Feng Shui στην τραπεζαρία

Feng Shui στην τραπεζαρία Feng Shui στην τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι πολύ σημαντικός χώρος, καθώς εκεί συγκεντρώνεται η οικογένεια για το φαγητό δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη. Η δημιουργία καλού Feng Shui, στο συγκεκριμένο χώρο θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και θα συμβάλει στη δημιουργία γερών θεμελίων για επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής.

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές για τη δημιουργία καλού Feng Shui στο σαλόνι ισχύουν και στην τραπεζαρία. Πρώτο και σημαντικότερο, ο χώρος να είναι έτσι οργανωμένος ώστε η ενέργεια να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Η τραπεζαρίες συνήθως στις μέρες μας δεν είναι ξεχωριστά δωμάτια και βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το καθιστικό ή την κουζίνα. Αν ο χώρος είναι μεγάλος και ενιαίος και φιλοξενεί τραπεζαρία και σαλόνι ή κουζίνα καλό θα ήταν να διαχωριστεί με κάποιο τρόπο. Η τοποθέτηση των επίπλων με τρόπο ώστε να διαχωρίζονται οι δύο αυτές ζώνες είναι μια καλή λύση π.χ. μια βιβλιοθήκη οριοθετεί τον ένα χώρο από τον άλλον. Μια άλλη λύση είναι ο διαχωρισμός με ένα ξύλινο πλέγμα που θα μπορούσε να έχει αναρριχητικά φυτά ή διακοσμητικά αντικείμενα και κορνίζες.

Ο χώρος της τραπεζαρίας πρέπει να είναι λιτός, ζεστός και ευχάριστος, διακοσμημένος με πίνακες και ωραία είδη διακόσμησης. Για να υπάρξει ισορροπία στην τραπεζαρία γενικότερα, το Feng Shui επιβάλλει χρωματικές αντιθέσεις, όπως π.χ. ανοιχτό χρώμα στους τοίχους και σκούρα έπιπλα. Οι βαριές κουρτίνες πρέπει να αποφεύγονται γιατί δημιουργούν ένα κλειστοφοβικό και κουραστικό κλίμα.

Στην τραπεζαρία πρέπει να αποφεύγεται ο δυνατός φωτισμός, καθώς δεν βοηθάει στην άνεση και χαλάρωση. Ιδανικότερη λύση οι ρυθμιζόμενοι λαμπτήρες που καταναλώνουν μικρότερη ενέργεια αλλά λειτουργούν επιπλέον χαλαρωτικά στη διάθεσή μας.

Όσον αφορά τα έπιπλα, το Feng Shui προτείνει να μην έχουν αιχμηρές γωνίες και να προτιμώνται τα στρογγυλά τραπέζια από τα ορθογώνια που δημιουργεί αίσθημα ισότητας ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Η καρέκλα που θα κάθεται ο οικοδεσπότης πρέπει να είναι αντικριστά με την πόρτα ή ένα παράθυρο. Το καλύτερο υλικό για το τραπέζι είναι το ξύλο το οποίο ως φυσικό υλικό έχει θετική ενέργεια και συμβάλει στη ηρεμία και τη γαλήνη κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Καλό Feng Shui στην τραπεζαρία δημιουργεί. επίσης, ένας καθρέφτης ο οποίος όχι μόνο ενισχύει το φυσικό φως αλλά δημιουργεί, επιπλέον, την ψευδαίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Καλό θα είναι να έχετε έναν καθρέφτη απέναντι από το τραπέζι της τραπεζαρίας ώστε όταν κάθεστε για φαγητό να αντικατοπτρίζεστε όσο γίνεται περισσότερο. Η τοποθέτηση του καθρέφτη απέναντι από το τραπέζι, σύμφωνα με το Feng Shui, συντονίζει τις προσπάθειές σας για να αυξήσετε το εισόδημα και την καλοτυχία σας! Προσοχή όμως ο καθρέφτης να μη «βλέπει» το φούρνο, σε περίπτωση που η τραπεζαρία σας βρίσκεται στο χώρο της κουζίνας.

Στην τραπεζαρία θα πρέπει να υπάρχει η αίσθηση της ευρυχωρίας και της άνεσης. Μια τέτοια αίσθηση δίνει ένα ψηλό ταβάνι. Αν όμως το σπίτι σας είναι χαμηλοτάβανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά τοίχου με ελαφρά κλίση προς τα επάνω τα οποία δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου ύψους.

Στο χώρο δεν είναι απαγορευτικό να υπάρχουν φυτά αρκεί να μην είναι ακανθώδη, δεδομένου ότι εμποδίζουν να χαλαρώσετε στο τραπέζι. Προτιμήστε φυτά με στρογγυλεμένα φύλλα ή ένα βάζο με λουλούδια που θα τα τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι.

Όταν βρίσκεστε σε οικογενειακό τραπέζι ή με στενούς φίλους, καλό θα ήταν να αποφύγετε να έχετε μουσική, καθώς ο ήχος background δεν βοηθά στην ουσιαστική επικοινωνία. Στην περίπτωση όμως που έχετε καλέσει νέους φίλους ή συναδέλφους, για να δημιουργηθεί ζεστή ατμόσφαιρα μια ήσυχη μουσική θα βοηθήσει τους καλεσμένους σας να χαλαρώσουν και να καλύψουν τις αμήχανες παύσεις κατά τη συνομιλία κάνοντάς τους να νιώσουν πιο άνετα.

Μικρά μυστικά 

Διακοσμήστε την τραπεζαρία με πίνακες που απεικονίζουν φρούτα, συγκομιδή καρπών, ψαράδες με γεμάτα δίχτυα ή σκηνές κυνηγιού. Συμβολικά, όλα αυτά τα θέματα, συνδέονται με την αφθονία αγαθών, την οποία επιθυμείτε να έχετε πάντοτε στο σπίτι σας! Κατ’ επέκταση, η αφθονία συνδέεται με την σταθερότητα ή την αύξηση του εισοδήματός σας!

Καλό είναι η τραπεζαρία να έχει ένα μεγάλο παράθυρο και όχι πολλά, καθώς αυτά αποσπούν την προσοχή από το φαγητό και μπορεί να προκαλέσουν απροσδιόριστη ανησυχία, ιδίως μεταξύ των παιδιών.

Φροντίστε τα μαχαιροπίρουνά σας να είναι καλά γυαλισμένα για να τονωθεί η θετική ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύπλευρη κρυστάλλινα ποτήρια.

Στη νοτιοανατολική πλευρά του δωματίου, που βρίσκεται ο τομέας του Πλούτου, τοποθετήστε αντικείμενα αξίας (ασημικά, κρύσταλλα).

Δυτικά, βρίσκεται ο τομέας της Τύχης και δημιουργίας των παιδιών. Εκεί θα μπορούσατε να βάλετε τις φωτογραφίες τους, επαίνους και πτυχία ή ακόμα και τα μετάλλιά τους από αθλητικές δραστηριότητες.

Ανατολικά, σε κάποιο έπιπλο, μπορείτε να τοποθετήσετε οικογενειακές φωτογραφίες και κάπου εκεί κοντά, κάποιο φυτό, που αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μελών της οικογένειας.

Η βορειοανατολική γωνία είναι η καλύτερη για να τοποθετήσετε μια βιβλιοθήκη.

 

Διαβάστε επίσης