Φρύδια στο ύψος τους

Φρύδια στο ύψος τους Φρύδια στο ύψος τους

Πολλοί μιλάνε για το βλέμμα. Σκεφθείτε όμως πώς θα ήταν δυο όμορφα μάτια αν δεν συνοδεύονταν και από δυο όμορφα φρύδια. Η ανόρθωση των φρυδιών ή το λεγόμενο μετωπιαίο  lifting, είναι από τις πιο απλές πλαστικές επεμβάσεις που στην κυριολεξία μεταμορφώνουν.

Σε πολλές από τις εκφράσεις μας συμμετέχει πολύ ενεργά η θέση και το σχήμα των φρυδιών μας. Ακόμα και σε ένα άτομο που έχει καλύψει τη μύτη και το στόμα μπορούμε από τη θέση των φρυδιών να καταλάβουμε τη χαρά, το γέλιο, την αγωνία, το θυμό, τον ενθουσιασμό ή την αμηχανία.

Φρύδια στο ύψος τουςΗ χαμηλή θέση των φρυδιών υποδηλώνει γερασμένο πρόσωπο και πολλές φορές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν σε αυτό.

Το μετωπιαίο  lifting  ή ανόρθωση φρυδιών αποτελεί μια επέμβαση που μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις.

Εάν τοποθετήσουμε τα δάχτυλα μας στο μέτωπο και τραβήξουμε το δέρμα προς τα επάνω, μπορούμε να έχουμε μια ιδέα του τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτή τη διαδικασία.

Φρύδια στο ύψος τουςΜπορούμε να ανορθώσουμε τα φρύδια αλλά και να βελτιώσουμε τις οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια ή ακόμα και στο πλάγιο μέρος των ματιών.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η διαφορά μεταξύ των μεθόδων αυτών είναι στο είδος των τομών, καθώς και στον τρόπο επέμβασης στους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.

Οι τομές αυτές μπορεί να γίνουν μέσα στα μαλλιά προκειμένου να μην διακρίνονται ή λιγότερο συχνά στη γραμμή «μαλλιών – δέρματος» του μετώπου. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται όλο και περισσότερο το ενδοσκοπικό lifting.

Φρύδια στο ύψος τουςΑυτό γίνεται με τη χρήση τεχνικών και εργαλείων που ως σκοπό έχουν τη μείωση των τομών σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτές εκτός του ότι βρίσκονται μέσα στα μαλλιά, είναι και πολύ μικρές, πράγμα που τις καθιστά ασήμαντες. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αυτής, μια μικρή τηλεοπτική κάμερα τοποθετείται στο μέτωπο μέσω μιας πολύ μικρής τομής.

Η διαδικασία της επέμβασης γίνεται με πολύ λεπτά εργαλεία, τα οποία ο χειρουργός χειρίζεται παρακολουθώντας τα από τηλεοπτική οθόνη.

Η αναισθησία που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι τοπική ή γενική. Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος και στις λίγες περιπτώσεις που αυτός μπορεί να είναι ενοχλητικός, καταπολεμάται με παυσίπονα. Δεν είναι ιδιαίτερα συχνή η εμφάνιση επιπλοκών.

Στις λίγες περιπτώσεις που μπορεί αυτές να υπάρξουν, συνήθως αφορούν στη δημιουργία αιματώματος (που μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί), μούδιασμα ή μικρής έκτασης απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι από τα ανωτέρω, είναι ως επί το πλείστον παροδικό.

Μετά την επέμβαση παρουσιάζεται οίδημα στην περιοχή του μετώπου και των ματιών που απαιτεί περίπου 10 ημέρες μέχρι να βελτιωθεί. Γι΄ αυτό το διάστημα, το άτομο αυτό συνήθως παραμένει εκτός των καθημερινών του δραστηριοτήτων.

Το μετωπιαίο lifting μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες πράξεις όπως: Χημικό peeling, επανεπιθηλιοποίηση με laser, βλεφαροπλαστική, καθώς και να αποτελέσει μέρος ενός γενικότερου  lifting του προσώπου.

Η επέμβαση αυτή δίνει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης, υπό την προϋπόθεση τού να συνοδεύεται από ρεαλιστικές προσδοκίες, πλήρη ενημέρωση και μια σωστά εφαρμοσμένη τεχνική.

 

Διαβάστε επίσης