Σε αγαπάει η γάτα σου; Αν ναι, πώς σου το δείχνει;

Σε αγαπάει η γάτα σου; Αν ναι, πώς σου το δείχνει; Σε αγαπάει η γάτα σου; Αν ναι, πώς σου το δείχνει;

Αμφιβάλεις ότι η γάτα σου σε αγαπάει; Μην παρασύρεσαι από το δήθεν αδιάφορο βλέμμα της. Σε αγαπάει και σου το δείχνει! Κι αν δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα, διάβασε τα σημάδια στην συμπεριφορά της και θα πειστείς.

Γουργουρίζει

Το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να σημαίνει μια σειρά από πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι δηλώνει την ευχαρίστησή της και την αγάπη της για σένα. Αν γουργουρίζει δυνατά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σε λατρεύει.

Σε ακολουθεί παντού

Μήπως νιώθεις τα βήματα της γάτας σου πίσω σου σε όποιο δωμάτιο κι αν πηγαίνεις; Μήπως βρίσκεται δίπλα σου στον καναπέ, κάθε φορά που θα αποφασίσεις να χαλαρώσεις; Αν η γάτα σου σε ακολουθεί όπου και αν πας, πηδάει σε τραπέζια και όπου αλλού βρει για να μπορεί να είναι κοντά σου, τότε απολαμβάνει πάρα πολύ την παρέα σου. Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα ότι η γάτα σου δεν θέλει να φεύγει μακριά σου και ότι μεταξύ σας έχει δημιουργηθεί ένας δυνατός συναισθηματικός δεσμός. Αν εξακολουθείς να αμφιβάλεις, παρατήρησε αν κάνει το ίδιο ακόμα και όταν δεν πλησιάζει η ώρα που την ταΐζεις.

Κυλιέται στο πάτωμα και δείχνει… την κοιλιά της

Όταν η γάτα πέφτει στο έδαφος και κυλιέται, στέλνει ένα μήνυμα αγάπης και «παράδοσης» σε εσένα. Αν μάλιστα, στριφογυρίζει μπροστά σου, επιδεικνύοντας την κοιλιά της, είναι ένδειξη, ότι αισθάνεται άνετα μαζί σου. Όπως και τα περισσότερα ζώα, οι γάτες Η κοιλιά της γάτας είναι από τα πιο ευάλωτα σημεία της και δεν την επιδεικνύει στον οποιονδήποτε. Εάν, λοιπόν, παρατηρήσεις ότι η γατούλα σου συχνά πυκνά γυρίζει ανάποδα και σου επιτρέπει να την χαϊδέψεις στην κοιλιά σημαίνει ότι έχεις κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη, όσο και την αγάπη της.

Τρίβεται πάνω σου

Όταν οι γάτες τρίβουν το μάγουλο τους, το κεφάλι τους στο κεφάλι σου ή σε σπρώχνουν, όταν τρίβονται γύρω από τα πόδια σου, προσπαθούν να αφήσουν πάνω σου την μυρωδιά τους. Έτσι δείχνουν στους άλλους, ότι τους ανήκεις. Είναι μια έκφραση αγάπης και είναι πολύ σημαντικό για την σχέση σου με την γάτα σου να την αφήνεις να το κάνει αυτό.

Ζυμώνει – Κάνει πατουσάκια

Οι γάτες πολλές φορές κάνουν μια επαναλαμβανόμενη κίνηση με τα ποδαράκια τους, σαν να ζυμώνουν, που θυμίζει αυτή που κάνουν στη μητέρα τους όταν βυζαίνουν. Συμβαίνει σε ενήλικες γάτες που έχουν χάσει νωρίς τη μητέρα τους και το κάνουν στους ανθρώπους όταν αισθάνονται άνετα και σε τρυφερή διάθεση. Αν η γάτα σου κουρνιάζει στα πόδια σου, ενώ την χαϊδεύεις, μπορεί να κάνει αυτήν την κίνηση σε μαλακές επιφάνειες του σώματός σου όπως στους γοφούς σου, προσπαθώντας να ανταποδώσει την αγάπη σου. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να αποδειχτεί αρκετά επίπονο, αφού όσο πιο χαρούμενες είναι οι γάτες, τόσο πιο βαθιά θέλουν να μπήγουν τα νύχια τους. Βέβαια, μπορείς να αποφύγεις τον πόνο από τα νύχια της γάτας σου, βάζοντας μια λεπτή κουβέρτα ανάμεσά σας.

Φέρνει δώρα

Σίγουρα θα έχει τύχει να σου αφήσει η γάτα σου έξω από την πόρτα σου μικρά παιχνίδια ή μικρά ψόφια ζώα, όπως ποντίκια, ακρίδες, πουλάκια. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος της γάτας σου να σου δείξει την αγάπη της.
Οι γάτες λατρεύουν να κάνουν δώρα. Οι γάτες είναι πολλοί καλοί κυνηγοί και ό,τι και αν πιάνουν θέλουν να το μοιράζονται. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η γάτα σου δεν θα σου έφερνε αυτά τα δώρα, αν δεν σε αγαπούσε.

Κοιμάται πάνω σου

Οι γάτες κοιμούνται έως και 16 ώρες την ημέρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης από μια γάτα που επιλέγει την αγκαλιά σου για να κοιμηθεί.

Σηκώνει την ουρά της

Η κίνηση της ουρά είναι από τα πιο ασφαλή σημάδια, για να καταλάβεις αν σε αγαπάει η γάτα σου. Οι γάτες αγαπούν με τις ουρές τους. Τη χρησιμοποιούν για να χαιρετήσουν τη μητέρα τους και άλλες ενήλικες γάτες και το κάνουν και με τους ανθρώπους. Οι γάτες εκφράζουν την ευτυχία και τα ζεστά συναισθήματά τους με το φουντώνουν την ουρά τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ένα μικρό τρέμουλο. Παράλληλα, κρατάνε την ουρά τους όρθια με μια μικρή καμπύλη στην κορυφή της. Αυτό λέγεται επίσης, και ο “χαρούμενος χορός της ουράς.”

Νιαουρίζει

Οι γάτες λατρεύουν να νιαουρίζουν. Ωστόσο σπάνια νιαουρίζουν σε άλλες γάτες. Χρησιμοποιούν αυτές τις φωνές ειδικά για να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους. Το νιαούρισμά τους μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Μπορεί να σημαίνει, ότι είναι πολύ χαρούμενες ή ότι ανησυχούν για κάτι. Ένα πράγμα, όμως είναι σίγουρο. Αν η γάτα σου νιαουρίζει, όταν είσαι μπροστά, είναι επειδή θέλει να σου δείξει την αγάπη της.

Σε κοιτάζει επίμονα στα μάτια

Αυτός είναι ο τρόπος της γάτας σου να εκφράσει την στοργή προς το πρόσωπό σου. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος που έχει η γάτα σου, για να σου δείξει την αγάπη της. Αν πρώτα σε κοιτάζει στα μάτια, μετά τα ανοιγοκλείσει, στην συνέχεια τα ξανανοίξει και τα ανοιγοκλείσει αργά, σημαίνει, ότι σε αγαπάει και σε εμπιστεύεται. Αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με ένα φιλί.

Σου δαγκώνει τα δάχτυλα

Όταν η γάτα σου δαγκώνει τα δάχτυλά σου, προσπάθησε να μην εκνευριστείς μαζί της, γιατί με αυτόν τον τρόπο σου δείχνει την αγάπη της. Η γάτα σου δεν καταλαβαίνει, ότι αυτός ο τρόπος έκφρασης της αγάπης της μπορεί να είναι δυσάρεστος για σένα. Επίσης, οι γάτες το κάνουν αυτό και με άλλες γάτες για να δείξουν την στοργή τους.

Σε αφήνει να την… μυρίσεις

Έχεις δει πώς τα γατάκια μυρίζουν το ένα το άλλο για να αναγνωριστούν; Όταν η γάτα σου πηδά στην αγκαλιά σου και φέρνει την ουρά της κοντά στο πρόσωπό σου, σε καλεί να κάνεις το ίδιο. Όχι ότι πρέπει να το κάνεις!

Διαβάστε επίσης