Πώς να φτιάξετε ένα βραχιόλι από κουμπιά

Πώς να φτιάξετε ένα βραχιόλι από κουμπιά Πώς να φτιάξετε ένα βραχιόλι από κουμπιά

Λίγο-πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι περισσευούμενα κουμπιά. Ειδικά όσοι ασχολείστε με χειροτεχνίες και ραπτική έχετε σίγουρα μεγάλο απόθεμα. Ακόμα κι αν δεν έχετε διαθέσιμα, μπορείτε πάντα να αγοράσετε μερικά κουμπάκια, αφού άλλωστε είναι πολύ φθηνά και ένα βραχιόλι δεν θα σας κοστίσει πάνω από 1-2 ευρώ. Κι από σχέδια, περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε!

Θα χρειαστείτε

10 – 20 κουμπιά,
σχοινάκι για κοσμήματα ή λάστιχο ή κορδέλα
ένα ψαλίδι

Αν χρησιμοποιήσετε λάστιχο, μετρήστε τον καρπό σαςΑν χρησιμοποιήσετε λάστιχο, μετρήστε τον καρπό σας, περάστε το μέσα από τα κουμπιά της επιλογής σας, δέστε έναν κόμπο και κόψτε το περισσευούμενο. Τόσο απλό! Θα χρειαστείτε στρογγυλό λάστιχο και κουμπιά με μεγάλες τρύπες. Αν δεν περνά εύκολα γιατί έχει ξεφτίσει, κάψτε λίγο την άκρη με έναν αναπτήρα για να σκληρύνει. Εξίσου καλή ιδέα για να μην σας χαλάσουν οι κομμένες άκρες. Φυσικά γίνεται και με πλακέ λάστιχο, αλλά θα χρειαστεί να τα ράψετε.

Θα χρειαστείτε κουμπιά με μεγάλες τρύπεςΑν χρησιμοποιήσετε σχοινάκι οι οδηγίες είναι περίπου ίδιες με παραπάνω. Προσοχή εδώ, γιατί το λάστιχο «ανοίγει» ενώ το σχοινάκι αν το κόψετε ίσα ίσα με τον καρπό σας, μετά δεν θα χωράει. Ένας τρόπος είναι να το δέσετε πάνω στο χέρι. Το καλύτερο είναι ο διπλός κόμπος για να μπορείτε να το αυξομειώνετε. Υπάρχουν πολλές οδηγίες στο Ίντερνετ με εικόνες για το πώς να δέσετε βραχιολάκια με σχοινί.

Δέστε έναν κόμπο και κόψτε το περισσευούμενοΣτην περίπτωση που θέλετε ένα πιο ρομαντικό στυλ ράψτε τα κουμπιά πάνω σε κορδέλα.

Πώς να φτιάξετε ένα βραχιόλι από κουμπιάΑναλόγως το εφέ που προτιμάτε θα εξαρτηθεί και ο τρόπος που θα περάσετε ή θα ράψετε τα κουμπιά σας. Χρησιμοποιώντας τις δύο ή τις 4 τρυπούλες θα έχετε ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα ενώ αν χρησιμοποιήσετε μόνο τη μία, θα έχει ένα εφέ πιο κρεμαστό.

Πώς να διαλέξετε κουμπιά για ένα ωραίο αποτέλεσμα

Πώς να διαλέξετε κουμπιά με το χρώμαΈνας τρόπος είναι να τα χωρίσετε ανάλογα το χρώμα και ανεξαρτήτως μεγέθους. Για παράδειγμα τα μαύρα μπορούν να συνδυαστούν με τα γκρι, τα ροζ με τα κόκκινα κλπ. Αυτό δίνει μια ομοιομορφία και ένα πιο σοβαρό στυλ. Σε περίπτωση που προτιμάτε τα έντονα χρώματα τολμήστε να τα συνδυάσετε όλα μαζί αλλά αποφύγετε να αναμίξετε μαζί τους σκοτεινές γκρι και καφέ αποχρώσεις.

Μπλε και διάφορες παστέλ αποχρώσεις για πιο vintage αποτέλεσμαΤρεις βασικές χρωματικές κατηγορίες είναι: τα έντονα χρώματα, οι γήινες αποχρώσεις και τα μονόχρωμα. Υπάρχουν επίσης και πολλά σχέδια σε μεταλλικά κουμπιά, που μαζί με αποχρώσεις του μπλε θα πηγαίνουν τέλεια με τα τζιν σας ή αν τα συνδυάσετε με διάφορες παστέλ αποχρώσεις θα έχετε ένα πιο vintage αποτέλεσμα.

Γήινες αποχρώσεις και μονόχρωμαΣε κάθε περίπτωση, αν φτιάξετε 2-3 στο ίδιο στυλ και τα ίδια χρώματα θα μπορείτε να τα φοράτε μαζί και να μοιάζουν με ένα φαρδύ. Τα διαφορετικά μεγέθη κουμπιών δίνουν μια ευχάριστη νότα, αλλά και πάλι είναι στην προτίμηση του καθενός.

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης