Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά

Ωκεανός σε μπουκάλι, χειροτεχνία για παιδιά Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά

Μπορείτε να έχετε έναν ωκεανό στο σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν πάτε στην παραλία. Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε τον δικό σας μοναδικό ωκεανό σε ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού. Φτιάξτε το και βάλτε το στην πιο όμορφη θέση και φωνάξτε τους φίλους σας να το θαυμάσουν και να σας καμαρώσουν.

Τι θα χρειαστείτε:

– Άδειο πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού (1,5 – 2 λίτρων), με το καπάκι του
– Καθαρό λάδι για μωρά (baby oil) ή λευκό παραφινέλαιο
Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά. – Νερό
– Χωνί (προαιρετικά)
– Μπλε μπογιά ζαχαροπλαστικής
– Μικρούς αστερίες, κοχύλια και άλλα θαλασσινά μπιχλιμπίδια.
– Μια κουταλιά του γλυκού χρυσόσκονη (κατά προτίμηση ασημόσκονη)
– Άσπρη κόλλα χειροτεχνίας
– Θερμοκόλλα

Τι θα κάνετε:

Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά.Πλύνετε και στεγνώστε καλά το πλαστικό μπουκάλι και αφαιρέστε την ετικέτα του.

Γεμίστε το μπουκάλι με νερό της βρύσης μέχρι τη μέση

Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά.Προσθέστε λίγη μπλε μπογιά ζαχαροπλαστικής και ανακινήστε το μπουκάλι μέχρι να γίνει μπλε το νερό

Προσθέστε την χρυσόσκονη

Προσθέστε τα κοχύλια και τα άλλα στολιδάκια

Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά.Χύστε στο μπουκάλι το λάδι για μωρά ή το παραφινέλαιο, μέχρι να γεμίσει σχεδόν ως επάνω. Αφήστε πολύ λίγο κενό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωνί για καλύτερο αποτέλεσμα

Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά.Βεβαιωθείτε ότι το χείλος το μπουκαλιού και το καπάκι είναι στεγνά και τότε απλώστε άσπρη κόλα χειροτεχνίας γύρω από το χείλος και βιδώστε το καπάκι.

Χρησιμοποιήστε θερμοκόλλα και απλώστε την στην εξωτερική πλευρά από το καπάκι για επιπρόσθετη προστασία από διαρροές.

Γυρίστε το μπουκάλι στο πλάι και απαλά ανακινήστε το για να δημιουργήσετε ένα «κύμα» μέσα στο περιβάλλον του ωκεανού σας!

Χρήσιμες οδηγίες

Τα κοχύλια και τα άλλα μπιχλιμπίδια που θα χρησιμοποιήσετε προσέξτε να είναι ελαφριά για να μπορούν να επιπλέουν στο νερό. Δοκιμάστε τα πρώτα, σε ένα ποτήρι με νερό. Τέτοια κοχύλια μπορείτε να συλλέξετε από τις παραλίες και τα άλλα στολίδια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε μικροπράγματα.

Ωκεανός σε μπουκάλι, κατασκευή για παιδιά.Χρωματίστε τον ωκεανό με ότι χρώμα θέλετε! Το μπλε είναι το κανονικό φυσικά, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο χρώμα αν σας αρέσει περισσότερο. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα μπογιάς ζαχαροπλαστικής.

Τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν μ’ αυτήν την κατασκευή. Φυσικά η βοήθεια των μεγάλων είναι απαραίτητη για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης