Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς ανάλογα με την ηλικία σας

Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς ανάλογα με την ηλικία σας Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς ανάλογα με την ηλικία σας

Τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης και οι θεραπείες που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας όταν είστε 19, σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλα και στην ηλικία των 40 ή 50.

Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα αλλάζει εντελώς, όπως και οι ανάγκες περιποίησής του. Καθώς μεγαλώνουμε, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας διαφορετικά ανάλογα με ηλικία μας. Είτε είστε έφηβη, λοιπόν, είτε διανύετε την δεκαετία των 60 παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την σωστή περιποίηση του δέρματός σας.

Τέλη εφηβείας
Επικεντρωθείτε στον καθαρισμό -είναι υψίστης σημασίας για την καταπολέμηση του υπερβολικού σμήγματος και της ορμονικής ακμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα βαθύ καθαρισμού μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά που δεν έχει καθαρίσει το καθημερινό σας καθαριστικό.

Δεκαετία των 20
Οι καλύτερες συμβουλές κατά της γήρανσης είναι να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, να διατηρείτε το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με κάποια μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Δεκαετία των 30
Το αγαπημένο σας κραγιόν και ένα highlighter είναι τα μοναδικά προϊόντα μακιγιάζ που χρειάζεστε. Εφαρμόστε λίγο highlighter στις εσωτερικές γωνίες του προσώπου σας, το λεγόμενο Τ, το οστό των φρυδιών και τα ζυγωματικά για υγιή λάμψη, εφαρμόστε και το αγαπημένο σας κραγιόν και είστε έτοιμες.

Δεκαετία των 40
Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας πιθανότατα άρχισε να γίνεται πιο ευαίσθητο. Γι’ αυτό καλό είναι να εφαρμόζετε τακτικά μάσκες ματιών για 10 ή 14 λεπτά για επιπλέον ενίσχυση της περιοχής.

Δεκαετία των 50
Απολεπίζετε το σώμα και το πρόσωπό σας μία φορά την εβδομάδα και φυσικά μετά ενυδατώνετε πάντα. Για απαλό, παχύρρευστο και δροσερό δέρμα εφαρμόστε λίγο λάδι σώματος ή λάδι προσώπου, αντίστοιχα.

Δεκαετία των 60
Η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να παραμείνετε ενυδατωμένες από την κορυφή ως τα νύχια. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά αφρόλουτρα και εν συνεχεία ενυδατώστε το σώμα και το πρόσωπό σας με λάδι ή ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης