Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά σας

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά σας Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά σας

Από πολύ μικρή ηλικία θα πρέπει οι γονείς να εφαρμόζουν αντηλιακό στα μωράκια τους για τη φροντίδα και την προστασία τους από τον ήλιο.

Μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 80% των δερματικών βλαβών εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας προκαλούνται πριν από την ενηλικίωση. Πράγμα που σημαίνει ότι μερικά «αθώα» εγκαύματα στις ηλικίες 1 έως 18, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος στην ενήλικη ζωή. Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να σας βάλει σε υψηλή επιφυλακή όλο το καλοκαίρι, όσο τα παιδιά σας -από βρέφη έως και εφήβους- εκτίθενται στις ακτίνες UV εντελώς απροστάτευτα.

Είτε κολυµπούν στο νερό, είτε παίζουν στην άµµο, είτε κάθονται µαζί σας στη σκιερή ξαπλώστρα, οφείλετε να τους απλώνετε αντηλιακές κρέμες µε την απαραίτητη συχνότητα και επαρκή ποσότητα.

Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό

Η εύθραυστη παιδική επιδερµίδα έχει υψηλές απαιτήσεις, γι’ αυτό τα αντηλιακά που θα επιλέξετε για τα παιδιά σας οφείλουν να είναι ειδικά προσαρµοσµένα στις ανάγκες του ευαίσθητου παιδικού δέρµατος.

-Σίγουρα, αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν χηµικά φίλτρα και ουσίες, οι οποίες δεν είναι ανεκτές από το δέρµα τους, προτιμώντας φόρμουλες με συνθέσεις από 100% αγνά, φυσικά, ενεργά συστατικά, τα οποία σέβονται τη φυσιολογία του παιδικού δέρµατος και διαθέτουν φωτοσταθερά φίλτρα προστασίας.

-Άλλη σημαντική παράμετρος είναι η κλινικά ελεγµένη σύνθεση των αντηλιακών από παιδιάτρους, κυρίως όσον αφορά στην υποαλλεργική σύνθεση και στην απουσία αρώματος, parabens, paba ή άλλα χημικά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

-Επίσης, οι υφές των bébé αντηλιακών πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό και στην άµµο, αλλά ταυτόχρονα να απλώνονται εύκολα και γρήγορα. Ζητούµενο επίσης είναι να έχουν τέλεια απορρόφηση και ανεκτικότητα από όλους τους τύπους δέρµατος -ακόµη και από τα ατοπικά (η ατοπική δερματίτιδα είναι μια πάθηση η οποία εμφανίζεται συχνότερα σε μικρά παιδιά που έχουν κληρονομική προδιάθεση σε αλλεργική ρινίτιδα, έκζεμα, αναπνευστικές ή τροφικές αλλεργίες).

-Επιμείνετε στην ένδειξη «sunblock». Τα παιδικά -και όχι μόνο- αντηλιακά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, έχουν μια σύνθεση που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και δεν αφήνουν τις υπεριώδεις ακτίνες να επηρεάσουν το δέρµα. Οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι τα φυσικά sunblock δεν ενοχοποιούνται για ερεθισµούς και αλλεργικές αντιδράσεις, γι’ αυτό και κρίνονται καταλληλότερα για την ευαίσθητη και την παιδική επιδερµίδα.

-Αν όλα αυτά είναι αρκούντως προστατευτικά για το παιδί σας, φανταστείτε πόσο ευεργετικά κρίνονται και για την προσωπική σας αντηλιακή ασπίδα ως ενήλικες.

Διαβάστε επίσης