Κομψές και όμορφες και μέσα στο σπίτι!

Κομψές και όμορφες και μέσα στο σπίτι! Κομψές και όμορφες και μέσα στο σπίτι!

Υπάρχουν γυναίκες που κρατούν όλη τους τη φιλαρέσκεια και τη φροντίδα του εαυτού τους για το δρόμο και τις κοσμικές συγκεντρώσεις, ενώ αδιαφορούν τελείως για το πώς είναι ντυμένες μέσα στο σπίτι τους και πώς παρουσιάζονται στους δικούς τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη και αστοχία από την τακτική αυτή, που μαρτυρεί… έλλειψη στοιχειώδους εξυπνάδας.

Έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις στους δικούς μας ανθρώπους, που μας βλέπουν διαρκώς, που οι σχέσεις μας μαζί τους πρέπει να είναι φιλικές και ομαλές, παρά στους ξένους, που τους βλέπουμε περιστασιακά. Ευχάριστο θέαμα πρέπει να παρουσιάζουμε σ’ όσους μας βλέπουν κάθε μέρα, αν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους και η αγάπη τους. Προσέξτε πόσο χαίρονται τα μικρά παιδιά όταν η μητέρα τους βάζει ένα καινούργιο φωτεινό φόρεμα… Πόσο περήφανα είναι για την όμορφη μαμά τους!

Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν ότι πρέπει να στολιζόμαστε από τα χαράματα ή να μπαίνουμε στην κουζίνα με τα μεταξωτά μας φορέματα. Αντίθετα, οφείλουμε μόλις φθάσουμε στο σπίτι να τα βγάλουμε, να τα κρεμάσουμε και να φορέσουμε το καθαρό, απλό φόρεμα του σπιτιού, που πρέπει να είναι από ύφασμα που πλένεται εύκολα, όχι πολύ μακρύ, και να μην έχει μακριά και στενά μανίκια, ώστε να είναι άνετο για να διευκολύνει τις κινήσεις μας στο νοικοκυριό. Μία φούστα και μία μπλούζα ή ένα παντελόνι είτε ακόμη και ένα πλεκτό είναι το ιδεώδες ντύσιμο για μέσα στο σπίτι.

Κάποια εποχή η ποδιά δεν θεωρούνταν εξάρτημα αντάξιο μιας «κυρίας». Σήμερα όμως οι προλήψεις αυτές έχουν εκλείψει και η ποδιά θεωρείται απαραίτητο εφόδιο της πιο κομψής και της πιο μοντέρνας νοικοκυράς. Γι’ αυτό υπάρχουν στην αγορά ποδιές χαρούμενες, πολύχρωμες, αληθινά κομψοτεχνήματα που χαίρεσαι να τις φοράς.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αφορά την κομψότητα της γυναίκας είναι το μαλλιά της. Η κακοχτενισμένη γυναίκα είναι χαρακτηριστικό δείγμα ακατάστατης γυναίκας.

Με το ξύπνημά μας οφείλουμε να πλυθούμε, να χτενιστούμε, να ντυθούμε με ένα ωραίο φόρεμα και παπούτσια με χαμηλό τακούνι κι έτσι να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

Έτσι καλοβαλμένες θα ετοιμάσετε το πρωινό για σας και τους δικούς σας, που θα χαίρονται να σας βλέπουν και θα αισθάνονται ευτυχείς που έχουν μια ευχάριστη και απλή παρουσία, η οποία έχει πάρει στα σοβαρά την ωραιότερη αποστολή, την αποστολή της οικοδέσποινας.

Και θυμηθείτε…
τίποτε πιο αντιαισθητικό και πιο αντιγυναικείο από μαλλιά αχτένιστα, αρώματα ανάμεικτα με ιδρώτα, ένα πρόσωπο γεμάτο με λιπαρές κρέμες για το δέρμα ή κακοβαμμένα και απεριποίητα νύχια.

Η έξυπνη γυναίκα, η καλή νοικοκυρά, αυτή που θέλει να υπερασπίσει την ευτυχία της, πρέπει να ξέρει ν’ ανανεώνει τη γοητεία της παρουσίας της, που είναι απαραίτητη όχι μόνο στις σχέσεις των συζύγων, αλλά και μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας.

 

Διαβάστε επίσης