Επιλέγοντας το σωστό δώρο για έναν άνδρα

Επιλέγοντας το σωστό δώρο για έναν άνδρα Επιλέγοντας το σωστό δώρο για έναν άνδρα

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις πετυχημένο δώρο για έναν άνδρα. Είναι τόσο δύσκολο; Όχι ακριβώς! Απλά οι άντρες σκέφτονται και συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες και γι’ αυτό η επιλογή του δώρου τους απαιτεί μια άλλη προσέγγιση. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την επιλογή σας πιο εύκολη.

Ρούχα
Είναι σαφώς πιο ακίνδυνο και απλό να διαλέξεις ρούχο για έναν άνδρα, παρά για μια γυναίκα. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το γούστο του, το στυλ του και τα υπόλοιπα ρούχα που συνήθως φοράει, επομένως με τι θα μπορεί να το συνδυάσει. Βεβαίως, θα πρέπει να πετύχουμε το σωστό μέγεθος (αν και, συνήθως, στα ανδρικά ρούχα αυτό είναι πιο εύκολο). Μια μεγάλη παγίδα είναι ότι το δώρο προορίζεται για εκείνον! Άρα, πρέπει να ταιριάζει με το δικό του γούστο και στυλ και όχι με εκείνο που εμείς πιστεύουμε ότι θα του πήγαινε… Προσοχή: αρκετοί άνδρες έχουν “κόλλημα” με τις γραβάτες, οπότε αν δεν ξέρετε επακριβώς το γούστο του, μην επιλέξετε γραβάτα με βάση τις δικές σας προτιμήσεις! Δωρίζοντάς του κάτι που δεν του αρέσει, απλά τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση: ή θα φορά κάτι που δεν το θέλει ή δεν θα το φοράει, με κίνδυνο να μας προσβάλλει… Σε κάθε περίπτωση, εξασφαλίστε οπωσδήποτε τη δυνατότητα αλλαγής και κάνετέ του απόλυτα και ειλικρινά σαφές ότι δεν θα παρεξηγηθείτε αν αποφασίσει να το αλλάξει!

Αξεσουάρ – Προσωπικά είδη
Οι “κλασσικές” επιλογές είναι αναπτήρες και ταμπακιέρες, για όσους καπνίζουν, ή ένα ρολόι. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι να έχετε πάντα κατά νου πως οι ακριβοί αναπτήρες και τα ρολόγια παίζουν για τους άνδρες τον ίδιο ρόλο που παίζουν τα κοσμήματα για τις γυναίκες… Διαλέξτε με πολύ προσοχή!

Καλλυντικά – Αρώματα
Δύσκολο, επικίνδυνο… Αν δεν είστε απόλυτα σίγουρες ό,τι θα πέσετε σε άνδρα που φοράει τα πάντα, οπότε η ζωή σας γίνεται ευκολότερη, μη μπλέξετε…

Χρηστικά είδη – Εργαλεία
Οι άνδρες δείχνουν συνήθως μεγαλύτερη προτίμηση στα χρηστικά είδη από ό,τι οι γυναίκες. Έτσι, για έναν άνδρα ακόμα και ένα δώρο που του είναι χρήσιμο, έστω και αν σας φαίνεται ελαφρώς «βαρετό», μπορεί να αποδεκτό ή και πετυχημένο. Ένας άνδρας θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο ένα εργαλείο ή ένα χρηστικό αντικείμενο για τον ίδιο ή το… αυτοκίνητό του, από το να λάβει ένα ρούχο ή αξεσουάρ που δεν συνηθίζει να φοράει! Πάντως, πάντα είναι ευπρόσδεκτη η φαντασία και η ευρηματικότητα, όπως και το γεγονός ότι ασχοληθήκατε με την επιλογή του δώρου.

Διακοσμητικά Είδη – Είδη «ανούσια»
Οι άνδρες είναι, κατά κανόνα, πιο πρακτικοί. Πολλά είδη που για μια γυναίκα θα ήταν «χαριτωμένα», για έναν άνδρα μπορεί να είναι απλά «ανούσια». Μακριά από κορνίζες, κουτάκια, διακοσμητικά. Συνήθως δεν έχουν καμία χρησιμότητα – τουλάχιστον στα μάτια των ανδρών – συνεπώς δύσκολα θα εκτιμηθούν ως δώρο. Θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά πριν τα επιλέξετε.

Γκάτζετ
Ως γνωστό, τα περισσότερα αρσενικά είναι μανιακοί με τα γκάτζετ. Οπότε ένας άνδρας θα χαρεί σίγουρα με ένα tablet, ψηφιακή κάμερα, ψηφιακή τοστιέρα ή οτιδήποτε άλλο γκατζετοειδές, έστω κι αν δεν καταλαβαίνετε σε τι χρησιμεύει (μην ανησυχείτε, καταλαβαίνει εκείνος).

Χόμπι
Αν έχει κήπο εκεί και του αρέσει η κηπουρική, χαρίστε του σπόρους που φυτρώνουν αμέσως, ειδικά καλλυντικά για τα ταλαιπωρημένα του χέρια, ένα φτυάρι κι όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επίσης αν είναι λάτρης της μαγειρικής μπορείτε να διαλέξετε ένα βιβλίο με κλασικές «αντρικές» συνταγές για να σας μαγειρεύει εκείνος.

Δώρο που αρέσει σε εκείνον!
Είναι γενικός κανόνας ότι επιλέγουμε δώρα που θα αρέσουν στον αποδέκτη και όχι σε εμάς. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι διαφορές στο γούστο είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερες ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου, άρα είναι ευκολότερο να πέσει κανείς στην παγίδα να ακολουθήσει το δικό του γούστο, αγοράζοντας έτσι ένα αποτυχημένο δώρο…

Αδιακρισία
Μην διανοηθείτε να γίνετε αδιάκριτες/τοι με το δώρο σας. Μην διακινδυνέψετε να προσβάλλετε ή να φέρετε σε δύσκολη θέση τον εορτάζοντα. Μια καταπληκτική αλοιφή για σπυράκια, μια κρέμα για την τριχόπτωση, ένα βιβλίο για δίαιτα, ένα σπρέι για την κακοσμία των ποδιών και κάθε είδος αυτής της κατηγορίας, απλά δεν είναι δώρα, αλλά προσβολές!

Ακούστε τι σας λέει…
Οι άνδρες σπάνια δίνουν πληροφορίες για το τι θα ήθελαν να τους χαρίσουν (συνήθως δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι). Όμως, κάποιες στιγμές, πάνω σε μια συζήτηση, μπορεί να δώσουν κάποιο hint ή να αποκαλύψουν κάποια ανάγκη ή επιθυμία (συνήθως όχι επίτηδες). Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε σωστά και να αξιοποιήσετε αυτές τις «πληροφορίες».

Εμφάνιση – Παρουσίαση
Κατά μέσο όρο, είναι λιγότερο σημαντική για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες. Είναι πιθανό το κουτί του προϊόντος μέσα στη σακούλα του μαγαζιού, χωρίς καν περιτύλιγμα, να μην τους ενοχλήσει καθόλου. Καλού – κακού, βέβαια, ένα όμορφο τύλιγμα δεν βλάπτει. Αυτό που ίσως θα εκτιμηθεί περισσότερο, αν και πάλι είναι αμφίβολο, είναι μια κάρτα με προσωπικές ευχές, ή ίσως και κάποιο έξυπνο ή χιουμοριστικό μήνυμα.

 

Διαβάστε επίσης