Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50

Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50 Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50

Η γυναίκα της σημερινής σύγχρονης εποχής δεν το βάζει ποια κάτω – και καλά κάνει – και φροντίζει με ιδιαίτερη προσοχή την ομορφιά αλλά και την εμφάνισή της, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ή την οικογενειακή της κατάσταση. Το μακιγιάζ είναι πλέον η απαραίτητη «πινελιά» που θα τονίσει τη γυναικεία γοητεία και ομορφιά. Ακόμη και αν ο Θεός ήταν απλόχερος μαζί σας και σας έχει χαρίσει τα πιο τέλεια χαρακτηριστικά, για να αναδειχθούν, καλό είναι να τα τονίσετε με ένα ελαφρύ μακιγιάζ.

Το μακιγιάζ στην ουσία είναι μία τέχνη, η οποία εξασκείται με ιδιαίτερη επιτυχία από τους ειδικούς μακιγιέρ, που πραγματικά στα επιδέξια χέρια τους μπορεί ένα γυναικείο πρόσωπο να γίνει… θεϊκό.

Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50Αν όμως γνωρίζετε μερικά από τα βασικά βήματα του μακιγιάζ που πρέπει να ακολουθήσετε, τότε μπορείτε κυρίες μου, και μόνες σας να αναδείξετε την ομορφιά σας.

Μερικές γυναίκες από τα 35 χρόνια τους ξεκινούν να αντιμετωπίζουν κάποιες μικρές αλλαγές στην επιδερμίδα τους – εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων – που έχουν να κάνουν στην ουσία με τα γονίδια τους. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σε αυτήν την τόσο γοητευτική ηλικία, η κάθε γυναίκα έχει διαμορφώσει την προσωπικότητά της αλλά και το στυλ της, που σε συνδυασμό με την ομορφιά που της χάρισε η φύση, εκπέμπει μια ξεχωριστή γοητεία. Αξίζει λοιπόν αυτή τη γοητεία να την τονίσετε αλλά και να την αναδείξετε με το σωστό και κατάλληλο για την ηλικία σας μακιγιάζ.

Θα σας συνιστούσα να μη σας καταλαμβάνει το άγχος των χρόνων, με αποτέλεσμα να επιλέγετε για το μακιγιάζ σας μοδάτες προτάσεις θέλοντας έτσι να διατηρήσετε μια νεανική εμφάνιση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε τη σωστή και κατάλληλη φροντίδα της επιδερμίδας σας, που σε συνδυασμό με την καλή διατροφή αλλά και την άσκηση του σώματος, θα σας χαρίσει λάμψη και υγεία.

Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50 Μία από τις βασικές καλές επιλογές είναι να διαλέξετε ένα φον ντε τεν που θα προσφέρει μια χρωματική ομοιογένεια στο πρόσωπό σας. Η πούδρα είναι και αυτή απαραίτητη για να σας χαρίσει μια ματ όψη. Τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους που παρουσιάζονται κάτω από τα μάτια – συνήθως όταν είστε κουρασμένη – θα τους καλύψετε με λίγο κονσίλερ, ενώ το ρουζ για τα μήλα του προσώπου είναι απαραίτητο, και μάλιστα επιλέξετε ένα φωτεινό και απαλό ροζ χρώμα που χαρίζει μια υγιή όψη. Καλό είναι να αποφύγετε – όσο κι αν σας αρέσουν – τα έντονα και σκληρά χρώματα, γιατί δείχνουν αφύσικο το πρόσωπο και πολλές φορές σας κάνουν να μοιάζετε με κλόουν.

Οι σκιές των ματιών είναι από τα απαραίτητα «εργαλεία» του μακιγιάζ και μπορούν επίσης να ακολουθούν τις φυσικές χρωματικές αποχρώσεις, ενώ μπορείτε άνετα να παίξετε με τα παλ χρώματα που σας χαρίζουν ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Αν πάλι σας αρέσει το μπλε ή το έντονο πράσινο χρώμα, φροντίστε να βάψετε τα βλέφαρά σας απαλά, έτσι ώστε να αναδείξετε τα μάτια σας.

Μακιγιάζ από τα 35 ως τα 50 Θα σας πρότεινα να αποφεύγετε τις γυαλιστερές σκιές και μάλιστα τις πρωινές ώρες, γιατί δεν κολακεύουν τα μάτια. Μπορείτε όμως, αν θέλετε, να τις χρησιμοποιήσετε στο μακιγιάζ για τη βραδινή έξοδό σας, έχοντας πάντα εστιάσει την προσοχή σας στον σωστό χρωματικό συνδυασμό, για να φωτίσετε τα μάτια σας. Μια άλλη τεχνική του μακιγιάζ είναι να τονίσετε τη γραμμή των ματιών στο πάνω βλέφαρο με αϊλάινερ ή με ένα σκούρο μολύβι ματιών. Η μάσκαρα θα χαρίσει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σας, που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τα μάτια σας.

Τέλος για τα χείλη σας θα επιλέξετε ένα κραγιόν που με μία κίνηση χαρίζει χρώμα και λάμψη. Ιδανικά είναι τα φωτεινά χρώματα που όμως θα φροντίσετε να συνδυάζονται με το ρουζ αλλά και με το βερνίκι των νυχιών σας. Μην ξεχάσετε να τα περάσετε από πάνω και με ένα διάφανο λιπ γκλος, που θα σας χαρίσει λάμψη και θα φωτίσει όλο το πρόσωπο σας.

 

Διαβάστε επίσης