Φεύγετε διακοπές; Τι θα γίνει με τα κατοικίδιά σας;

Φεύγετε διακοπές; Τι θα γίνει με τα κατοικίδιά σας; Φεύγετε διακοπές; Τι θα γίνει με τα κατοικίδιά σας;

Όσοι έχουμε κατοικίδιο, γνωρίζουμε ότι οι διακοπές είναι ένα ζήτημα λίγο πιο περίπλοκο.

Δυστυχώς, τα πιο χνουδωτά μέλη της οικογένειας δεν μπορούν πάντα να μας ακολουθήσουν στις διακοπές μας, άρα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να παραμείνουν ασφαλή όσες μέρες θα λείπουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις και θα απολαύσουμε τις μέρες ελευθερίας μας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για τα ζωάκια μας.

Αν έχουμε γάτα… 

…ξέρουμε πως δεν θα αποτελέσει και πολύ μεγάλο πρόβλημα, ειδικά αν είναι να λείπουμε για λίγες μέρες. Η γάτα είναι αυτοεξυπηρετούμενο ζώο και δεν έχει ανάγκη για βόλτα. Πόσο μάλλον, οι περισσότερες γάτες θα περάσουν πιο άσχημα αν τις βγάλουμε από το χώρο που έχουν συνηθίσει, άρα και το να τις αφήσουμε σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο δεν είναι αναγκαστικά η καλύτερη ιδέα. Και πάλι, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε ένα έμπιστο άτομο να επισκέπτεται τη γατούλα μας μία φορά την ημέρα για να της βάζει νερό, φαγητό και για να της αλλάζει την άμμο. Και για αγκαλιές.

Αν έχουμε σκύλο…

Εδώ το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο. Οι σκύλοι είναι ζώα που απαιτούν πολλή προσοχή, καθημερινή άσκηση και ενασχόληση μαζί τους. Αν τους αφήσουμε μόνους τους, η ψυχολογία τους θα πέσει στα τάρταρα. Συνεπώς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε κάποιο άτομο να τους επισκέπτεται, να τους ταΐζει και να τους βγάζει βόλτα καθημερινά για άσκηση και τουαλέτα. Αλλά κι αυτό δεν είναι αρκετό. Άρα έχουμε και λέμε:

Φιλοξενία σε σπίτι

Αν κάποιο κοντινό μας άτομο έχει εμπειρία με σκυλιά ή έχει σκυλιά με τα οποία ο δικός μας σκύλος είναι φιλικός, η φιλοξενία στο σπίτι είναι πολύ καλή ιδέα. Ξέρουμε ότι θα μείνει δίπλα σε ένα ήδη γνώριμο πρόσωπο, που θα τον φροντίσει και θα έχει και παρέα.

Φιλοξενία από επαγγελματία

Υπάρχουν sites τα οποία μας βοηθούν να βρούμε άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις στη φροντίδα σκύλων, άτομα που κάνουν αυτό το επάγγελμα εδώ και πολύ καιρό και μπορούν να φροντίσουν το σκύλο μας για αρκετές ημέρες, με την ανάλογη τιμή. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον keeper. Φυσικά, οι keepers μπορούν να φροντίσουν και άλλα ζώα, όπως γάτες, πουλιά και κουνέλια.

Ρωτάμε τον κτηνίατρό μας 

Αν το κατοικίδιό μας είναι μικρόσωμο, όπως μια γάτα ή ένα μικρόσωμο, φιλικό σκυλί, υπάρχει η πιθανότητα να μπορεί να φιλοξενηθεί για λίγες μέρες και από τον κτηνίατρό μας. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει αυτή η άνεση, ο κτηνίατρός σας σίγουρα θα μπορέσει να σας προτείνει την υπηρεσία ή τον ξενώνα που πιστεύει ότι είναι καλύτερος για εσάς.

Ξενώνες ζώων 

Υπάρχουν ξενοδοχεία για ανθρώπους και ξενοδοχεία για ζωάκια. Το σκυλί σας θα είναι ασφαλές, θα έχει συνεχώς παρέα άλλα σκυλιά και θα λαμβάνει άψογη φροντίδα από ειδικούς που θα φροντίσουν κάθε τους ανάγκη. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πολλά οργανωμένα camping επιτρέπουν τους σκύλους, όπως και πολλά ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης