Αλλάξτε τη ζωή σας μετά τις διακοπές

Αλλάξτε τη ζωή σας μετά τις διακοπές Αλλάξτε τη ζωή σας μετά τις διακοπές

Οι διακοπές αποτελούν για όλους μας αναγκαία, αλλά σύντομη φάση αποφόρτισης μετά από μια παρατεταμένη σε διάρκεια περίοδο πολλών υποχρεώσεων σε οικογενειακό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Εκτός όμως από χαλάρωση και ξεκούραση, οι διακοπές μπορούν να μας προσφέρουν ελεύθερο χρόνο για να οργανώσουμε την σκέψη μας και να προγραμματίσουμε τι θα θέλαμε να αλλάξουμε στη ζωή μας επιστρέφοντας και πάλι στα καθήκοντα μας.

Σας παρουσιάζουμε τον δεκάλογο των αλλαγών μετά τις διακοπές! Καλείστε λοιπόν να διαλέξετε ποιες αλλαγές θα βάλετε στο πρόγραμμα σας για να βελτιώσετε τη ζωή σας από το ερχόμενο φθινόπωρο.

1) Βελτίωση της διατροφής σας

Αν έχετε ανάγκη από απώλεια βάρους για να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και την εμφάνισή σας, τότε δεν υπάρχει καταλληλότερη περίοδος να την στοχοποιήσετε από το φθινόπωρο. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες και περιορίστε τους διατροφικούς πειρασμούς που σας οδηγούν σε πρόσληψη βάρους.

2) Περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα

Ευκαιρία να απομακρύνετε από την καθημερινότητα μια εξαιρετικά επιβλαβή συνήθεια! Τον Σεπτέμβριο που θα είστε απασχολημένοι με την επανένταξη στην καθημερινότητα είναι πιο εύκολο να περιορίσετε το κάπνισμα ή και να το διακόψετε χωρίς να έχετε έντονα συμπτώματα στέρησης.

3) Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας.

Σκεφτείτε ποια άτομα του περιβάλλοντος σας έχουν τοξική επίδραση στην προσωπικότητα σας και απομακρυνθείτε διακριτικά! Η συναναστροφή με ανθρώπους που μας μειώνουν, μας στενοχωρούν και μας κάνει δυστυχισμένους και μειώνει την απόδοση μας στην καθημερινότητα.

4) Εκφράστε ανοιχτά τα συναισθήματα σας

Καιρός να γίνετε πιο εξωστρεφείς και να πείτε φωναχτά και με ειλικρίνεια αυτό που νιώθετε! Τα συναισθήματα είναι για να τα εκδηλώνουμε και όχι για να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.

5) Ενυδατωθείτε

Βάλτε στόχο να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Χρειαζόμαστε 1,5- 2,5 λίτρα νερού ημερησίως για να είμαστε ενυδατωμένοι και όμως πλειοψηφικά δεν καταναλώνουμε ούτε τη μισή ποσότητα. Για να αποφύγετε πονοκεφάλους, έλλειψη συγκέντρωσης και οιδήματα βάλτε στόχο να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα!

6) Καταπιαστείτε με κάποιο χόμπι

Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε τόσο πολύ με την καθημερινότητα μας που δεν μας περισσεύει χρόνος να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Είναι όμως σπουδαίο να ξεκλέβουμε έστω 1 ώρα την εβδομάδα για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, ότι και αν είναι αυτό. Σκεφτείτε με προσοχή με τι θα μπορούσατε να καταπιαστείτε και ξεκινήστε το μετά τις διακοπές. Θα αισθανθείτε πολύ καλά που θα κάνετε κάτι για εσάς μέσα σε όλα όσα κάνετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

7) Οργανώστε τον χώρο σας

Ευκαιρία να αναδιατάξετε το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από όλα τα περιττά αντικείμενα που κατά καιρούς στοιβάζατε και λυπόσασταν να αποχωριστείτε. Καιρός λοιπόν να κρατήσετε μόνο όσα πράγματα χρειάζεστε πραγματικά και να χαρίσετε ή να πετάξετε αυτά που απλώς ‘πιάνουν περιττό χώρο’ στο σπίτι σας.

8) Ασκηθείτε

Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση, την φυσική σας κατάσταση αλλά και την υγεία! Βάλτε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα, το γυμναστήριο, την κολύμβηση, μια πολεμική τέχνη ή ότι άλλο προτιμάτε. Θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας αλλά και η συνολική σας εικόνα!

9) Διαβάστε βιβλία

Είναι καιρός να αρχίσετε να ταξιδεύετε με τα βιβλία. Ένα καλό βιβλίο αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο να ξεφύγετε από την πραγματικότητα. Βάλτε στόχο να διαβάζετε έστω ένα βιβλίο τον μήνα. Έτσι θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις αλλά και την φαντασία σας!

10) Ελάτε πιο κοντά στη φύση

Είναι σημαντικό ειδικότερα για όσους ανθρώπους ζουν σε αστικό περιβάλλον να ξεκλέβουν χρόνο για να έρχονται σε επαφή με την φύση. Το φυσικό περιβάλλον μας χαλαρώνει, μας ξεκουράζει και μας δίνει ενέργεια. Μια βόλτα σε ένα άλσος, ένα πάρκο ή μια παραλία τουλάχιστον μια φορά στην εβδομάδα είναι αρκετή για να τονώσει τη διάθεση σας. Γιατί λοιπόν να μην την εντάξετε στην καθημερινότητα σας;

O δεκάλογος που προηγήθηκε αποτελεί απλά μια ενδεικτική λίστα αλλαγών που μπορείτε να στοχοποιήσετε μετά τις διακοπές σας. Εσείς δεν έχετε παρά να αξιολογήσετε ποιες από αυτές αξίζει να προγραμματίσετε και να προσθέσετε και άλλες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Λία Καρυδά – Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, Dip Coach

Info: Η Λία Καρυδά- Γιαννιτσοπούλου είναι Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, ΜSc, MBA, Dip Coach.
Personal Life Coach
Προσωπική προπόνηση Ζωής Life Coach Lia

Πηγή: Life-coach-lia.com

Διαβάστε επίσης