Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια – Όταν η αιμοκάθαρση είναι η μόνη λύση!

Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια - Όταν η αιμοκάθαρση είναι η μόνη λύση! Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια - Όταν η αιμοκάθαρση είναι η μόνη λύση!

Πως μπορείτε να προλάβετε τη νεφρική ανεπάρκεια; Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι τελευταία στην μεταμόσχευση νεφρού. Αυτό και μόνο είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Ο κάθε άνθρωπος συνήθως έχει δύο νεφρούς, που μοιράζονται πολλές «εργασίες». Στην οξεία ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και οι δύο νεφροί πάσχουν μαζί. Οι λειτουργίες τους είναι πάρα πολλές και ελέγχουν όλο το εσωτερικό περιβάλλον του οργανισμού.

Λόγοι επίσκεψης στον γιατρό

Αν οι αναλύσεις αίματος δείχνουν υψηλή κρεατινίνη τότε υπάρχει κίνδυνος νεφροπάθειας. Το αίμα στα ούρα επίσης μπορεί να υποδείξει πρόβλημα στα νεφρά.

Η διατροφή και συγκεκριμένα το νερό είναι πολύ σημαντικό στην λειτουργία των νεφρών. Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει οξειδωτικό στρες στα νεφρά, καταστρέφοντας τα αγγεία.

Τα αρχικά στάδια μπορεί να είναι ασυμπτωματικά στην νεφρική ανεπάρκεια. Αν παρουσιαστούν συμπτώματα, αυτά κυρίως είναι:

  • Μειωμένη παραγωγή ούρων
  • Κόπωση
  • Σύγχυση
  • Χλωμό δέρμα, με χαμηλή αιμοσφαιρίνη
  • Ταχυπαλμία
  • Ξηροστομία
  • Υψηλή πίεση, αφού τα νεφρά ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση

Η ανεπάρκεια δεν προκαλεί πόνο!

Υπάρχουν εξετάσεις αίματος που μπορούν να προλάβουν  το τελικό στάδιο της ανεπάρκειας αλλά και αναλύσεις ούρων ή ένα ειδικό υπερηχογράφημα.

Αιμοκάθαρση

Αν τα νεφρά φτάσουν να πάσχουν και να είναι ανεπαρκή για να φιλτράρουν τις επικίνδυνες ουσίες, ο ασθενής φτάνει στην αιμοκάθαρση. Καθαρίζεται το αίμα του από μηχάνημα, αφήνοντας πίσω του τις τοξίνες. Οι 4 -6 ώρες την εβδομάδα που οι περισσότεροι ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση είναι το minimum προκειμένου τα νεφρά να μπορούν να λειτουργούν καλά, αν αναλογιστούμε ότι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ασταμάτητα.

Η εξελιγμένη τεχνολογία πλέον μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην διαδικασία της αιμοκάθαρσης με φίλτρα βιοσυμβατά, ώστε να μην δημιουργούνται ευαισθητοποιήσεις και αλλεργίες.

Η Mesogeios είναι το κέντρο αιμοκάθαρσης που εγγυημένα έχει ελέγξει κάθε στάδιο της διαδικασίας και των φίλτρων που αποτελούν τα μηχανήματά τους, ώστε να ανταποκρίνονται 100% στον ανθρώπινο οργανισμό. Διαθέτει έμπειρο προσωπικό και νοσηλευτές που μπορούν να συνδέσουν τον ασθενή τέλεια με το μηχάνημα, με μέσο όρο εμπειρίας 5-10 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε τώρα στο mesogeios.gr.

Διαβάστε επίσης