Το σερφάρισμα στο Ίντερνετ μας κάνει πιο αποδοτικούς στη δουλειά

Το σερφάρισμα στο Ίντερνετ μας κάνει πιο αποδοτικούς στη δουλειά Το σερφάρισμα στο Ίντερνετ μας κάνει πιο αποδοτικούς στη δουλειά

Μην νιώθετε ενοχές που σεφάρετε στο Ίντερνετ όσο είστε στη δουλειά γιατί όπως αποδεικνύεται, αν γίνει με μέτρο μπορεί τελικά να βελτιώσει την απόδοσή σας.

Σύμφωνα με νέες μελέτες, το σερφάρισμα μπορεί να ανανεώσει τους κουρασμένους εργαζόμενους και να εντείνει την παραγωγικότητά τους, αν συγκριθεί με άλλες δραστηριότητες όπως η κουβέντα στο τηλέφωνο, τα μηνύματα στο κινητό, τα email και φυσικά η δουλεία χωρίς διαλείμματα.

Πολλές φορές το μεσημεριανό διάλειμμα δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε διάφορα μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα για να ξεμπλοκάρουν τις σκέψεις μας και να ανανεώσουν τη διάθεσή μας. Και το σερφάρισμα στο ίντερνετ προσφέρει ακριβώς αυτό. Αντίθετα με τα email που μπορεί κάποια από αυτά να είναι ενοχλητικά και απαιτούν ενέργεια για να τα απαντήσουμε και να τα ταξινομήσουμε, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι ένα διάλειμμα για το μυαλό. Γιατί όταν χαζεύουμε θα κοιτάξουμε σελίδες που μας αρέσουν, που μας χαλαρώνουν, που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Έτσι με μικρά διαλείμματα 2-3 λεπτών ανανεωνόμαστε κοιτάζοντας χιουμοριστικές σελίδες, ταξιδιωτικές πληροφορίες ή ακόμα και online αγορές.

Είναι τονωτικό σαν πεντάλεπτο διάλειμμα για καφέ ή σνακ, αν γίνεται όμως με μέτρο, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεχαστεί κανείς και να καταλήξει να είναι το διάλειμμά του μεγαλύτερο από τον χρόνο δουλειάς. Για να το αποφύγετε αυτό προσδιορίστε τα site που θα επισκέπτεστε. Μια ιδέα είναι να οργανώσετε ένα φάκελο με σελιδοδείκτες όπου θα συμπεριλάβετε όλα τα αγαπημένα σας site. Το καλύτερο είναι να προτιμήσετε αυτά που είναι κάπως χιουμοριστικά ή έχουν ωραίες φωτογραφίες και να αποφύγετε τα κοινωνικά δίκτυα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εντελώς αν οι πληροφορίες τους θα είναι ευχάριστες για μας ή ενοχλητικές.

Με λίγη οργάνωση και λίγο αυτοέλεγχο λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πληροφορία προς όφελός σας και στο τέλος της ημέρας να είστε πιο αποδοτικοί αλλά και πιο χαρούμενοι.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης