Πάτε για σκι; Ντυθείτε ζεστά και σωστά

Πάτε για σκι; Ντυθείτε ζεστά και σωστά Πάτε για σκι; Ντυθείτε ζεστά και σωστά

Ο εύθραυστος και υγιεινός, αλλά ψυχρός αέρας τού βουνού θέλει και σωστό ντύσιμο. Τα ρούχα πρέπει να είναι αφενός αντιανεμικά και ζεστά και αφετέρου ελαφρά, για να κρατούν το σώμα θερμό και στεγνό, αφήνοντάς το παράλληλα ελεύθερο να αναπνέει και να μην ιδρώνει με την κίνηση.

Τα μπουφάν και οι φόρμες του σκι είναι πλέον φτιαγμένα από ειδικά, ανθεκτικά υλικά, σκληρά από έξω για να κρατούν μακριά το χιόνι κι από μέσα μαλακά.

Η μόδα του χιονιού επιβάλλει χρώμα! Διαλέξτε, λοιπόν, μπουφάν με ζωηρά χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί ή έντονο ροζ για να ξεχωρίζετε στη λευκή… όαση. Επίλεξε βαμβακερά, άνετα φούτερ και αδιάβροχο, χοντρό παντελόνι και συμπληρώστε το ντύσιμο σας με ισοθερμικά εσώρουχα – φοριούνται μέσα από τις φόρμες του σκι – και κάλτσες ψηλές και χοντρές ώστε να βγαίνουν έξω από τις μπότες.

Πάτε για σκι; Ντυθείτε ζεστά και σωστάΓια το σνοουμπορντ, προτείνονται ρούχα… παραλλαγής, σε free style και φαρδιές γραμμές, σαφώς ελαφρύτερα και πιο ενισχυμένα, μια και τα πεσίματα είναι… ρουτίνα σ’ αυτό το σπορ.

Τα γάντια, ο σκούφος και τα γυαλιά, όμως, είναι απαραίτητα σε όλους. Τα γάντια πρέπει να είναι από αδιάβροχο υλικό που να κρατάει τα χέρια στεγνά, ενώ ο σκούφος που είναι αναγκαίος για να αποφύγετε την υποθερμία  -η θερμότητα χάνεται από το κεφάλι- πρέπει να είναι μάλλινος ή φλις.

Τα γυαλιά αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ. Επίσης προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες που γίνονται δύο φορές πιο επικίνδυνες από την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι. Αναζητήστε γυαλιά με πλαστικό σκελετό και κίτρινα κρύσταλλα με μεγάλη απορροφητικότητα. Φορέστε τα ακόμα και στη συννεφιά -μην ξεγελιέστε, ο ήλιος είναι εκεί.

Τελευταίο απαραίτητο αξεσουάρ είναι η αντηλιακή κρέμα, που θα προστατέψει το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, των ριπών ξηρού αέρα και της χαμηλής θερμοκρασίας. Για την αποφυγή λοιπόν δυσάρεστων εγκαυμάτων, διαλέξτε κρέμα με ενυδατικά στοιχεία και υψηλό δείκτη προστασίας και μην παραλείπετε να περνάτε και τα χείλη σας με ένα ειδικό, ενυδατικό προϊόν.

 

Διαβάστε επίσης