Conditioners. Μύθοι και πραγματικότητα

Conditioners. Μύθοι και πραγματικότητα Conditioners. Μύθοι και πραγματικότητα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 69% των Ελληνίδων που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι φοβούνται να χρησιμοποιήσουν conditioner. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα!

Αποφεύγω να χρησιμοποιώ conditioner στο λούσιμο, γιατί βαραίνει τα μαλλιά μου. Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει από φίλες μας 1 ή δεν το έχουμε σκεφτεί οι ίδιες; Πράγματι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 69% των Ελληνίδων που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι φοβούνται να χρησιμοποιήσουν conditioner. Μάλιστα, το 24% από αυτές πιστεύει ότι το conditioner βαραίνει τα μαλλιά και τα κάνει να μοιάζουν λιπαρά, ενώ το 31 % δεν γνωρίζει καν τι μπορεί να προσφέρει το conditioner στα μαλλιά μας. Κι όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Ας ξεδιαλύνουμε, λοιπόν, το «θολό» τοπίο γύρω από τα conditioners και ας μάθουμε τις πραγματικές τους ιδιότητες!

Conditioners. Μύθοι και πραγματικότηταΜύθος Νο 1
Το conditioner κάνει τα μαλλιά μου λιπαρά
Πραγματικότητα:
Το κατάλληλο conditioner φροντίζει τα μαλλιά μας από τη ρίζα ως τις άκρες και τα κάνει ανάλαφρα και ευκολοχτένιστα. Έτσι, το conditioner όχι μόνο δεν κάνει τα μαλλιά λιπαρά, αλλά τα προστατεύει από την ταλαιπωρία του χτενίσματος, τα θρέφει και αποκαθιστά την ισορροπία τους. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο σε κάθε λούσιμο.

Μύθος Νο 2
Τα μαλλιά μου δεν χρειάζονται conditioner
Πραγματικότητα:
Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πάντοτε conditioner ύστερα από κάθε λούσιμο, έτσι ώστε τα μαλλιά μας να γίνονται ευκολοχτένιστα και να μη «σπάνε». Ανάγκη προστασίας έχουν τα μαλλιά όλων των τύπων, κοντά και μακριά ή με λεπτή τρίχα. Γι’ αυτό, το conditioner είναι σημαντικό συμπλήρωμα της καθημερινής τους φροντίδας. Έτσι, τα μαλλιά μας δεν θα σπάνε και θα δείχνουν πάντα υγιή.

Conditioners. Μύθοι και πραγματικότηταΜύθος Νο 3
Πρέπει να βάζω conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών;
Πραγματικότητα:
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το conditioner βαραίνει τα μαλλιά μας. Το κατάλληλο conditioner είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται σε όλο το μήκος των μαλλιών, από τις ρίζες ως τις άκρες.

Μύθος Νο 4
Δεν πρέπει να χρησιμοποιώ μαζί conditioner και προιόντα εντατικής περιποίησης
Πραγματικότητα:
Η ταυτόχρονη χρήση σαμπουάν, conditioner και προϊόντων εντατικής φροντίδας, όπως μάσκες ή serum, ρυθμίζουν το φριζάρισμα. Θρέφουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν, χαρίζοντας τους ελαστικότητα. Επιπλέον, βοηθούν στο ξέμπλεγμά τους, ώστε να μη σπάνε, και τους χαρίζουν λάμψη.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης