Επιλέγοντας τον Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή

Επιλέγοντας τον Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή Επιλέγοντας τον Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή

Η διατήρηση ενός καθαρού χώρου δεν είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να καταβάλλουμε περισσότερη συνειδητή προσπάθεια όλοι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές οι υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρονται σε πολλούς χώρους είναι ελλιπείς ή εντελώς ακατάλληλες, γενικές χωρίς την αποτελεσματικότητα της εξειδίκευσης.

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε σωστά τα χαλιά σας

Μήπως, πρέπει να ξεχάσετε το ότι ο μόνος λόγος, για να καθαρίσετε τα χαλιά σας, είναι επειδή έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και έχουν γεμίσει ρύπους;

Ο ρύπος είναι ένας λειαντικός παράγοντας , όπως το γυαλόχαρτο. Κάθε φορά που περπατάτε στο χαλί, αλέθετε το ρύπο επάνω στις ίνες του. Ο ρύπος με την συνεργασία της σκόνης και της υγρασίας οξειδώνει την ίνα και το στημόνι του χαλιού σας και σε συνδυασμό με την κοπτική άμμο και το περπάτημα η την λάθος χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής σας σκούπας, το κόβει σαν να χρησιμοποιήσατε ένα μαχαίρι, καταστρέφοντάς το.

Ένας υποτίθεται καθαρός, αλλά στο βάθος βρώμικος τάπητας, θα χάνει την διαχρονική του άξια και η διάρκεια ζωής του θα είναι μικρότερη από έναν καθαρό τάπητα. Το απλό τίναγμα, το φρεσκάρισμα με το ξίδι, το φωτιστικό πετρέλαιο, το φως του ήλιου δεν είναι αρκετό, με συνέπεια να δημιουργήσετε ζημίες και προβλήματα υγείας, διότι τα υλικά, οι βαφές κατασκευής των, αλλά και οι βιορύποι του περιβάλλοντος έχουν αλλάξει. Όσο περισσότερο καθυστερείτε τον καθαρισμό των χαλιών σας θα τα φθείρονται γρηγορότερα, με περισσότερη ζημία.

Όλοι ξέρετε ότι ο υπαίθριος αέρας περιέχει γύρη λουλουδιών, μύκητες, βακτηρίδια, ατμοσφαιρική ρύπανση, καπνούς εργοστασίων, αυτοκινήτων και εκατοντάδες άλλες χημικές ουσίες και ρύπους που εσείς και τα μέλη της οικογένειας σας μπαίνοντας στο σπίτι, τους μεταφέρετε στον τάπητά σας.

Δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει, όταν μαθαίνετε ότι, για το σημαντικότερο πρόβλημα στην υγεία σας, υπαίτιοι θα μπορούσαν να είναι εκείνοι οι ρύποι, οι μύκητες, οι τρίχες και οι χημικές ουσίες στο χαλί σας.

Τώρα που το έχετε συνειδητοποιήσει θα συνεχίσετε να περιμένετε και να μείνετε  στο «υποτίθεται καθαρό» που είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο;

Πώς θα επιλέξετε Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή

Η διατήρηση ενός καθαρού χώρου δεν είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να  καταβάλλουμε περισσότερη συνειδητή προσπάθεια όλοι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές οι υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρονται σε πολλούς χώρους είναι ελλιπείς ή εντελώς ακατάλληλες, γενικές χωρίς την αποτελεσματικότητα της εξειδίκευσης.

Οι διαπιστώσεις που γίνονται είναι: Μη αποτελεσματική εργασία, από την χρησιμοποίηση λανθασμένων μηχανημάτων, μεθόδων αλλά και υλικών. Χάσιμο πολλών εργατοωρών και ανακύκλωση της ρυπογόνου σκόνης. Καταστροφή σε χαλιά, μοκέτες, ταπετσαρίες με την συνακόλουθη κακοσμία, από την μούχλα και την ανάπτυξη μυκήτων κλ.π.

Προτού να επιλέξετε μια επιχείρηση καθαρισμού ταπήτων αποφασίστε τι θέλετε να σας προσφέρει ολοκληρωτικά.

Εάν θέλετε τον επαγγελματία ταπητοκαθαριστή για να αφαιρέσετε μερικούς από τους ρύπους και να δώσετε μια «καθαρή εμφάνιση» στον τάπητά σας, τότε μπορείτε να καλέσετε μια οποιαδήποτε επιχείρηση με ένα μικρό μηχάνημα η μπορείτε το κάνετε και σεις οι ίδιοι με το να νοικιάσετε η να αγοράσετε ένα φθηνό μηχάνημα.

Εάν όμως θέλετε τους τάπητές σας, να καθαριστούν λεπτομερώς, να αναιρεθούν οι επιβλαβείς ρύποι, η κοπτική άμμος, τα βακτηρίδια, γύρη λουλουδιών, οι μύκητες, τα υπολείμματα από χημικές ουσίες, τότε πρέπει να επιλέξετε μια επιχείρηση καθαρισμού ταπήτων που να χρησιμοποιεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την εμπειρία, την αγάπη και το «μεράκι», την ευγενική κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την ευαισθησία με τις υψηλές προδιαγραφές ακεραιότητας στους έχοντες προβλήματα από αλλεργίες.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε το σκεπτικό, ότι η επιχείρηση που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή είναι η επιχείρηση που πρέπει να συνεργασθείτε στο καθαρισμό των χαλιών σας;

Κατ’ αρχάς, η τιμή που σας προσφέρουν όλοι, μπορεί να μην είναι για τις υπηρεσίες που εσείς θέλετε να διενεργήσετε.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι η τιμή που εσείς βλέπετε σε ένα διαφημιστικό μπορεί να μην είναι για την ποιοτική καθαρότητα που εσείς θέλετε. Μπορεί να ήσαστε το θύμα, η να έχετε παρασυρθεί από την χαμηλή τιμή της ψεύτικης ή παραποιημένης διαφήμισης, όπως πολλοί που στο τέλος δεν χρεώθηκαν αυτό που ήταν στο διαφημιστικό η στην προτεινόμενη τιμή.

Μερικοί καθαριστές, ίσως να παραβαίνουν ακόμη και το νόμο με την παράνομη προσφορά, διότι «μειώνουν τις τιμές μεταστρέφοντας τις τεχνικές», διαπιστώνοντας στο τέλος ότι ο τάπητας σας ή τα άλλα είδη «δεν είναι κατάλληλα» καθαρισμένα, όπως θα θέλετε να καθαρίσουν, βάση της «ειδικής τιμής».

Υπάρχει και η αντίστροφη περίπτωση, να προτιμήσετε έναν καθαριστή ταπήτων με «ακριβές τιμές», αλλά και σε αυτήν την περίπτωση «μεταστρέφοντας τις τεχνικές», για να μειώσει το κόστος, διαπιστώνετε στο τέλος ότι ο τάπητας σας η τα άλλα είδη «δεν είναι κατάλληλα» καθαρισμένα όπως θα θέλετε να καθαρίσουν, βάση της «ακριβής τιμής».

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και η βιομηχανία καθαρισμού ταπήτων έχει το μερίδιο των «κακών» επαγγελματιών της. Δεν μου είναι ευχάριστα αυτά που σας γράφω, αλλά υπάρχουν μερικοί, χωρίς καν επαγγελματική συνείδηση, που είναι δυστυχώς «ανήθικοι», ακόμα δε μερικοί λειτουργούν και «ανέντιμα» με τις παραπλανητικές διαφημίσεις και ψεύτικες υποσχέσεις τους, παίζοντας με την υγεία σας, την περιούσια σας αλλά και το περιβάλλον.

Πρέπει οι υπεύθυνοι στους τομείς της καθαριότητας, σε χώρους εργασίας (δημοσίου και ιδιωτικού, τράπεζες, γραφεία), σε χώρους φιλοξενίας & ταξιδιού ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, πλοία, τουριστικά λεωφορεία, τραίνα, χώρους υγειονομικής περίθαλψης (νοσοκομεία, γηροκομεία), αλλά και τους παιδικούς σταθμούς, κλπ, να ζητούν αυστηρές προδιαγραφές στις πρόσφορες από τα Εξειδικευμένα Συνεργεία καθαρισμού και να εκτιμούν πρώτα, την ποιότητα βάση του εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και του επιτόπιου «Test Drywell» και όχι τις χαμηλές τιμές.

Προσέχετε τους καθαριστές που διαφημίζουν χαμηλές τιμές, με τα υποτιθέμενα πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού, για να αποσπάσουν την προσοχή σας!!

10 Ερωτήσεις που εσείς πρέπει να ρωτήσετε τον καθαριστή των ταπήτων σας προτού να τον προσκαλέσετε στο σπίτι σας:

1. Ποιες μεθόδους καθαρισμού ταπήτων χρησιμοποιεί.
2. Ποιο τύπο εξοπλισμού πρόκειται να χρησιμοποιήσει.
3. Τι αφαιρεί ο εξοπλισμός του από τους τάπητές σας.
4. Πόσο συχνά θα έπρεπε να παίρνει τους τάπητές σας για καθάρισμα.
5. Ποια μέθοδος θα ήταν «κατάλληλη» για τον καθαρισμό των ταπήτων σας.
6. Σε ποιο Σύλλογο Ταπητοκαθαριστών είναι μέλος.
7. Είναι η εταιρία του, εγγεγραμμένη στο Επιμελητήριο.
8. Ασφαλίζει τα χαλιά ή έχει Ασφάλεια για την επιτόπια εργασία και σε ποια ασφαλιστική εταιρία.
9. Ζητήστε δείγμα Demo Test για επιτόπια εργασία.
10. Εγγυάται την εργασία του και πώς.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν Επαγγελματίες Ταπητοκαθαριστές, που απολαμβάνουν την Πλήρη και Ολοκληρωμένη Υποστήριξη μας. Είναι μέλη Συλλόγου Ταπητοκαθαριστηρίων.

Αγκαλιάζουν την καινοτομία και ασκούν τα υψηλότερα επαγγελματικά επίπεδα εργασίας και ευγενικής συμπεριφοράς. Χρησιμοποιούν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την εμπειρία, την αγάπη και το «μεράκι», λειτουργώντας πάντα με ευαισθησία και επαγγελματική συνείδηση στο κοινωνικό λειτούργημα το οποίο κάνουν.

Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με επιμορφωτικά σεμινάρια, δια μέσω του Σωματίου τους διότι η πολυπλοκότητα των σύγχρονων υλικών κατασκευής των χαλιών και υφασμάτων από συνθετική ίνα και κοκκοφοίνικα έως ζωικό μετάξι, απαιτεί ειδικές μεθόδους αποτελεσματικού καθαρισμού και σωστής προστασίας, που διαρκώς πρέπει να ανανεώνονται και να εκσυγχρονίζονται.

Έτσι αισθάνεστε ασφαλής για τις αποφάσεις σας, έχοντας την πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξή μας, αλλά και υπερήφανοι για τις επιλογές σας.

Ξέρω ότι πολλοί καταναλωτές είναι δύσπιστοι γενικά στον καθαρισμό, αλλά περισσότερο στον καθαρισμό των ταπήτων, σαλονιών, στρωμάτων. Επίσης, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι δεν έχουν ακούσει για τα οφέλη που θα έχουν από τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ενός συμβούλου καθαριότητας (CLEANING-ADVISOR). Η ενημέρωση στην εισαγωγή των Απόλυτων Υγιεινών Προτύπων Καθαρισμού δημιουργεί μια πλήρη και απόλυτα ισορροπημένη καθαριότητα, σε ένα αρμονικό περιβάλλον, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Εφ’ όσον εσείς κρίνετε ότι αξίζει τον κόπο και ότι πρέπει να ενημερωθείτε, μπορείτε να καλέσετε το τηλέφωνο 8001154729 χωρίς χρέωση για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor
Info:
Πηγή:
Vgenistrade.gr

Διαβάστε επίσης