Γάλανθος

Γάλανθος Γάλανθος

Γνωρίζετε ότι ο Γάλανθος είναι το λουλούδι που ανθίζει πρώτο κάθε χρόνο;

Ο Γάλανθος είναι βολβώδες φυτό που κατάγεται από την Ευρώπη και τη Μικρά Ασία. Δύο ή τρία λογχοειδή φύλλα με βαθύ πράσινο χρώμα φυτρώνουν από κάθε βολβό. Τα λευκά λουλούδια συνήθως εμφανίζονται μονά, κυρίως αρχές της άνοιξης αλλά μερικές φορές ανθίζουν και το μεσοχείμωνο πράγμα που τα κάνει το πρωιμότερο βολβώδες λουλούδι του χρόνου. Στις νοτιότερες περιοχές μπορούν μα ανθίσουν από το τέλος του φθινοπώρου και όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Τα τρία εσωτερικά πέταλα έχουν πράσινα άκρα και ξεχωρίζουν από τα εξωτερικά πέταλα σχηματίζοντας μια καμπάνα.

Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε 8-10 εκατοστά βάθος νωρίς το φθινόπωρο σε λιπασμένο χώμα. Ευδοκιμούν εξίσου στον ήλιο και στη σκιά. Χρησιμοποιήστε τα σε βραχόκηπους ή σε κράσπεδα. Οι γάλανθοι είναι επίσης μια καλή επιλογή για φορτσάρισμα, εγκλιματισμό, ή φύτεμα . Φυτέψτε τους μαζί με άλλους πρώιμους βολβούς όπως οι μινιατούρες ίριδες και η χιονόδοξα.

Μπορούν να μείνουν στο ίδιο μέρος για πολλά χρόνια αλλά αν σχεδιάζετε να τους αλλάξετε θέση να το κάνετε όταν έχει τελειώσει η ανθοφορία.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
 Valentine.gr

Διαβάστε επίσης