Παιδικό πάρτι; Είναι πιο απλό και εύκολο από ό,τι νομίζετε!

Παιδικό πάρτι; Είναι πιο απλό και εύκολο από ό,τι νομίζετε. Παιδικό πάρτι; Είναι πιο απλό και εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Ένα κεφάτο παιδικό πάρτι ανοίγει υπέροχα το καλοκαίρι και σίγουρα το μικρό σας θα το θυμάται για πολλά πολλά χρόνια! Πάρτε το λοιπόν απόφαση, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα το χαρείτε και εσείς. Αν σκέφτεστε τον κόπο και την κούραση, ηρεμήστε. Θυμηθείτε ότι είναι καλοκαίρι και τα πιτσιρίκια θα παίξουν στη βεράντα ή στον κήπο. Καθορίστε λοιπόν την ημέρα και την ώρα και, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Βήμα 1ο – Οργανωθείτε!
Συζητήστε μετά παιδιά σας ποιους θα καλέσετε. Μην περιοριστείτε μόνο στα πιτσιρίκια, φωνάξτε και τους γονείς τους, τους φίλους και τους συγγενείς σας. Ευκαιρία είναι να διασκεδάσετε κι εσείς. Μετρήστε λοιπόν τους καλεσμένους σας και εφοδιαστείτε μετά απαραίτητα. Αγοράστε πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα σε πολλά χρώματα, για να δώσετε χαρούμενο τόνο στον μπουφέ σας, αλλά και για να είναι πιο εύκολο για εσάς το συμμάζεμα μετά το τέλος του πάρτι.

Παιδικό πάρτι; Είναι πιο απλό και εύκολο από ό,τι νομίζετε.Βήμα 2ο – Ετοιμάστε το σπίτι
Εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα καθαριστικά και κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα σε όλο το σπίτι. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε τα πατώματα. Ψεκάστε και καθαρίσετε τα τζάμια, τα πλακάκια, τον πάγκο της κουζίνας, το νεροχύτη, τις πόρτες, τα ντουλάπια, τα πλαστικά έπιπλα, τους καθρέφτες, τις ηλεκτρικές συσκευές, και έτσι όλα θα είναι έτοιμα για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας.

Βήμα 3ο – Η ώρα του μπουφέ
Δεν χρειάζεται να περάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Το μπάρμπεκιου είναι η σίγουρη λύση. Ετοιμάστε λοιπόν αρκετές σαλάτες, τυλίξτε μπόλικες πατατούλες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσετε στη φωτιά, ετοιμάστε το κρέας και είστε έτοιμες. Εάν θέλετε, μπορείτε να ετοιμάσετε και μικρά σάντουιτς ή μεζεδάκια, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και τρώγονται χωρίς μαχαιροπίρουνα.

Η επόμενη μέρα
Περάσατε πολύ ωραία και σεις και τα παιδιά. Παίξατε, χορέψατε, διασκεδάσατε πολύ. Τώρα όμως θα πρέπει να ξαναφέρετε το σπίτι σε λογαριασμό. Και δεν έχετε και λίγη δουλειά. Ξεκινήστε από τον κήπο. Περάστε με καθαριστικό σπρέι τραπέζια και καρέκλες και σκουπίστε τα μέχρι να λάμψουν, ενώ το φερφορζέ τραπέζι, που ήταν γεμάτο δαχτυλιές κι από τις δύο πλευρές του τζαμιού, θα χρειαστεί περισσότερα περάσματα. Οι μπαλκονόπορτες είναι άλλο ένα μέρος που σίγουρα όλα τα πιτσιρίκια άφησαν τα ίχνη τους. Εξαφανίστε τα με ένα πέρασμα, με σπρέι επιφανειών. Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας, το ψυγείο, τις πόρτες, τα ντουλάπια και τα πλακάκια, και τελειώσατε! Το σπίτι είναι πεντακάθαρο, κι εσείς δεν πεθάνατε από την κούραση.

 

Διαβάστε επίσης