Προστατέψτε τα νύχια σας τον χειμώνα

Προστατέψτε τα νύχια σας τον χειμώνα Προστατέψτε τα νύχια σας τον χειμώνα

Ο κρύος και ξηρός αέρας του χειμώνα, επιφέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινή μας περιποίηση και συγκεκριμένα στο σκασμένο δέρμα των χεριών και στις άκρες των δαχτύλων. Έτσι, είναι απαραίτητο να ακολουθούμε έναν ειδικό οδηγό περιποίησης των άκρων μας για το χειμώνα, ώστε να είμαστε σίγουρες ότι τα νύχια μας θα παραμείνουν υγιή και γερά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Διαβάστε μερικές συμβουλές

Βασικά, ο κύριος λόγος που ο χειμώνας προκαλεί προβλήματα στα νύχια με αποτέλεσμα αυτά να ξεφλουδίζουν, να σπάνε και να δημιουργούνται παρανυχίδες, είναι η μεγάλη απώλεια υγρασίας. Τα υγιή νύχια περιέχουν κατά μέσο όρο 18% νερό, αλλά το χειμώνα ξηραίνονται εξ αιτίας των συνεχών μετακινήσεών μας μεταξύ χαμηλών θερμοκρασιών στους εξωτερικούς χώρους και της ζεστής, ξηρής ατμόσφαιρας στους εσωτερικούς. Επιπλέον, οι συνηθισμένες μας δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων, ένα ζεστό μπάνιο και η χρήση ξεβαφτικού νυχιών με βάση το ασετόν, απλά χειροτερεύουν την κατάσταση, αφήνοντας να νύχια μας εντελώς αφυδατωμένα.

O καλύτερος τρόπος λοιπόν να παρέχετε στα νύχια σας την κατάλληλη ενυδάτωση είναι με τη χρήση φυσικών ή καλλυντικών ενυδατικών προϊόντων που θα διατηρήσουν τα νύχια σας λεία και υγιή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό καλλυντικό λάδι παρανυχίδων ή ελαιόλαδο, ώστε να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάντε ελαφρύ μασάζ στη βάση του νυχιού και στις παρανυχίδες κάθε φορά μετά το μπάνιο σας και πριν πάτε για ύπνο. Μην ξεχνάτε να κάνετε το ίδιο και στα νύχια των ποδιών!

Η σωστή, ισορροπημένη διατροφή είναι το βασικό συστατικό της χειμερινής περιποίησης των νυχιών. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την ανάπτυξη και τη δύναμη των νυχιών από φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη. Συμπεριλάβετε πρωτεΐνη και ασβέστιο στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σας, για να αυξήσετε την ανθεκτικότητα των νυχιών σας αυτήν την δύσκολη για τα άκρα περίοδο.

Μην αμελείτε την τοποθέτηση σκληρυντικού. Επιλέξτε το καταλληλότερο για τις ανάγκες των νυχιών σας και τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να φανούν. Εκτός αυτού, οι ειδικοί προτείνουν να έχετε τα νύχια σας βαμμένα τους κρύους μήνες. Έχετε υπόψη ότι μία επιπλέον στρώση βερνικιού θα βοηθήσει στην αποφυγή του ξεφλουδίσματος και σπασίματος των νυχιών.

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης