Ξηρά σαμπουάν: εσύ ακόμα να τα δοκιμάσεις;

Ξηρά σαμπουάν: εσύ ακόμα να τα δοκιμάσεις; Ξηρά σαμπουάν: εσύ ακόμα να τα δοκιμάσεις;

Πολλές φορές λόγω των δραστηριοτήτων μας ή λόγω του πολύ λιπαρού τριχωτού της κεφαλής, που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν άχαρα, επιβάλλεται το καθημερινό λούσιμο. Αυτή η συνήθεια όμως μόνο κακό μπορεί να κάνει στα μαλλιά μας γιατί διαταράσσει τη φυσιολογική ισορροπία της χλωρίδας του τριχωτού της κεφαλής, δημιουργεί επιπλέον λιπαρότητα στις ρίζες και ταλαιπωρεί τις άκρες. Γι’ αυτές και αρκετές ακόμα περιπτώσεις δημιουργήθηκαν τα ξηρά σαμπουάν.

Τι είναι επιτέλους τα ξηρά σαμπουάν
Τα προϊόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι μέσες-άκρες πούδρα σε μορφή σπρέι. Η εφαρμογή τους είναι πανεύκολη και γρήγορα θα κερδίσουν μια μόνιμη θέση στην τσάντα σας. Απλά ψεκάζετε το προϊόν, στις ρίζες μόνο των μαλλιών σας από μια απόσταση περίπου είκοσι εκατοστών. Μετά χτενίζετε με μια βούρτσα ή κάνετε μασάζ στο κεφάλι μέχρι να απλωθεί καλά το προϊόν και να μη φαίνεται. Η πούδρα θα απορροφήσει τη λιπαρότητα δίνοντας ένα ματ ανάλαφρο αποτέλεσμα με όγκο. Δεν πρόκειται λοιπόν για λούσιμο χωρίς νερό αλλά για ένα οπτικό εφφέ που δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σαμπουάν μας αλλά να παρατείνει λίγο τον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στα λουσίματα.

Πότε θα φανούν χρήσιμα
Σαν ένα μαγικό χέρι βοηθείας όλες εκείνες τις στιγμές που βιάζεσαι να ετοιμαστείς και εύχεσαι για λίγο έξτρα χρόνο. Αν για παράδειγμα προκύψει μια ξαφνική έξοδος, αν αργήσεις να ξυπνήσεις το πρωί για τη δουλειά, αν είσαι νέα μαμά άρα γενικά δεν έχεις χρόνο. Επίσης σε λεπτά μαλλιά που γρήγορα λαδώνουν μπορεί να δώσει όγκο και να βοηθήσει να σταθεί κάποιο χτένισμα για περισσότερο, ή αν απλά θέλεις να παρατείνεις τη διάρκεια του χτενίσματος από το κομμωτήριο.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν χρησιμοποιούμε ξηρά σαμπουάν
Πρώτα-πρώτα κατά την εφαρμογή δεν πρέπει να ψεκάζουμε από πολύ κοντινή απόσταση γιατί θα ασπρίσουν τα μαλλιά μας από το προϊόν και θα φαίνονται σαν σκονισμένα. Κυκλοφορούν και ειδικά για μελαχρινές που περιέχουν ένα ελαφρύ χρώμα για να αποφεύγονται τα λευκά σημάδια. Βέβαια, αν το χρησιμοποιήσετε με μέτρο δεν θα έχετε πρόβλημα. Και για ακόμα πιο ελαφριά εφαρμογή ψεκάζουμε τη βούρτσα των μαλλιών, βουρτσίζουμε τα μαλλιά και επαναλαμβάνουμε μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης προσέχουμε να μην ψεκάζουμε ποτέ στις άκρες των μαλλιών διότι αυτές χρειάζονται τη λιπαρότητα και θα καταλήξουν τα μαλλιά μας ξηρά, θαμπά και ατίθασα.

Πώς να φτιάξουμε μόνοι μας με πολύ απλά συστατικά
Υπάρχει λοιπόν και η χειροποίητη λύση. Με εύκολα υλικά που συνήθως βρίσκονται στο σπίτι μας όπως κορν φλάουρ ή πούδρα για μωρά. Οι καστανές και οι μελαχρινές μπορούν να βάλουν μέσα κανέλα και κακάο για να μην ασπρίζει κατά την εφαρμογή. Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι εφαρμογής: είτε βάζουμε τα υλικά σε μια πουδριέρα ή ένα μπωλ και με ένα μεγάλο πινέλο πούδρας απλώνουμε στις ρίζες, είτε βάζουμε τα υλικά σε μια αλατιέρα. Και στις δύο περιπτώσεις κάνουμε μασάζ στις ρίζες και χτενίζουμε μέχρι να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Έτσι απλά λοιπόν έχουμε ανανεώσει το χτένισμά μας στη στιγμή!

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης