προσαρμοστείτε ευχάριστα και ανώδυνα στην καθημερινότητα.

Καλό χειμώνα!

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης