Χείλη για φίλημα!

Χείλη για φίλημα Χείλη για φίλημα!

Μία από τις βασικότερες τάσεις στο μακιγιάζ για τη σεζόν που διανύουμε είναι τα τονισμένα χείλη. Πώς θα επικεντρώσετε τα βλέμματα στο πιο σέξι σημείο του προσώπου σας; Με με μερικά απλά βήματα των καλύτερων μακιγιέρ του κόσμου.

Το φθινόπωρο και το χειμώνα κυριαρχούν οι σκούρες αποχρώσεις των κραγιόν. Επειδή όμως, αυτές οι αποχρώσεις τονίζουν περισσότερο τις τυχόν ατέλειες στα χείλη (ξηρά ή σκασμένα) δεν πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα τους. Γι’ αυτό, το πρώτο βήμα για την τέλεια εμφάνιση των χειλιών μας είναι η περιποίησή τους. Ξεκινήστε λοιπόν τη φροντίδα τους εδώ και τώρα, ενυδατώνοντάς τα με τα σωστά προϊόντα. Τοποθετήστε ένα μη λιπαρό, άχρωμο lip balm, αφήνοντάς το στα χείλη για περίπου 15 λεπτά. Μετά, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Ταμπονάρετε απαλά με μία μπατονέτα για να δείτε τα αντιαισθητικά σκασίματα να εξαφανίζονται και τα χείλη να είναι βελούδινα. Προχωρήστε άφοβα στην εφαρμογή του κραγιόν.

Τα μυστικά της εφαρμογής
Χείλη για φίλημα!Εικόνες γυναικών που έχουν υπερβάλει στο μακιγιάζ των χειλιών τους μπορούμε να φέρουμε πολλές στο μυαλό μας. Σήμερα, η τέλεια όψη των χειλιών μας, απαιτεί από εμάς να τους δώσουμε εμφάνιση ζουμερή, αλλά και φυσική. Στόχος μας: Το ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα. Κυρίαρχο μέλημά μας, λοιπόν είναι να χρησιμοποιούμε το μολύβι χειλιών, αλλά προσέχουμε πάντα να έχει ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Επίσης, χρησιμοποιούμε χωρίς φειδώ το ειδικό πινέλο για το άπλωμα του κραγιόν, ξεκινώντας πάντα από το κέντρο των χειλιών μας. Με μικρές κινήσεις συνεχίστε καλύπτοντας όλη την επιφάνειά τους, αποφεύγοντας τις γωνίες.

– Για να δώσετε το σωστό σχήμα στα χείλη σας, «σχηματίζετε» το περίγραμμά τους, χρησιμοποιήστε ένα καλό lip liner, ή απλά με το πινέλο της εφαρμογής του κραγιόν, φροντίζοντας όμως, να έχει μικρή ποσότητα κραγιόν. Τέλος, πιέζετε τα χείλη μεταξύ τους για να μοιραστεί το χρώμα και να γίνει ομοιόμορφο.

– Επίσης, για να δείχνουν τα χείλη σας πιο γεμάτα, περάστε στο περίγραμμά τους ένα μολύβι χειλιών σε ουδέτερο χρώμα. Σβήστε το απαλά με ένα ειδικό σφουγγαράκι του μακιγιάζ και μετά περάστε ένα στρώμα lip gloss.

Πολύτιμες συμβουλές
Χείλη για φίλημα!– Προσέχετε να μην ξεπερνάτε το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, προκειμένου να φαίνονται πιο σαρκώδη. Αν τα χείλη σας είναι πολύ λεπτά, αποφύγετε τις υπερβολικά σκούρες αποχρώσεις και αρκεστείτε σε πιο ανοιχτές σε σχέση πάντα με την απόχρωση της επιδερμίδας σας. Λίγο διάφανο lip gloss στο κέντρο θα χαρίσει στα χείλη επιπλέον όγκο, χωρίς να τα κάνει να φαίνονται ψεύτικα.

– Για να αφαιρέσετε σωστά το κραγιόν -ειδικά αν είναι μεγάλης διάρκειας- χωρίς να ταλαιπωρήσετε τα χείλη σας, προμηθευτείτε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ ειδικό για τα χείλη και για αδιάβροχο μακιγιάζ.

– Όταν επιλέγετε ένα κραγιόν λάβετε υπόψη το χρώμα της επιδερμίδας σας.

– Οι ειδικοί συνιστούν αποχρώσεις του ροζ για τις ανοιχτές επιδερμίδες, ζεστές κόκκινες για τις μεσαίες και πιο γήινες αποχρώσεις που στη βάση τους έχουν καφέ για τις σταρένιες επιδερμίδες.

– Φροντίστε ανάμεσα στις στρώσεις η ποσότητα του κραγιόν να μην είναι μεγάλη. Έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

Για αναλλοίωτο αποτέλεσμα
Χείλη για φίλημα!– Για να διατηρηθεί για πολλή ώρα το χρώμα του κραγιόν στα χείλη σας, δεν φτάνει μόνο το ανεξίτηλο και μεγάλης διάρκειας κραγιόν.

– Μετά την εφαρμογή του κραγιόν, ταμπονάρετέ το με ένα χαρτομάντιλο.

– Μετά απλώστε (πάνω στο χαρτομάντιλο) μία στρώση πούδρας με ένα πινέλο και ακουμπήστε το ελαφρά στα χείλη.

– Περάστε μία ακόμη στρώση κραγιόν με το πινέλο. Επαναλάβετε άλλη μία φορά τη διαδικασία και αφού απλώσετε την τελευταία στρώση κραγιόν, απλώστε στο κέντρο των χειλιών σας λίγο διάφανο lip gloss.

– Το ίδιο μυστικό ισχύει και για να μην βγαίνει το κραγιόν σας στα δόντια! Δηλαδή, μόλις περάσετε στα χείλη το κραγιόν, ακουμπήστε στο εσωτερικό των χειλιών σας ένα χαρτομάντιλο. Και η χαρτοπετσέτα δηλαδή, το ίδιο καλό κάνει!

Τop secrets
Χείλη για φίλημα!Επειδή δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμφάνιση των χειλιών σας, καλό είναι να ξέρετε όσο το δυνατόν πιο πολλά τρικ για το μακιγιάζ τους!.

– Όταν επιλέγετε μία έντονη απόχρωση για το κραγιόν σας, φροντίστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Λίγο μολύβι ματιών, μάσκαρα και ρουζ είναι αρκετά για να αναδείξουν το μακιγιάζ σας.

– Δεν απλώνετε ποτέ κατ’ ευθείαν το κραγιόν στα χείλη, αλλά χρησιμοποιείτε το ειδικό πινέλο. Μ’ αυτό τον τρόπο ελέγχετε καλύτερα την ποσότητα που χρησιμοποιείτε και έχετε πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

– Κρατάτε το πινέλο σας για το στρώσιμο του κραγιόν σωστά. Τι εννοούμε; Απλά, πιάνετε πάντα το πινέλο από τη βάση του και ποτέ από την άκρη του, γιατί διαφορετικά χάνετε τον έλεγχο της κίνησης. Επίσης ακουμπάτε τον αγκώνα του χεριού σας με το οποίο κρατάτε το πινέλο σε σταθερή επιφάνεια, για καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης