Όμορφη και δροσερή στη βροχή!

Όμορφη και δροσερή στη βροχή! Όμορφη και δροσερή στη βροχή!

Έχει συμβεί σε όλες μας… Σε μια ξαφνική μπόρα η ομπρέλα δεν αρκεί για να προστατέψει την εμφάνισή μας! Κι όμως, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι πανέμορφη σε οποιαδήποτε ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Κράτησε ελαφρύ το μακιγιάζ σου

Απόφυγε την βαριά ενυδατική κρέμα και το βαρύ makeup όταν ο καιρός είναι βροχερός. Η υγρασία δεν τρέφει ιδιαίτερα φιλικές διαθέσεις στις πλούσιες φόρμουλες.

Γι’ αυτό καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια bb cream ή μια ελαφριά ενυδατική με χρώμα. Θα βάλεις οπωσδήποτε, αδιάβροχη μάσκαρα για να μην βρεθείς με «μαύρους κύκλους» από το προϊόν που θα λιώσει κάτω από τα μάτια σου λόγω βροχής.

Θέλεις να βγεις στη βροχή με φουλ μακιγιάζ;

Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξεις μια βάση διαρκείας και να κάνεις καλό blending. Έτσι, το προϊόν δεν θα μείνει πάνω στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά θα γίνει ένα με αυτήν.

Προτίμησε να κάνεις το blending με το ειδικό σφουγγαράκι ή με το πινέλο του makeup, για να πετύχεις φυσικό φινίρισμα και αποτέλεσμα που θα μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο, σταθερό.

Γυαλάδες stop!

Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η υγρασία στην επιδερμίδα είναι η γυαλάδα, ειδικά στις επιδερμίδες με τάση για λιπαρότητα. Μπορείς εύκολα να την αποφύγεις επιλέγοντας μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για ματ αποτέλεσμα, με χρώμα ή χωρίς.

Αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα primer με πουδρέ, ματ τελείωμα. Εάν όμως, δεν υπάρχει στο νεσεσέρ σου τίποτε απ’ αυτά, ρίξε στην τσάντα σου χαρτάκια κατά της λιπαρότητας, που κυριολεκτικά αποδεικνύονται σωτήρια!

Βροχή, με λιγότερο φριζάρισμα

Ο βροχερός καιρός δεν κάνει διακρίσεις… Είτε έχεις λεπτά είτε χοντρά μαλλιά, ίσια ή σγουρά, το φριζάρισμα θα τα «χτυπήσει», πιθανόν βέβαια, σε διαφορετικό βαθμό. Το κλειδί για να το αποφύγεις είναι να φροντίσεις ώστε να έχεις κλειστά τα λέπια της τρίχας. Ο καλύτερος τρόπος είναι, πριν βγεις από το σπίτι, να απλώσεις στα μαλλιά σου ένα ελαφρύ λαδάκι μαλλιών πριν το styling ή ένα ελαφρύ αφρό ή τζελ σε όλο το μήκος τους. Μετά θα το δουλέψεις καλά, έτσι ώστε η τρίχα να θωρακιστεί και να μείνει απαλή.

Το νεσεσέρ της επιβίωσης στη βροχή

Επειδή, όσο προετοιμασμένη κι αν είσαι, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο «ατυχήματος» ενίσχυσε το νεσεσέρ σου με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Βάλε επίσης μπατονέτες που διορθώνουν στη στιγμή τις μουτζούρες κάτω από τα μάτια και χαρτάκια κατά της λιπαρότητας. Επίσης, καλό είναι να έχεις και μια κρέμα χεριών που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, αλλά και ως λύση SOS για το φριζάρισμα.

 

Διαβάστε επίσης