7 tips για να επιλέξετε το σωστό αντρικό παλτό

7 tips για να επιλέξετε το σωστό αντρικό παλτό 7 tips για να επιλέξετε το σωστό αντρικό παλτό

Το κρύο, τα χριστουγεννιάτικα ψώνια αλλά και οι χειμερινές εκπτώσεις που ακολουθούν είναι παράγοντες που θα σας βάλουν σε πειρασμό να ανανεώσετε την χειμερινή αντρική γκαρνταρόμπα σας αγοράζοντας ένα καινούριο παλτό. Δείτε εδώ μερικές στιλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο παλτό για σας.

1. Τα κουμπιά

Στην αγορά να κυκλοφορούν σπουδαία παλτό με μόλις δύο κουμπιά που αναδεικνύουν ωραία το κουστούμι με την γραβάτα ή το κασκόλ. Καλύτερα όμως να επιλέξετε ένα παλτό με κουμπιά μέχρι πάνω για να μην κυκλοφορείτε με ένα τεράστιο V στο στέρνο. Πόσο μάλλον όταν κάνει πολύ κρύο. Ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσετε ύφος ακόμη και στα πιο ουδέτερα σύνολα είναι ένα μιλιτέρ παλτό με την διπλή σειρά κουμπιών που κάνει ακόμη και ένα outfit με απλό τζιν να δείχνει αριστοκρατικό, στιλάτο και φινετσάτο.

2. Οι διαστάσεις

Για να επιλέξετε το παλτό στο σωστό μέγεθος, μην το δοκιμάσετε πάνω από πουκάμισο! Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να προβάρετε το παλτό πάνω από σακάκι και να κοιτάξετε ότι κουμπώνει, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια! Το μήκος του πρέπει να ξεπερνά κατά μία παλάμη το σακάκι σου, εκτός κι αν επιλέξετε κάποιο πολύ μακρύ. Αν το ύψος σας το επιτρέπει, επιλέξτε ένα σχετικά μακρύ παλτό. Θα σας κάνει να δείχνετε ευθυτενής και στοιβαρός. Από την άλλη, τα κοντά παλτό κολακεύουν και τους μετρίου αναστήματος άντρες ενώ προσφέρονται και για καθημερινή χρήση, αφού προσφέρουν μια πιο ανάλαφρη αίσθηση και μια πιο casual φόρμα.

3.Το κατάλληλο ύφασμα

Μην παρασύρεστε από υφάσματα τύπου fleece κι ας είναι αντιανεμικά και αντιιδρωτικά. Προτίμησε παλτό από μαλλί, ή, εναλλακτικά, από κασμίρι. Το μάλλινο παλτό είναι ζεστό και θα σου κρατήσει χρόνια, ενώ το κασμιρένιο είναι ακριβό και ιδανικό για επίσημες και όχι καθημερινές εμφανίσεις. Επίσης, το δερμάτινο παλτό είναι «τσουχτερό» και η δερματίνη δεν είναι και ό,τι πιο στιλάτο ή πρακτικό.

4.Το εσωτερικό

Το πιο βασικό είναι το εσωτερικό! Να έχει δηλαδή καλές ραφές και καλής ποιότητας φόδρα. Προτιμήστε παλτό που θα έχει φόδρα εσωτερικά, σε όλου του το μήκος! Με την φόδρα το παλτό «κάθεται» πιο σωστά πάνω στα ρούχα σου και διευκολύνει τις κινήσεις, καθώς δεν τρίβονται μεταξύ τους τα υφάσματα.

5. Τα πέτα

Επιλέξτε παλτό με πέτα σε ικανοποιητικό πλάτος και όχι εκείνα που έχουν «υφασματάκια» μερικών πόντων. Το πλατύ πέτο, αφενός θα σε ζεσταίνει στο κρύο, αφετέρου, κάνει το παλτό πιο «κλασσικό».

6. Το χρώμα

Όσο κι αν σας εντυπωσιάζουν τα χρωματιστά παλτό της σεζόν, προτιμήστε κάτι σε μαύρο, σκούρο γκρι ή καφέ – καμηλό, που συνδυάζονται ευκολότερα με τα υπόλοιπα ρούχα! Η καλύτερη εναλλακτική του μαύρου δεν είναι το καφέ, όπως πιθανόν θα νομίζατε, αλλά το γκρι. Είναι πιο ενδιαφέρον από το μαύρο, ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα χρώματα, αποπνέει αρρενωπότητα και είναι απόλυτα κλασικό.  Αν έχετε την άνεση και μπορείτε να αγοράσετε δύο παλτό, διαλέξτε το δεύτερο σε μελιτζανί, σκούρο μπλε. Κι αν σας αρέσουν τα πιο τολμηρά ρούχα, πάρτε ένα καρό παλτό ( σκωτσέζικο ταρτάν).

7. Οι λεπτομέρειες

Όσο πιο στολισμένο με λεπτομέρειες είναι ένα παλτό, π.χ. με φερμουάρ, παράξενα κουμπιά ή ο,τιδήποτε άλλο, τόσο περισσότερο θα τραβήξει την προσοχή. Όπως είναι φυσικό ένα πολύ extreme παλτό είναι πιο δεσμευτικό και «δύσκολο» στον συνδυασμό από ότι ένα απλό και casual παλτό. Γι’ αυτό και ένα παλτό με απλό design είναι προτιμότερο. Τα αποσπώμενα στοιχεία στο παλτό γενικά είναι επιθυμητά, διότι κάνουν το κομμάτι πιο ευέλικτο και κατάλληλο να φορεθεί σε περισσότερες περιστάσεις με το να προσθέτετε ή να αφαιρείτε διάφορα κομμάτια του.

Διαβάστε επίσης