Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση

Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση

Ο συνδυασμός της πολύ χαμηλής χειμωνιάτικης θερμοκρασίας, της χαμηλής υγρασίας, και της κεντρικής θέρμανσης στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει το δέρμα σας ξηρό, σαν την έρημο Σαχάρα, κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. Σας παρουσιάζουμε τέσσερις απλές λύσεις για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό τη χειμερινή περίοδο.

Η έκθεση στον ψυχρό καιρό μπορεί να συμβάλει στη ρήξη του κολλαγόνου – του συνδετικού ιστού, που διατηρεί τη σταθερότητα τού δέρματος – με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ρυτίδων, το σκασμένο δέρμα και γενικά την ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα. Το πρόσωπο και τα χέρια, συνήθως υποφέρουν περισσότερο από το κρύο, τον ανέμου και τη λιακάδα, ενώ το υπόλοιπο σώμα σας είναι καλυμμένο. Να πώς θα τα προστατεύσετε από την φθορά του χειμώνα.

Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση.1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Η ενυδάτωση θα συμπληρώσει τα κενά και τις ρωγμές και θα αποκαταστήσει την ελαστικότητα τού δέρματός σας, δίνοντάς του μια ομαλή και απαλή εμφάνιση. Αν και δεν χρειάζεται να στραφείτε σε καλλυντική προστασία για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, μπορείτε αν θέλετε να προτιμήσετε μία αλοιφή ή γαλάκτωμα αντί για μια λοσιόν. Αυτά τα πιο παχύρρευστα προϊόντα περιέχουν περισσότερο έλαιο και προστατεύουν το δέρμα σας καλύτερα από τις ελαφριές λοσιόν που περιέχουν περισσότερο νερό. Ελέγξτε τον κατάλογο συστατικών για ωφέλιμα  συστατικά όπως γλυκερίνη, βαζελίνη, λανολίνη, έλαιο φύτρου σιταριού, έλαιο jojoba, ορυκτέλαια ή έλαιο σαφράν.

2. Μην ξεχνάτε τα αντηλιακά
Θυμηθείτε ότι και το χειμώνα ο ήλιος μπορεί να σας προκαλέσει ένα ηλιακό έγκαυμα, ιδιαίτερα εάν είστε έξω, εκτεθειμένοι σε φωτεινά και ξάστερα μέρη. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα, με δείκτη προστασίας SPF 30. Σε αντίθεση με τα αντηλιακά, οι κρέμες αυτές συνήθως ξεπλένονται με νερό, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαστεί η αδιάβροχη προστασία, αν δεν πάτε για μια βουτιά σε ένα εξωτερικό Jacuzzi.

3. Φοράτε γάντια με θρησκευτική ευλάβεια 
Τα χέρια σας θα σας ευχαριστήσουν. Αν συνεχίζουν να είναι ακόμα ξερά από τον ψυχρό χειμωνιάτικο αέρα, δοκιμάστε αυτό για ένα βράδυ: Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης για τα χέρια και φορέστε λεπτά βαμβακερά γάντια όταν πέσετε για ύπνο. (Αν και τα πόδια σας είναι ξερά, αλείψτε τα με βαζελίνη και φορέστε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες.)

4. Πλυθείτε σοφά
Το νερό ξεγυμνώνει το δέρμα σας από το λάδι, γι’ αυτό να το πλένετε με φειδώ κατά τους χειμερινούς μήνες. Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι, που δεν θα στεγνώσουν το δέρμα σας τόσο πολύ. Υπάρχουν πολλά κατάλληλα προϊόντα με θρεπτικά συστατικά στο εμπόριο. Πλύνετε το πρόσωπό σας μόνο το βράδυ για να αφαιρέσετε μακιγιάζ και βρωμιά. Δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για έναν πρωινό καθαρισμό. Εάν χρειάζεστε «πιτσιλιά» το πρωί για να ξυπνήσετε, απλώστε κάποιο ελαφρύ ενυδατικό για την υγρασία των χεριών και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό και δροσερό νερό για να ξεπλυθείτε. Ένα δροσερό ξέπλυμα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και καλμάρει το δέρμα, γιατί συντελεί στη διατήρηση των ελαίων από το ενυδατικό σας καθαριστικό.
Επίσης, μπείτε και βγείτε από το ντους, το συντομότερο δυνατό. Και απλώστε ενυδατικό προϊόν στο δέρμα σας εντός τριών λεπτών μετά από το πλύσιμο για να ενισχύσετε την υγρασία.

 

Διαβάστε επίσης