Φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι έχεις καλύτερη σεξουαλική ζωή

Φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι έχεις καλύτερη σεξουαλική ζωή Φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι έχεις καλύτερη σεξουαλική ζωή

Το να φοράει κανείς κάλτσες στο κρεβάτι μπορεί να μην θεωρείται τόσο ελκυστικό, αλλά σύμφωνα με μελέτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικό τόσο για την υγεία όσο και για τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου.

Μια σειρά μελετών υποστηρίζει πως πέρα από καλύτερο εραστή, το να φοράει κανείς κάλτσες στο κρεβάτι βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου του. Ακόμα, μειώνει τα συμπτώματα σε περίπτωση εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματα του συνδρόμου Raynaud.

Πιο συγκεκριμένα, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Groningen υποστήριξε πως αν ένα ζευγάρι φοράει κάλτσες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι περισσότερο πιθανό να φτάσει σε οργασμό. Μάλιστα, στην περίπτωση των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 50% όσων δεν φορούσαν κάλτσες κατάφερε να φτάσει σε οργασμό, ενώ στην περίπτωση όσων φορούσαν, το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 80%.

Όσον αφορά τον ύπνο, μια ολλανδική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Physiology & Behaviour», υποστήριξε πως τα άτομα που φορούν κάλτσες στο κρεβάτι καταφέρνουν να κοιμηθούν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Αυτό οφείλεται στο ότι η θέρμανση των κρύων ποδιών προκαλεί αγγειοδιαστολή, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα για ύπνο.

Αναφορικά με τις γυναίκες που βρίσκονται στη διαδικασία της εμμηνόπαυσης, το να φορούν κάλτσες όταν ξαπλώνουν, είναι μια πολύ σοφή επιλογή. Αυτό συμβαίνει διότι η θέρμανση των ποδιών, βοηθά το σώμα να ρίξει τη θερμοκρασία του με συνέπεια να μειώνονται τα συμπτώματα των εξάψεων, που βιώνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση.

Οι κάλτσες είναι καλή επιλογή και για όσους υποφέρουν από το σύνδρομο Raynaud, αφού μειώνει και σε αυτήν την περίπτωση την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Δύο βασικά συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι λόγω της στένωσης των αγγείων και της  μειωμένης  κυκλοφορίας  του αίματος πόνος στα άκρα ή αίσθημα μουδιάσματος. Κατά δεύτερον αλλάζει η όψη των άκρων και το χρώμα τους γίνεται ωχρό ή μωβ -σε κάποιες περιπτώσεις το χρώμα των άκρων γίνεται έντονο κόκκινο. Επομένως, η θέρμανση των ποδιών είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να προσεχθεί να μην είναι πολύ στενές οι κάτσες και περιορίσει περαιτέρω την κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε επίσης