Ολιστικοί θεραπευτές οι γάτες για τις καρδιακές παθήσεις

Ολιστικοί θεραπευτές οι γάτες για τις καρδιακές παθήσεις Ολιστικοί θεραπευτές οι γάτες για τις καρδιακές παθήσεις

Πέραν από καταπληκτικοί φίλοι και σύντροφοι οι γάτες παράλληλα μπορούν να είναι και ισχυροί θεραπευτές. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γάτες δρουν σαν φάρμακο για τις καρδιακές παθήσεις,

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι οι γάτες είναι κάτι περισσότερο από απλά κατοικίδια. Στην πραγματικότητα αποτελούν μια μορφή φαρμάκου για τα άτομα που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις.

Γνωρίζατε ότι η συντροφιά μιας γάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής; Το εύρημα ήταν το κύριο αποτέλεσμα μιας μελέτης 10 χρόνων σε περισσότερους από 4.000 Αμερικανούς από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Μετά από δέκα χρόνια ερευνών οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι οι ιδιοκτήτες γατών έχουν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν γάτα.

Αυτό οφείλεται στον χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες, και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το ποσοστό είναι πολύ σημαντικό.

Εκτός από την βελτίωση της υγείας της καρδιάς, οι γάτες επίσης προκαλούν απελευθέρωση της οξυτοκίνης στον εγκέφαλο, η οποία συνδέεται με το συναίσθημα της αγάπης, και είναι εξαιρετικά θεραπευτική για το σώμα. Επίσης παίζοντας με τη γάτα σας, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο σεροτονίνη και ντοπαμίνη οι οποίες μειώνουν το στρες και φέρνουν το σώμα σε μια αρμονική κατάσταση καθώς επίσης σταθεροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι:

– Οι ιδιοκτήτες γάτας είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν ζώα συντροφιάς.

– Οι άνθρωποι με κατοικίδια ζώα έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε στρεσογόνες καταστάσεις από εκείνους που δεν έχουν ζώα συντροφιάς.

– Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης (δείκτες της καρδιακής νόσου) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.

– Οι ασθενείς από καρδιακή προσβολή που έχουν κατοικίδια κατοικίδια ζώα ζούνε περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.

– Ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ηλικίας άνω των 65 ετών επισκέπτονται τους γιατρούς τους κατά 30% λιγότερο από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια.

– Ενώ οι άνθρωποι που έχουν σκύλο ή γάτα συχνά βιώνουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία, ένα κατοικίδιο ζώο δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ένα σκύλος ή γάτα. Ακόμη και τα ψάρια σε ένα ενυδρείο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης των μυών και στο χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό.

Ψυχολογικά οφέλη:

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλληλεπίδραση με ζώα, όπως οι γάτες, δημιουργεί μία αυξημένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη προς άλλα πρόσωπα, μειωμένη επιθετικότητα, αυξημένη ενσυναίσθηση και βελτίωση της μάθησης.

Οι γάτες, μας κάνουν πιο ευγενικούς με μεγαλύτερη κατανόηση. Δε μας κρίνουν αλλά απλώς μας παρέχουν αγάπη και στοργή, γεγονός που μας χαλαρώνει και δε μας δημιουργεί άγχος.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τις γάτες.. Κατάθλιψη, άγχος και στρες μπορούν να καταπολεμηθούν φυσικά από τους καλύτερους ολιστικούς θεραπευτές – τις γάτες.

Διαβάστε επίσης