Πώς να φροντίσετε το λαιμό σας

Πώς να φροντίσετε το λαιμό σας Πώς να φροντίσετε το λαιμό σας

Ο λαιμός είναι ένα σημείο του σώματος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές γυναίκες παραμελούν την περιποίηση του λαιμού τους, καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο για το πρόσωπό τους. Γιατί όμως ο λαιμός μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα;

Ο λαιμός φανερώνει την ηλικία μας, πολύ πιο νωρίς από το πρόσωπό μας. Στο λαιμό, δεν υπάρχει οστεώδης επιφάνεια, συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να στηριχθεί το δέρμα μας όπως αυτό του προσώπου, με αποτέλεσμα να χάνει τη σφριγηλότητά του και να εξαρτάται μόνο από τους μυς που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή. Στην περιοχή υπάρχουν αγγεία σε μικρότερο αριθμό από ότι στο υπόλοιπο σώμα, οπότε το δέρμα εκεί δεν τρέφεται καλά και μειώνεται η ελαστικότητά του

Αν θέλετε ο λαιμός σας να διατηρηθεί πολλά χρόνια χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση, θα πρέπει να εντάξετε την περιποίησή του στο καθημερινό σας πρόγραμμα και να μην αμελείτε τη φροντίδα του, δείχνοντας την ίδια επιμέλεια που δείχνετε και στο πρόσωπό σας.

Κατ´ αρχήν θα πρέπει να κάνετε μερικές εύκολες ασκήσεις γυμναστικής στην περιοχή, για τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε εξειδικευμένο αισθητικό ή να τις αναζητήσετε στο διαδίκτυο-υπάρχει άφθονο υλικό. Και το δεύτερο που πρέπει να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε τα σωστά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην περιποίηση του λαιμού σας.

Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με την περιοχή του λαιμού, είναι το γνωστό σε όλους μας διπλοσάγονο και η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού, κάτι που αφορά το λίπος που εναποτίθεται στην περιοχή κάτω από το σαγόνι και είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Για να προστατεύσετε λοιπόν το λαιμό σας και την επιδερμίδα σας από τις δυσάρεστες συνέπειες της φθοράς του χρόνου μπορείτε να τηρήσετε ένα απλό καθημερινό πρόγραμμα, όπως μας προτείνουν οι ειδικοί της επιδερμίδας του προσώπου.

– Όταν καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας, καθαρίστε και το λαιμό σας με τον ίδιο τρόπο και σκουπίστε τον μετά με ένα ζεστό σφουγγαράκι ή καθαρό πανάκι.
– Απλώστε την υδατική κρέμα προσώπου και στο λαιμό, εκτός εάν έχετε ειδική κρέμα ενυδάτωσης λαιμού, κάτι ακόμα καλύτερο.
– Όταν χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα για το πρόσωπο, ποτέ μη ξεχνάτε να την απλώνετε και στο λαιμό σας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και κατά την ηλιοθεραπεία.
– Μην ξεχνάτε το πίσω μέρος της περιοχής του λαιμού σας, τον αυχένα σας όταν τοποθετείτε την κρέμα, για αυτό επεκτείνετε τις κινήσεις σας μέχρι τον αυχένα.
– Στην περιοχή του λαιμού αποφύγετε τα αρώματα όταν κάνετε ηλιοθεραπεία και κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, γιατί ο ήλιος σε συνδυασμό με το άρωμα, μπορεί να προκαλέσει φωτοαλλεργικές αντιδράσεις και να δημιουργηθούν μόνιμα στίγματα στην επιδερμίδα σας.
– Προσέξτε το μαξιλάρι σας. Δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλό.
– Εάν συνηθίζετε να καμπουριάζετε, προσπαθείτε να το διορθώσετε, καθώς όταν το κεφάλι γέρνει μπροστά, χαλαρώνει του μυς του λαιμού.
– Όταν διαβάζετε, ή κοιτάτε το κινητό σας ή το τάμπλετ και τον υπολογιστή, καθίστε σε σωστό ύψος και μη σκύβετε πολλή ώρα το κεφάλι.
– Τέλος, εάν έχετε χαλάρωση λαιμού και διπλοσάγονο, μπορείτε να τοποθετείτε θερμές κομπρέσες για μερικά λεπτά κάτω από το σαγόνι σας εναλλάξ με κρύες, ώστε να προκαλέσετε σύσφιξη του επιδερμικού ιστού.

Διαβάστε επίσης