Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέρας

Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέρας Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέρας

Ελάτε να φτιάξουμε σελίδες αναμνήσεων που να δηλώνουν πόσο σημαντική υπήρξε (και ακόμα είναι) η μητέρα μας στη ζωή μας, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα «ετοιματζίδικα» δώρα.

Θα χρειαστούμε . . . 

Ένα άλμπουμ ή σημειωματάριο με λευκές σελίδες και σκληρό εξώφυλλο (σαν βιβλίο ή δεμένο με σπιράλ) όπως στις φωτογραφίες παρακάτω. Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι ένα κλασσικό μπλε τετράδιο σχολείου για να έχει και λίγο τη γεύση και το άρωμα του παλιού (από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο).

Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέραςΈνα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέραςΈνα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέραςΔιάφορες φωτογραφίες: από διάφορες ηλικίες τόσο του παιδιού όσο και της μαμάς. Ιδανικά, από στιγμές που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία (γέννηση, βάφτιση, πρώτη μέρα στο σχολείο, τυχόν αρρώστιες, πρώτα μπάνια στη θάλασσα, πρώτη μέρα στο σχολείο με ποδιά κλ.π.).

Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, αν έχουμε, μερικές παιδικές ζωγραφιές που είχαμε φτιάξει στη μητέρα μας όταν ήμασταν εμείς παιδιά. Η ακόμα και ζωγραφιές που τα δικά μας παιδιά θα ετοιμάσουν για την αγαπημένη τους γιαγιά.

Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέραςΕίδη διακόσμησης: χρωματιστά χαρτιά, σχέδια από περιοδικά, χαρτιά συσκευασίας, λουλουδάκια, αυτοκόλλητα, κορδέλες, γράμματα από περιοδικά ή εφημερίδες, κ.λ.π.

Εναλλακτικά, μπορούμε να προτείνουμε τα κείμενα να γραφθούν σε κομπιούτερ και να τυπωθούν σε χρωματιστά χαρτιά που θα κολλήσουμε δίπλα στις φωτογραφίες.

Διάφορα είδη χειροτεχνίας: Χρωματιστοί μαρκαδόροι, ψαλίδι, κόλλα, σελοτέϊπ, συρραπτικό, στυλό, μολύβια (από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο)

Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέραςΠροτάσεις / Ιδέες:

– Τσιρότο / Xάνζαπλαστ: Κολλημένο σε μία σελίδα με σημείωση χειρόγραφη που να λέει «για τότε που χτύπαγα τα πόδια μου παίζοντας λάστιχο κι εσύ έκανες τον πόνο να περνάει»

– Θερμόμετρο: Κολλημένο σε μία σελίδα, με σημείωση χειρόγραφη «για τα βράδια που ψηνόμουνα στον πυρετό κι εσύ ξαγρυπνούσες δίπλα μου»

– Βελόνα και κλωστή: Με σημείωση «για τα άσπρα γιακαδάκια που έραβες στη σχολική μου ποδιά»

– Τσιμπιδάκια και λαστιχάκια: με σημείωση «για τις όμορφες κοτσίδες που μου έπλεκες κάθε πρωί πριν πάω στο σχολείο»

– Κομμάτι από τούλι: «για την πρώτη μέρα που με πήγες στο μπαλέτο»Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέρας

– Παραμάνα ασφαλείας μπεμπέ: «για όλες τις υφασμάτινες πάνες που μου έπλενες, μανούλα μου ήσουν άτυχη που τότε δεν υπήρχαν Pampers»

– Φωτογραφίες από λουλούδια: «για να θυμάσαι ότι πάντα ήθελα να σου χαρίζω λουλούδια» ή «για όλα τα λουλούδια που θα ήθελα να σου χαρίσω»

– Γενικά, για κάθε φωτογραφία που κολλάμε μέσα στο άλμπουμ μπορεί να υπάρχει ένα σχόλιο στην ίδια ή στη διπλανή σελίδα

– Μπορούμε επίσης να γράψουμε οδηγίες ή παρατηρήσεις που μας έκανε η μητέρα μας όπως μεγαλώναμε, π.χ. «όταν φοράς φούστα να κρατάς κλειστά τα πόδια σου» ή «μην καμπουριάζεις όπως περπατάς» ή «το αλεπουδάκι πιο έξυπνο από την αλεπού» κ.λ.π. με ένα σχόλιο του στυλ . . . «μου πήρε 40 χρόνια, αλλά τελικά κατάλαβα τι εννοούσες»Ένα άλμπουμ αναμνήσεων για τη γιορτή της μητέρας

– Επίλογος: κείμενο στο ύφος «τώρα που μεγάλωσα κι έγινα κι εγώ μαμά, νιώθω όλα σου τα άγχη, όλους σου τους κόπους κι εκτιμώ ακόμα
περισσότερο την αγάπη που τόσο απλόχερα μου χάρισες όλα αυτά τα χρόνια. Σ’αγαπώ πολύ μαμά! Χρόνια σου Πολλά!»

Το άλμπουμ αναμνήσεων είναι έτοιμο. Μπορούμε να το τυλίξουμε και να το πάμε δώρο στη μητέρα μας. Μην ξεχάσετε να της πείτε χρόνια πολλά και ότι ακόμη την αγαπάτε.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης