Τα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων με το μαλακτικό

Τα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων με το μαλακτικό Τα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων με το μαλακτικό

Στο πλύσιμο των ρούχων εκτός από το απορρυπαντικό που διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα και το χρώμα τους απαραίτητο είναι και το μαλακτικό ρούχων που τα κάνει μαλακά και μυρωδάτα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αρκετά λάθη με το μαλακτικό με αποτέλεσμα να χάνει την αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το μαλακτικό…

1. Δεν βγάζουμε τα ρούχα αμέσως από το πλυντήριο

Αφήνοντας τα ρούχα για πολλή ώρα μέσα στο πλυντήριο τους κάνουμε κακό και δεν βοηθάμε το μαλακτικό να έχει τα αποτελέσματα που πρέπει. Η μυρωδιά του πλυντηρίου υπερισχύει αυτής του μαλακτικού και έτσι τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα και φαίνονται σαν να έχουν πλυθεί μόνο με απορρυπαντικό.

2. Βάζουμε πολύ μεγάλη ποσότητα

Πολλοί νομίζουν ότι όταν βάλουν αρκετό μαλακτικό τα ρούχα θα μυρίσουν και πιο όμορφα. Αντιθέτως, η υπερβολική ποσότητα μαλακτικού όχι μόνο δεν θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα αλλά μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα τη συνιστώμενη ποσότητα.

3. Δεν κάνουμε συχνή συντήρηση στο πλυντήριο

Κάθε πλύση απελευθερώνει πολλές ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το πλυντήριο να… εξουδετερώνει κάθε όμορφη μυρωδιά. Φροντίστε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά και να μην ξεχνάτε ούτε το συρτάρι όπου μπαίνει το απορρυπαντικό.

4. Δεν χρειάζονται όλα τα ρούχα μαλακτικό

Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά μερικά καταστρέφονται αν ποτέ χρησιμοποιήσετε μαλακτικό σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό για να πλένετε τις μικρο-ίνες διότι μπορεί να καταστρέψετε την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια των ινών. Αυτό ισχύει για τα αθλητικά ρούχα που είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφούν τον ιδρώτα από την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Επίσης στις απορροφητικές πετσέτες του μπάνιου μας απαγορεύεται η χρήση μαλακτικού καθώς η σιλικόνη που περιέχει τις κάνει λιγότερο απορροφητικές. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες θαλάσσης που κατά κόρον χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι.

Tip
Χρησιμοποιήστε το μαλακτικό ρούχων στο σίδερο. Βάλτε 1 κ.γλ. μαλακτικό μέσα στο νερό που βάζετε μέσα στο σίδερό σας και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίσουν.

Διαβάστε επίσης