Hangover – Ξεπεράστε το

Hangover – Ξεπεράστε το μεθύσει ανώδυνα Hangover – Ξεπεράστε το

Αυτός ο φρικτός πονοκέφαλος, η ζαλάδα, η ναυτία, η δίψα και η κούραση που νιώθετε είναι όλα τα συμπτώματα ενός hangover (χανγκόβερ) ή με άλλα λόγια τα συμπτώματα της αφυδάτωσης από το αλκοόλ.

Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε:
• Πιείτε πολύ νερό μόλις ξυπνήσετε. Το νερό θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες (κάλλιο και νάτριο) που χάσατε. Αν το σηκώνει το στομάχι σας, πιείτε κάποιο ισοτονικό αναψυκτικό.
• Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς καφέ, ή τον χρειάζεστε απεγνωσμένα, πιείτε ακόμη περισσότερο νερό γιατί ο καφές έχει διουρητικές ιδιότητες και θα εντείνει την αφυδάτωση.
• Προτιμήστε υγρά που είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τα πολύ ζεστά ή πολύ κρύα ποτά θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι σας.
• Πάρτε κάποιο από τα συνηθισμένα παυσίπονα για τον πονοκέφαλο.
• Όταν το στομάχι σας συνέλθει, φάτε εύπεπτα φαγητά. Φρούτα, τοστ και σούπες είναι καλές λύσεις για ένα στομάχι που υποφέρει. Οι δύσπεπτες βαριές τροφές όπως τα αυγά και το γάλα ίσως ενισχύσουν την τάση για εμετό.
• Αράξτε στο κρεβάτι σας αν έχετε τη δυνατότητα, μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα. Αν οι υποχρεώσεις σας το επιτρέπουν, κοιμηθείτε λίγο ακόμη.

Και την επόμενη φορά, δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση. Όταν πίνετε με παρέα, προσπαθήστε να αποφύγετε τις αναμείξεις διαφορετικών ποτών. Για παράδειγμα αν πίνετε βότκα μην πιείτε το σφηνάκι Β52 που θα σας κεράσουν. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πιείτε σφηνάκι με την παρέα, ζητήστε ένα σφηνάκι βότκας ή με βάση τη βότκα. Γενικά, προσπαθείτε να πίνετε το ίδιο ποτό όλη τη νύχτα. Είναι πιο εύκολο να αντέξετε μεγάλες ποσότητες του ίδιου ποτού, παρά μικρότερες ποσότητες διαφορετικών ποτών. Και τα γλυκά ποτά έχουν την ιδιότητα να «χτυπάνε» περισσότερο όταν αναμιγνύονται με άλλα είδη αλκοόλ. Προσπαθείτε να πίνετε αρκετό νερό παράλληλα με το ποτό σας.

Αν και πάλι δεν τα καταφέρατε να συγκρατηθείτε, όταν γυρίσετε σπίτι, πιείτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε πριν πέσετε για ύπνο. Μάλλον θα ξυπνήσετε λίγο καλύτερα ή για να είμαστε ειλικρινείς . . . λιγότερο χάλια!

Μαίρη Υφαντή

Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης