Διακόσμηση σπιτιού στην εποχή του κορωνοϊού: Πώς να κάνετε το σπίτι σας άνετο και ζεστό

Διακόσμηση σπιτιού στην εποχή του κορωνοϊού: Πώς να κάνετε το σπίτι σας άνετο και ζεστό Διακόσμηση σπιτιού στην εποχή του κορωνοϊού: Πώς να κάνετε το σπίτι σας άνετο και ζεστό

Για τους περισσότερους οι τόσες πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι είναι μια καινούργια εμπειρία. Επειδή όμως είναι μια πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού και επειδή #μένουμε σπίτι προσπαθούμε να το κάνουμε και πιο φιλόξενο, πιο άνετο, πιο ζεστό. Και η αλήθεια είναι ότι η ζεστασιά του σπιτιού μας στη διάρκεια της δύσκολης αυτή περιόδου, είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό μπορούμε να σκεφτούμε!

Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι freelancers, είναι σημαντικό το διάστημα αυτό που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από το σπίτι να υπάρχει μια σαφή διάκριση μεταξύ του χώρου εργασίας στο σπίτι και του υπόλοιπου σπιτιού.

Για παράδειγμα, αν είστε γονείς, σίγουρα δεν θα θέλετε να βρίσκετε συνέχεια δίπλα στον υπολογιστή και τις σημειώσεις σας παιχνίδια, μπιχλιμπίδια, gadgets. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε παιδιά είναι σημαντικό να μην μπερδεύετε τα αρχεία της δουλειάς σας με τα είδη νοικοκυριού.

Δημιουργήστε λοιπόν έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας. Είτε είναι ένα γραφείο, είτε ένα σημείο στην τραπεζαρία σας ή ακόμα και στον καναπέ αν πραγματικά εκεί συγκεντρώνεστε, δημιουργήστε ένα σημείο στο σπίτι που θα αποτελεί τον σταθερό χώρο εργασίας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μπαίνετε σε work mode κάθε φορά που κάθεστε εκεί. Και μην ξεχνάτε τη σημασία του φυσικού φωτός αλλά και την πράσινη πινελιά.

Τα φυτά όχι μόνο κάνουν την ατμόσφαιρα του χώρου πιο καθαρή και γαλήνια αλλά βελτιώνουν και την διάθεση.

Δώστε στο σπίτι σας ένα comforting άρωμα

Το άρωμα έχει εξαιρετικά μεγάλη δύναμη. Μπορεί να μας στείλει πίσω στο χρόνο, να φέρει πολύ συγκεκριμένες αναμνήσεις αλλά και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας.

Ωστόσο είναι σημαντικό να βρείτε τη μυρωδιά που σας αρέσει και σας ωφελεί περισσότερο. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια στο υπνοδωμάτιό σας. Για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό χώρο πάντως – που ουσιαστικά αυτό έχουμε ανάγκη – χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από λεβάντα, χαμομήλι και γιασεμί.

Απολαύστε τις οικογενειακές στιγμές

Συχνά παραπονιόμαστε για τον πολύ λίγο χρόνο που περνάμε με τα κοντινά και αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα λοιπόν είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθουμε πιο κοντά. Και φυσικά δεν εννοούμε με φιλιά, χάδια και αγκαλιές αλλά με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και κοινές δραστηριότητες.

Και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να περάσετε καλά στο σπίτι! Επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική, ταινίες, παλιά άλμπουμ, χειροτεχνίες.Όσο για συζητήσεις; Πολιτική, φοβίες, παλαιότερες οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις, επικαιρότητα και γιατί όχι κουτσομπολιό.

Κάντε το υπνοδωμάτιό σας παραδεισένιο

Εννοείται πως σε όλο αυτό το διάστημα της προληπτικής καραντίνας όλοι χρειαζόμαστε τον χώρο και τον χρόνο μας. Γι’ αυτό λοιπόν μετατρέψτε το δωμάτιό σας σε απόλυτο καταφύγιο ώστε να μπορείτε πραγματικά να χαλαρώνετε και να αισθάνεστε ηρεμία.

Φυσικά η τάξη και η καθαριότητα καθορίζουν στον μέγιστο βαθμό την αίσθηση που δίνει η διακόσμηση ενός υπνοδωματίου, οπότε αν είναι ακατάστατο ξεκινήστε από εκεί, τώρα που υπάρχει άπλετος χρόνος.

Στη συνέχεια για να εξασφαλίσετε έναν υπέροχο ύπνο είναι σημαντικό να έχετε τα σωστά μαξιλάρια. Και σε ποιότητα και σε αριθμό. Το πόσα μαξιλάρια θα έχετε πάνω στο κρεβάτι σας εξαρτάται από το πόσα θέλετε εσείς για να δείχνει ζεστό και πολυτελές.

Φροντίστε πάντως να μην είναι πάρα πολύ έτσι ώστε κάθε φορά που θέλετε να πάτε για ύπνο να μην κάνετε υπερπροσπάθεια για να βρείτε…στρώμα. Όσον αφορά τα κλινοσκεπάσματα επιλέξτε έναν χρωματικό συνδυασμό που εξασφαλίζει ήρεμη ατμόσφαιρα. Εμείς προτείνουμε λευκό και γκρι. Άλλωστε πρόκειται για έναν συνδυασμό που οι λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης, επιλέγουν σταθερά για την κρεβατοκάμαρά τους.

Τέλος, η απουσία διακοσμητικών κάνει την κρεβατοκάμαρα το απόλυτο καταφύγιο χαλάρωσης. Hρεμία.

Τι θα λέγατε για λίγο self care στο μπάνιο;

Μένουμε σπίτι λοιπόν και συνεχίζουμε τα beauté μας (με πιο εντατικούς ρυθμούς), περιποιούμαστε τους εαυτούς μας και εκμεταλλευόμαστε τον άπλετο χρόνο μας για λίγο self care! Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Οπότε ίσως το μπάνιο να γίνει το νέο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού. Κι αν η δημιουργία spa στο σπίτι σας φαίνεται δύσκολο, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Έτσι, για να δώσετε στο μπάνιο σας την αίσθηση ενός πολυτελούς spa ξενοδοχείου, προμηθευτείτε απλά λευκές πετσέτες που δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της καθαριότητας, χρησιμοποιήστε αρωματικά στις και έλαια και φυσικά τα ιδανικά προϊόντα. Αυτά είναι τα άλατα μπάνιου, τα αρωματικά σαπούνια και οι κρέμες σώματος.

Ωστόσο δεν αρκεί να τα έχετε, αλλά και να τα εντάξετε στον χώρο με γούστο. Ένα ψάθινο καλάθι θα σας βοηθήσει να τα τακτοποιήσετε και να απολαμβάνετε την εικόνα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε!

Διαβάστε επίσης