Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά και για μεγάλους

Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά και για μεγάλους Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά και για μεγάλους

Όταν ακούμε τη λέξη «παιχνίδι» αμέσως στο νου μας έρχονται τα παιδιά και τα παιδικά παιχνίδια. Όταν όμως δούμε όλους τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών που υπάρχουν διαθέσιμοι, θα δούμε ότι υπάρχουν παιχνίδια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Για παράδειγμα, ας πάρουμε τα επιτραπέζια παιχνίδια που υπάρχουν εκατοντάδες και κάποια από αυτά είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά πολλά από αυτά είναι κατάλληλα και για μεγάλους επίσης. Ας δούμε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα:

Το Σκραμπλ
Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι είναι για τις περισσότερες ηλικίες, αλλά γενικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα ήταν από τις τελευταίες επιλογές των παιδιών. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται με μια ομάδα γραμμάτων με τα οποία πρέπει να δημιουργήσουμε υπαρκτές λέξεις πάνω στο πλαίσιο και κερδίζουμε πόντους, ανάλογα με τη λέξη που δημιουργούμε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος είναι ο νικητής. Για παιδιά υπάρχει ειδική έκδοση του παιχνιδιού, αλλά όταν αυτά έχουν μάθει ήδη στο σχολείο αρκετές λέξεις, μπορούν να παίξουν και με την έκδοση για μεγαλύτερους. Το παιχνίδι αυτό ακονίζει το μυαλό και μεγαλώνει τις γνώσεις μας στην ορθογραφία και το λεξιλόγιο.

Πεινασμένα Ιπποποταμάκια
Αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι ενδείκνυται για παιδιά και έχει πολλή πλάκα. Το παιχνίδι αποτελείται από τέσσερα ιπποπαταμάκια πάνω στο χαρτόνι, ένα σε κάθε γωνία. Το στόμα τους είναι συνδεδεμένο με ένα μοχλό που ελέγχει ο παίκτης για να το ανοιγοκλείνει. Με την έναρξη του παιχνιδιού ένας από τους παίκτες αφήνει ένα αριθμό από μπαλίτσες στη μέση και ανοιγοκλείνοντας τα στόματά τους οι ιπποπόταμοι, προσπαθούν να καταπιούν τις περισσότερες μπαλίτσες. Νικητής είναι ο παίχτης που βοήθησε τον ιπποπόταμό του να καταπιεί της περισσότερες μπαλίτσες. Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι αυτό και το παίζουν πολύ συχνά σε πάρτι μαζί με τους φίλους τους.

Μάντεψε Ποιο
Είναι από τα πιο κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά. Ο κάθε παίκτης έχει ένα πλαίσιο με ορισμένους χαρακτήρες πάνω του. Ο κάθε παίκτης διαλέγει ένα χαρακτήρα από το πλαίσιό του με το νου του και οι άλλοι προσπαθούν να μαντέψουν το χαρακτήρα με τη βοήθεια ερωτήσεων που θα αποκλείουν κάποιους από τους χαρακτήρες ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά που σε κάποιους υπάρχουν και σε άλλους όχι. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί μέχρι να απομείνει ένας υποψήφιος χαρακτήρας.

Στο toys.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερα παιδικά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης