Πώς να ανανεώσετε εύκολα και φθηνά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

Πώς να ανανεώσετε εύκολα και φθηνά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας Πώς να ανανεώσετε εύκολα και φθηνά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

Όλοι αγαπάμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τη γιορτινή διάθεση που μας χαρίζουν. Όμως συνήθως είναι από τα πιο ακριβά διακοσμητικά και δεν μπορούμε να τα ανανεώνουμε κάθε χρόνο. Αντί λοιπόν να αγοράσουμε καινούρια, μπορούμε με φθηνά υλικά που συχνά έχουμε πρόχειρα στο σπίτι, να διακοσμήσουμε τα στολίδια μας από την αρχή! Κι αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι μια ωραία δημιουργική δραστηριότητα για να απολαύσουν το πνεύμα των γιορτών ακόμα περισσότερο.

Με κόλλα και χρυσόσκονηΜε κόλλα και χρυσόσκονη
Για να ντύσουμε τις μπάλες, τα κουκουνάρια και όποια άλλα στολίδια θέλουμε να αλλάξουμε, η ξυλόκολλα είναι πολύ βολική. Αυτό γιατί μπορούμε να την αλείψουμε με πινέλο και να πάει κόλλα σε όλες τις εσοχές των στολιδιών.

Απλά την αραιώνουμε σε ένα πλαστικό μπολάκι με λίγο νερό, «βάφουμε» τα στολίδια και τα πασπαλίζουμε με χρυσόσκονη.

Προσοχή να έχετε στρώσει κάτι από κάτω, γιατί αν σκορπίσει, μετά δεν μαζεύεται με τίποτα!

Με κόλλα και αλάτι ή τρούφαΕναλλακτικά, με οποιαδήποτε ρευστή κόλλα κάνετε γραμμές πάνω στις μπάλες (οριζόντιες, κάθετες, αστεράκια κλπ.) και πασπαλίζετε πάλι με τη χρυσόσκονη.

Με κόλλα και αλάτι ή τρούφα
Γεμίζουμε ένα πλαστικό μπολ ή πιάτο με αλάτι, αλείφουμε τις μπάλες με αδιάλυτη ξυλόκολλα και τις κυλάμε πάνω στο αλάτι μέχρι να καλυφθούν.

Κι έτσι ανάλογα το χρώμα της μπάλας και του αλατιού (λευκό ή κρυσταλλικό), οι μπάλες μας θα μοιάζουν σαν χιονισμένες ή σαν ζαχαρωτά.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνετε και για την τρούφα.

Με κόλλα και χαρτί χρωματιστό ή εφημερίδαΜε κόλλα και χαρτί χρωματιστό ή εφημερίδα
Μαζεύουμε ότι χαρτιά έχουμε από παλιές κατασκευές, άχρηστα περιοδικά ή και παλιές εφημερίδες και τα κόβουμε σε λουρίδες.

Αραιώνουμε λίγη ξυλόκολλα σε ένα μπολάκι, αλείφουμε τη μπάλα με κόλλα και κολλάμε τις χάρτινες λουρίδες επάνω μέχρι να καλυφθεί η μπάλα.

Αφού στεγνώσει περνάμε άλλη μια στρώση κολλάς επάνω για να σταθεροποιηθεί.

Με κόλλα και κουμπιά ή παγιέτεςΜε κόλλα και κουμπιά ή παγιέτες
Αν έχουμε περισσευούμενα κουμπιά ή παγιέτες, μπορούμε χρησιμοποιώντας μια ρευστή κολλά να ντύσουμε ολόκληρες μπάλες με αυτά ή όπως και με τη χρυσόσκονη παραπάνω να κάνουμε σχέδια ή προσωπάκια.

Με κόλλα και κλωστή
Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα από τις κλωστές πλεξίματος, που δεν ξέρατε τι να τις κάνετε, γιατί ήταν πολύ μικρά για οτιδήποτε άλλο.

Γίνεται και με ρευστή κόλλα και με αδιάλυτη ξυλόκολλα.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ξεκινήσουμε γύρω από τον λαιμό της μπάλας και να τυλίγουμε γύρω-γύρω μέχρι να την καλύψουμε με κλωστή.

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε δυο διαφορετικά χρώματα για να κάνετε αντιθέσεις.

Με κόλλα και κλωστήΤύλιγμα με χαρτί η ύφασμα

Τύλιγμα με χαρτί ή ύφασμα
Θα χρειαστούμε κομμάτια χρωματιστό πανί ή χαρτί και κορδέλες. Βάζουμε τη μπάλα πάνω στο πανί και την τυλίγουμε σαν πουγκάκι, για να δούμε πόσο περίπου χρειάζεται για να την καλύψει. Κόβουμε το κομμάτι τετράγωνο, τυλίγουμε την μπάλα και δένουμε το πανί με έναν φιόγκο. Για πιο εύκολα, πιάνουμε πρώτα το πανί με ένα λαστιχάκι, που θα καλυφθεί μετά από τον φιόγκο.

MarblingMarbling
Θα χρειαστούμε λαδομπογιές (τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρώματα), πλαστικό μπολ μιας χρήσης και οδοντογλυφίδες.

Γεμίζουμε το μπολ με νερό και στάζουμε το πρώτο χρώμα στο κέντρο και το δεύτερο στο κέντρο του πρώτου, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους και συνεχίζουμε όσες φορές θέλουμε.

Μετά με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σαν να τραβάμε γραμμές μέσα στο νερό και δημιουργούμε έτσι διάφορα σχήματα που θυμίζουν τα νερά που έχουν τα μάρμαρα (από εκεί και το όνομα).

Έπειτα βουτάμε τη μπάλα μέσα και όταν την βγάλουμε το σχέδιο έχει κολλήσει επάνω της.

Μπορεί να χρειαστεί δυο-τρεις προσπάθειες για να το πετύχετε αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης