Αντρικό μαγιό: Πόσο δύσκολο είναι να το διαλέξεις;

Αντρικό μαγιό: Πόσο δύσκολο είναι να το διαλέξεις; Αντρικό μαγιό: Πόσο δύσκολο είναι να το διαλέξεις;

Το καλοκαίρι επιτάσσει βουτιές και έτσι ήρθε η στιγμή αν βαρέθηκες το παλιό σου μαγιό, να το αντικαταστήσεις με ένα νέο που θα ταιριάζει στο στυλ σου, ενώ παράλληλα θα σε κάνει να νιώθεις άνετα εξαιτίας της γραμμής και της ποιότητας του. Πόσο δύσκολο είναι εξάλλου να διαλέξει ένας άντρας ένα τόσο μικρό ρουχαλάκι όπως το μαγιό;

Πώς γεννήθηκε το ανδρικό μαγιό

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας οι άνδρες κολυμπούσαν γυμνοί. Στα τέλη όμως του 19ου και στις αρχές του 20ου οι συνθήκες άλλαξαν και οι κανόνες, για τις δημόσιες εμφανίσεις, έγιναν πολύ αυστηροί. Μάλιστα τα ρούχα που προβλέπονταν για το κολύμπι έπρεπε καταρχήν να αποτελούν ενδυμασία σεμνότητας και εν συνεχεία ένα πρακτικό ένδυμα. Έτσι το πιο διαδεδομένο μαγιό της εποχής έμοιαζε με αυτό που σήμερα μας παραπέμπει σε ποδηλατική φόρμα. Τελικά, το 1936 το topless μαγιό θεσμοθετήθηκε για τους κυρίους και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία και η μόδα του ανδρικού μαγιό.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι τάσεις στα ανδρικά μαγιό κινούνται ανάμεσα σε 4 διαφορετικά είδη φόρμας, ενώ παράλληλα εμπλουτίζονται με πλούσια χρώματα, μοτίβα και υλικά.

Ποιες είναι οι τέσσερις διαφορετικές γραμμές;

Trunks: Μοιάζουν στη γραμμή τους με τα κοινά σορτς, αλλά είναι κατασκευασμένα από ελαφρύτερα υλικά, κυρίως νάιλον και πολυεστέρα, που στεγνώνει εύκολα.

Board Shorts: ουσιαστικά αποτελούν τη μακρύτερη εκδοχή των παραπάνω, καθώς το μήκος τους φτάνει λίγο πιο πάνω ή πιο κάτω από το γόνατο. Η ονομασία τους δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς αρχικά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αγοριών που ασχολούνταν με τα θαλάσσια σπορ σανίδας (board ).

Swim Briefs: συχνά αποκαλούνται και “speedos” και όχι τυχαία, αφού ουσιαστικά καθιερώθηκαν από τους αθλητές του υγρού στίβου. Είναι στενά, έχουν σχήμα V και έχουν εσωτερική επένδυση.

Square cut: ή σε απλά ελληνικά τετράγωνα σορτς. Είναι και αυτά στενά κι έχουν boxy γραμμή. Φτιάχνονται συνήθως από ελαστικά υφάσματα (όπως η λύκρα ) και αγκαλιάζουν σφιχτά το σώμα.

Οι 5 κανόνες των αντρικών μαγιό:

1.Δεν φοράμε κολλητά μαγιό τύπου speedo εκτός κι αν είμαστε μοντέλα εσωρούχων με γραμμωμένους κοιλιακούς. Ακόμη και τότε, όμως, δεν τα φοράμε αν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά.

2.Αν το μαγιό μας μπορεί να αντικαταστήσει ταπετσαρία σε beaute, δεν το φοράμε. Το μαγιό είτε είναι μονόχρωμο, είτε έχει ένα ήρεμο, αντρίκιο pattern. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ελαφριάς ειρωνείας.

3.Δεν φοράμε μαγιό που τελειώνει πιο κάτω από το γόνατο. Αντιθέτως, το θέλουμε να σταματάει κάπου στα μισά του μηρού. Τα μακριά μαγιό θυμίζουν έφηβους surfer από Αμερικάνικες σειρές των 80s.

4.Όχι λογότυπα. Αν το μαγιό έχει τεράστιο λογότυπο, τότε δεν είναι μαγιό αλλά διαφημιστική ταμπέλα. Αν μάλιστα το λογότυπο είναι ένα από τις «γνωστές» φίρμες των νεόπλουτων 90s, τότε θα θυμίζεις νεόπλουτο μικροαστό.

5.Με το μαγιό θα κολυμπάμε, οπότε, πέραν από την εμφάνιση, πρέπει να είναι άνετο, να επιτρέπει τις κινήσεις και να στεγνώνει γρήγορα.

Ακόμη, όσο πιο πολύ μοιάζει με κανονικό σορτσάκι τόσο το καλύτερο, αφού μπορούμε να το φορέσουμε στο clubάκι του νησιού και τα ξημερώματα να βουτήξουμε σερί στην απέναντι παραλία. Ακόμη και η βαλίτσα γίνεται πιο ελαφριά με δύο μαγιό που παίζουν και τον ρόλο των shorts.

Διαβάστε επίσης