Φτιάξτε μόνοι σας το περιτύλιγμα στα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

Φτιάξτε μόνοι σας το περιτύλιγμα στα χριστουγεννιάτικα δώρα σας Φτιάξτε μόνοι σας το περιτύλιγμα στα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, που συνηθίζουμε να την περνάμε συντροφιά με την οικογένεια και τους φίλους μας. Είναι μια μέρα που θα δώσουμε και θα πάρουμε δώρα από τους αγαπημένους μας. Έτσι, όλοι θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα χαρίσουμε κάτι το ιδιαίτερο που θα αρέσει σίγουρα στον αποδέκτη του δώρου μας. Και εκτός από το να χαρίσουμε το σωστό δώρο, θα πρέπει επίσης να βρούμε το τέλειο περιτύλιγμα για αυτό. Αν νομίζετε ότι το συνηθισμένο χαρτί περιτυλίγματος μπορεί να φαίνεται βαρετό προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά κι αλλάξτε το.

Αdiy-christmas-gift-wrap-1ς υποθέσουμε ότι σας αρέσει να καταπιάνεστε με χειροτεχνίες ή έχετε χόμπι που απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες, όπως η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική, η ζωγραφική, το πλέξιμο, κλπ. Σίγουρα λοιπόν οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα εκτιμούσαν σαν χριστουγεννιάτικο δώρο κάτι που φτιάξατε «με τα χεράκια σας».

Όμως αυτό δεν σας αρκεί! Ένα τόσο προσωπικό δώρο θέλει σίγουρα και ένα προσωπικό περιτύλιγμα. Και αφού πιάνουν τα χεράκια σας θα πρέπει η συσκευασία των δώρων σας να γίνει εξ ολοκλήρου από εσάς. Διαφωνείτε;

Θα σας δείξουμε εδώ λοιπόν μια ιδέα για χριστουγεννιάτικη συσκευασία δώρου. Ένα κουτί με χρυσό περιτύλιγμα που θα κάνει το δώρο σας ξεχωριστό και γκλαμουράτο.

Αυτή η ιδέα είναι τόσο εύκολο να γίνει και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από εσάς. Απλά εφοδιαστείτε με τα υλικά που απαιτούνται και ακολουθήστε τα βήματα ακριβώς όπως φαίνονται στις οι αντίστοιχες φωτογραφίες.

Θα χρειαστείτε:

Χαρτοκούτι ή κουτί δώρου (κατά προτίμηση κάτι απλό και ουδέτερο)
Χαρτί κραφτ
Δίχτυ (τούλι) περιτυλίγματος σε χρυσό χρώμα
Χρυσή κορδέλα φαρδιά τσαλακωτή με σύρμα ή νήμα που σουρώνει
Πέρλες λευκές
Μπουτονιέρες ή άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε χρυσό χρώμα
Λεπτό σπάγκο ή κορδόνι
Πιστόλι θερμοκόλλας
Ψαλίδι

diy-christmas-gift-wrap-2

Οδηγίες:

Με απλό χαρτί κραφτ τυλίγουμε το κουτί στο οποίο έχουμε βάλει μέσα το δώρο μας. Κόβουμε το δίχτυ περιτυλίγματος σε δύο ορθογώνια κομμάτια, διπλώνουμε τι κάθε κομμάτι στο πλάτος ώστε να γίνει διπλή λωρίδα. Τοποθετούμε τις δύο λωρίδες από το δίχτυ περιτυλίγματος σταυρωτά μεταξύ τους και στη μέση του σταυρού τοποθετούμε το τυλιγμένο κουτί. Διπλώνουμε τις άκρες των διχτυών πάνω από το κουτί και τις δένουμε σφιχτά με σχοινάκι ή κορδόνι σαν μπομπονιέρα. Με τον ίδιο τρόπο (σταυρωτά) τυλίγουμε και δένουμε στο κουτί την χρυσή κορδέλα. Με ένα άλλο κομμάτι χρυσής κορδέλας το οποίο σουρώνουμε σχηματίζουμε ένα δαχτυλίδι που το τυλίγουμε γύρω από τον φιόγκο της μπομπονιέρας. Κολλάμε με θερμοκόλλα το δαχτυλίδι γύρω από το τούλι σχηματίζοντας φραμπαλά. Κολλάμε πέρλες και χριστουγεννιάτικες μπουτονιέρες ή άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια  σε διάφορα σημεία του φιόγκου και στην κορφή του. Το δώρο μας είναι έτοιμο και αριστουργηματικά τυλιγμένο!

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης