Το καλοκαίρι στην πόλη είναι cool!

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι cool! Το καλοκαίρι στην πόλη είναι cool!

Αν φέτος οι διακοπές σας αργούν ή δεν προβλέπονται λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, υπάρχουν μερικά προϊόντα… αντοχής, που θα σας επιτρέψουν να έχετε φρέσκες και λαμπερές εμφανίσεις στο γραφείο ή στην έξοδο από την κορυφή ως τα νύχια.

Κρέμες με SPF
Πριν αποφασίσετε να βγείτε το πρωί από το σπίτι, «θωρακίστε» καλά την επιδερμίδα σας, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ασυγκράτητες επιθέσεις των καυτών ηλιακών ακτίνων, του ασφυκτικού νέφους και της αφόρητης υγρασίας που προκαλεί ο καύσωνας, αλλά και για να μην την «πατήσετε» από την ύπουλη ξηρότητα που δημιουργούν τα κλιματιστικά. Διαλέξτε μια κρέμα με αγνά, φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες και υψηλό δείκτη προστασίας, ώστε να νιώθετε κάθε στιγμή ένα άμεσο αίσθημα ευεξίας και υπέροχης άνεσης, αλλά και για να ενισχύσετε τη φυσική αντοχή του δέρματος σας όλη την ημέρα.

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι cool!Make Up με δείκτη προστασίας
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες να φοράνε τα make up νέας γενιάς με αντιηλιακά φίλτρα στην πόλη, και ο λόγος δεν είναι απλώς καλλωπιστικός. Εκτός του ότι καλύπτουν τυχόν ατέλειες τα ειδικά αντιηλιακά τους φίλτρα προστατεύουν ιδανικά την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή τους δημιουργεί μια πανίσχυρη ασπίδα, που θωρακίζει το πρόσωπο ενάντια στη μόλυνση.

Κρέμες με χρώμα
Υπάρχει πάντα μια εναλλακτική και εξίσου πρακτική λύση για όσες αναζητούν χρυσαφένια επιδερμίδα και απόλυτη προστασία. Αντί του κλασικού φον-ντε-τεν, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, το ιδανικό προϊόν για καλοκαίρι στην πόλη. Θα σας απαλλάξει από την ενοχλητική «γυαλάδα» και θα σας χαρίσει ένα άψογο ματ αποτέλεσμα, που θα διαρκέσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Πούδρα terracotta
Ένας εύκολος τρόπος για να χαρίσετε ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα σας είναι η πούδρα terracotta. Αυτή η πούδρα είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ γι’ αυτή την εποχή, που παίζει το ρόλο του ρουζ και της πούδρας μαζί. Απλώστε τη στο πρόσωπο, το ντεκολτέ, τους ώμους και είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει. Θα αποκτήσετε μια τόσο φυσική μπρονζέ όψη, σαν να επιστρέψατε μόλις από μια ολοήμερη εξόρμηση στην παραλία!

Ενυδατικά κραγιόν και lip gloss
Μεριμνήστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα ενυδατικό κραγιόν ή λιπ-γκλος με υψηλό δείκτη προστασίας, που αναδεικνύει υπέροχα το χαμόγελο σας, ενώ αφήνει τα χείλη σας εξαιρετικά μεταξένια και απαλά. Επιλέξτε διάφανες ή χρυσαφένιες αποχρώσεις, που είναι ιδανικές για να συμπληρώσουν τέλεια ένα μπρονζέ λουκ. Το ενυδατικό γκλος, δεν χρησιμοποιείται μόνο στα χείλη. Μπορείτε να το απλώσετε σε όλα τα σημεία του προσώπου τα οποία θέλετε να αναδείξετε, όπως για παράδειγμα στα ζυγωματικά.

5 Λύσεις… δροσιάς για να βοηθήσετε στην πράξη την επιδερμίδα σας να μείνει αλώβητη από την μεγάλη ζέστη:

1. Φυλάξτε τις λοσιόν, τις κρέμες και τα προϊόντα ντεμακιγιάζ στο ψυγείο. Όχι μόνο δεν θα αλλοιωθούν από τη ζέστη, αλλά επιπλέον θα απολαμβάνετε και μια μοναδική αίσθηση δροσιάς όταν τα χρησιμοποιείτε.

2. Ραντίστε ένα μαντιλάκι με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και τρίψτε τους κροτάφους ή το μέτωπό σας, για άμεση δροσιά.

3. Δύο φέτες αγγούρι στα μάτια θα σας δροσίσουν και θα σας χαλαρώσουν στην καλοκαιρινή απογευματινή σας ανάπαυση.

4. Πασπαλίστε με λίγο ταλκ τα σεντόνια σας. Το βράδυ θα κοιμηθείτε πιο ευχάριστα και, φυσικά, πιο δροσερά. Και αυτό γιατί το ταλκ έχει την ιδιότητα να απορροφά τον ιδρώτα και την υγρασία.

5. Ανακουφίστε τα πέλματα των ποδιών σας, που με τη ζέστη υποφέρουν, ιδρώνουν και πρήζονται: Τρίψτε τα με αιθέριο έλαιο μέντας ή κάντε ένα ποδόλουτρο, προσθέτοντας μέσα στο νερό αιθέριο έλαιο μέντας.

 

Διαβάστε επίσης