Mύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Mύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε Mύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Από το πόσες φορές πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας και αν τα φυσικά προϊόντα είναι καλύτερα για το δέρμα σας, μέχρι τον τρόπο που στεγνώνετε τα μαλλιά σας και το αν χρησιμοποιείτε την οδοντόκρεμα για την αντιμετώπιση των σπυριών, οι μύθοι που κυριαρχούν στο χώρο της ομορφιάς είναι αμέτρητοι.

Παρακάτω θα δείτε πέντε από αυτούς και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να τους πιστεύετε

Όλα τα φυσικά συστατικά είναι καλά για το δέρμα σας

Η περιποίηση του δέρματός σας με φυσικά προϊόντα μπορεί να αποτελεί τάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα φυσικά συστατικά ωφελούν την επιδερμίδα σας -ειδικά εάν έχετε οποιεσδήποτε αλλεργίες ή ευαισθησίες. Εάν ακολουθείτε μια προσέγγιση DIY, κάντε την έρευνά σας πριν βάλετε οποιαδήποτε συστατικά στο πρόσωπό σας.

Το στέγνωμα των μαλλιών με ένα t-shirt είναι προτιμητέο για τα μαλλιά σας

Δεν είναι καλύτερο από την πετσέτα σας, γιατί με κάθε τρόπο, το βαμβάκι τρίβει την επιδερμίδα σας και δεν στεγνώνει αποτελεσματικά τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα επιρρεπή σε φριζάρισμα και βλάβη. Μια πετσέτα μικροϊνών είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη επιλογή για υγιή και περιποιημένα μαλλιά.

Τα λευκά σημάδια στα νύχια οφείλονται στην έλλειψη ασβεστίου

Τα λευκά σημάδια που μερικές φορές εμφανίζονται στα νύχια δεν σχετίζονται με τη πρόσληψη ασβεστίου, αλλά ο ένοχος είναι συνήθως κάποιο ήπιο τραύμα στο νύχι ή υπερβολική χρήση βερνικιού νυχιών.

Η οδοντόκρεμα βοηθάει στην αντιμετώπιση των σπυριών

Καταρχήν ο σημαντικότερος κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι εκείνος που λέει να μην βάζετε προϊόντα στο πρόσωπό σας που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό. Η οδοντόπαστα περιέχει σκληρά, λειαντικά πρόσθετα όπως θειικό νάτριο και λαουρεθικό θειικό νάτριο, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά για τον καθαρισμό των δοντιών σας αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το δέρμα σας.

Πρέπει να κάνετε απολέπιση καθημερινά

Δοκιμάστε, κατά προτίμηση, μια φορά (ίσως δύο φορές) την εβδομάδα να απολεπίσετε το δέρμα σας. Το τρίψιμο πιο συχνά μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια, οδηγώντας σε αυτό το πολύ σφιχτό αίσθημα, την ξηρότητα, την υπερφόρτωση λαδιού και ακόμη και μόνιμη βλάβη στο δέρμα. Εάν το πλύσιμο του προσώπου σας πραγματοποιείται με κάποιο ειδικό πίλινγκ, αντικαταστήστε το με ένα καθαριστικό σε υγρή μορφή και εξετάστε το ενδεχόμενο της χημικής απολέπισης αντί για κάποια φόρμουλα του εμπορίου.

Διαβάστε επίσης