Κουρτίνες Ντουμπλαρισμένες

Κουρτίνες Ντουμπλαρισμένες Κουρτίνες Ντουμπλαρισμένες

Το ντουμπλάρισμα δίνει πολλά πλεονεκτήματα στις κουρτίνες, αφού δείχνει καλύτερα το ντραπάρισμά τους και ταυτόχρονα προστατεύονται από τη σκόνη και τον ήλιο. Ακόμη «κόβουν» καλύτερα το φως και δίνουν μια αίσθηση μόνωσης.

Πριν ξεκινήσετε:
Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε ύφασμα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους κουρτινόξυλο θα χρησιμοποιήσετε. Με βάση τη θέση του κουρτινόξυλου θα υπολογίσετε το μήκος της κουρτίνας. Μετά θα αποφασίσετε τι θηλιά για κουρτίνες θα χρησιμοποιήσετε, αυτό θα καθορίσει πόσο ύφασμα θα χρησιμοποιήσετε τελικά.

Κουρτίνες Ντουμπλαρισμένες1. Υπολογίστε το μήκος του υφάσματος. Για το ντουμπλέ θα χρειαστείτε το ίδιο φάρδος με το ύφασμα της κουρτίνας μείον 5 εκ. και το ίδιο μήκος μείον 4 εκ.
2. Τοποθετήστε το ντουμπλέ πάνω στο ύφασμα έτσι ώστε να «βλέπεται» η καλή όψη της κουρτίνας με την ανάποδη όψη του ντουμπλέ. Καρφιτσώστε τα και ράψτε τις τρεις πλευρές εκτός από την κάτω, αφήνοντας τα περιθώρια για τα στριφώματα.
3. Γυρίστε το ύφασμα από την καλή, διπλώστε και πατήστε με το σίδερο τα στριφώματα.
4. Διπλώστε και στριφώστε την κάτω πλευρά του ντουμπλέ έτσι ώστε να απέχει 4εκ από την άκρη της κουρτίνας. Τέλος, βάζετε το στριφωμένο ντουμπλέ κάτω από το διπλωμένο ύφασμα της κουρτίνας και κάνετε μια ραφή.

Τι είδους κουρτινόξυλο;

Κουρτινόξυλα βέργες
Είναι λειτουργικά και φθηνά και τοποθετούνται εύκολα στον τοίχο ή το ταβάνι. Από πλαστικό ή από αλουμίνιο, μπορούν να τοποθετηθούν και σε θολωτά παράθυρα. Κάποια είναι κατασκευασμένα για πιο βαριά και κάποια για πιο ελαφρά υφάσματα.

Κουρτινόξυλα με κορδόνια
Τα κορδόνια χρησιμεύουν για το τράβηγμα της κουρτίνας και αφού δεν τραβάτε το ύφασμα, αυτό διατηρείται καλύτερα για περισσότερο καιρό.

Κουρτινόξυλα
Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, με διάφορα τελειώματα, σε διάφορες αποχρώσεις και είναι πιο διακοσμητικά από τις βέργες.

 

Διαβάστε επίσης