Γιορτινές διακοσμήσεις με αρωματικά κουκουνάρια

Γιορτινές διακοσμήσεις με αρωματικά κουκουνάρια Γιορτινές διακοσμήσεις με αρωματικά κουκουνάρια

Αν είστε αρκετά τυχεροί να μένετε κοντά σε περιοχή με κωνοφόρα δέντρα (πεύκα, έλατα), μπορείτε να περάσετε ευχάριστα την περίοδο των γιορτών μαζεύοντας ένα καλάθι κουκουνάρια για να κάνετε μοναδικές αρωματικές διακοσμήσεις. Ναι σωστά καταλάβατε! Αρωματικές διακοσμήσεις. Τώρα βέβαια, τα κουκουνάρια δεν έχουν τόσο δυνατό άρωμα από φυσικού τους, αλλά θα δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε αυτό.

Τα κουκουνάρια είναι ένα από τα πιο εύκολα στη χρήση υλικά για διακόσμηση και διαρκούν πάρα πολύ καιρό.

εικόνα 1Μπορείτε να τους δώσετε ένα υπέροχο άρωμα χρησιμοποιώντας συμπυκνωμένο έλαιο κανέλας. Το άρωμα αυτό θα σας παρασύρει.

Αν δεν έχετε χρόνο ή τρόπο να συλλέξετε κουκουνάρια δοκιμάστε να αγοράσετε από καταστήματα με αποξηραμένα λουλούδια. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τυλίξετε τα κουκουνάρια με σύρμα. Περάστε ένα κομμάτι ανθοδετικό σύρμα ανάμεσα από τα λέπια του κουκουναριού όσο το δυνατό πιο κοντά στη βάση του (εικόνα 1).

εικόνα 2Τυλίξτε το σύρμα σφιχτά  γύρω από το κουκουνάρι.
Προσέξτε ώστε οι δύο άκρες του σύρματος να έχουν αρκετό μήκος ώστε να τις στρίψετε μεταξύ τους για να εφαρμόσει καλά στο κουκουνάρι (εικόνα 2).

Στο τέλος του σύρματος δώστε του διχαλωτό σχήμα. Λυγίστε το διχαλωτό τελείωμα του σύρματος πίσω από την βάση του κουκουναριού όπως φαίνεται στην εικόνα ή προς όποια κατεύθυνση θέλετε για να μπορεί να στερεωθεί σε σφουγγάρι ανθοδετικής, σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ή οπουδήποτε αλλού θελήσετε.

εικόνα 3Μετά θα πρέπει να τινάξετε λίγο τα κουκουνάρια και να τα βουρτσίσετε απαλά για να αφαιρέσετε βρομιές και πευκοβελόνες. Απλώστε το λάδι στο κουκουνάρι με ένα βαμβακάκι για τα αυτιά (εικόνα 3).
Χρειάζεται μόλις λίγες σταγόνες.

Μετά τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε μια πλαστική σακούλα για μερικές μέρες ώστε το άρωμα να διαπεράσει τα κουκουνάρια ακόμη περισσότερο. Είναι εύκολο να κάνετε διακοσμήσεις με κουκουνάρια τυλίγοντας  τα σε στεφάνια η κολλώντας τα μεταξύ τους σε διάφορα σχήματα. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε χριστουγεννιάτικες πράσινες γιρλάντες ή απλά να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα μπολ. Αυτός είναι ένας φυσικός και οικονομικός τρόπος να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο στην χριστουγεννιάτική σας διακόσμηση. Τώρα, οι διακοσμήσεις που κάνετε με κουκουνάρια δεν θα δείχνουν μόνο γιορτινές αλλά θα έχουν και γιορτινό άρωμα.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης