Πώς να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του κατοικίδιου σας

Πώς να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του κατοικίδιου σας Πώς να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του κατοικίδιου σας

Όποιος έχει σκύλο ή γάτα επιθυμεί ένα μόνο πράγμα: να έχει μια υγιή και μακρά ζωή. Εδώ είναι πέντε συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν το κατοικίδιο σας να το πραγματοποιήσει.

1. Διατροφή υψηλής ποιότητας

Τα κατοικίδια ζώα που τρέφονται με μια διατροφή υψηλής ποιότητας έχουν γυαλιστερό τρίχωμα, υγιές δέρμα και λαμπερά μάτια. Μια καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του κατοικίδιου ζώου σας, να βοηθήσει να διατηρήσει την εντερική του υγεία, να αυξήσει την ψυχική του οξύτητα, να βοηθήσει να διατηρήσει υγιείς τους αρθρώσεις και τους μύες και πολλά άλλα.

2. Διατηρείστε το φυσιολογικό τους βάρος

Τα κατοικίδια ζώα που είναι υπέρβαρα κινδυνεύουν για μια πληθώρα προβλημάτων υγείας. Η παχυσαρκία είναι η διατροφική ασθένεια νούμερο ένα που παρατηρείται στα κατοικίδια ζώα επί του παρόντος και μελέτες έχουν δείξει ότι το υπερβολικό βάρος ή το παχύσαρκο μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής ενός σκύλου ή γάτας έως και δύο χρόνια. Γιατί; Όντας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι θέτει το κατοικίδιο ζώο σας σε κίνδυνο για αρθρώσεις, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, μεταξύ άλλων.

3. Συστηματική κτηνιατρική φροντίδα

Όλα τα κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων και των γατών, απαιτούν τακτική κτηνιατρική φροντίδα. Ωστόσο, η κτηνιατρική φροντίδα προχωρά πολύ πέρα ??από τους συνήθεις εμβολιασμούς, παρόλο που αυτές είναι σημαντικές. Μια συνήθης εξέταση από τον κτηνίατρo σας μπορεί να αποκαλύψει θέματα υγείας που δεν γνωρίζετε. Σε πολλές περιπτώσεις, η έγκαιρη διάγνωση βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας. Η έγκαιρη διάγνωση είναι επίσης πιθανό να είναι λιγότερο δαπανηρή για εσάς από το να περιμένετε έως ότου η ασθένεια του κατοικίδιου ζώου σας γίνει προχωρημένη και σοβαρή πριν από τη θεραπεία.

4. Στοματική υγιεινή

Ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των σκύλων και των γάτων, είναι οι οδοντικές ασθένειες και γενικότερα τα προβλήματα της στοματικής υγείας,τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα κατοικίδια σας, καθιστώντας δύσκολη την διατροφή τους. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, τα προβλήματα της στοματικής υγείας μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε καρδιακές και νεφρικές παθήσεις. Εκτός από τις τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις, το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη φροντίδα του στόματος του κατοικίδιου σας στο σπίτι είναι να βουρτσίζετε τα δόντια του. Εάν αυτό δεν είναι εύκολο, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως οδοντικές τροφές, θεραπείες και παιχνίδια. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για μερικές συστάσεις.

5. Μην τα αφήνετε να κυκλοφορούν έξω ασυνόδευτα

Το να επιτρέπεται στο σκυλί ή τη γάτα σας να περιπλανηθεί μπορεί να φαίνεται σαν να κάνετε το κατοικίδιο ζώο σας μια χάρη. Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα που περιφέρονται είναι ευαίσθητα σε αρκετούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων ατυχημάτων αυτοκινήτων, θήρας, έκθεσης σε μεταδοτικές ασθένειες, έκθεση σε δηλητήρια και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης